Антон Кутев: Сюжетът с оставката на Бисер Петков е водевил

На мен Борисов ми липсва, призна соцдепутатът

Антон Кутев, Драгомир Стойнев
Източник: Канал 3

"Някакъв водевил се върти в последните няколко часа в държавата", каза зам.-председателят на ПГ на БСП за България Антон Кутев след заседанието на партийното ръководство.

Повод  за този коментар бе оставката на Бисер Петков, която вече не е актуална, след като премиерът го остави на поста му.

"Имаше времена, когато на Борисов решенията имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден, напоследък започват да се променят всеки час", установи Кутев.

Това бил рекордът на премиера - за най-кратко време освободен министър и най-бързо върнат, заключи социалистът.

Когато става въпрос за точно тази тема и точно за хората с увреждания, това е форма на безсилие и на бягство на отговорност.

Това, което трябва да се случи, оттук нататък е Борисов да поеме отговорност конкретно за хората с увреждания, препоръча му депутатът от БСП и натърти, че няма как опозицията да му свърши работата на кабинета.

Политиката за хората с увреждания и палатковият лагер касае и финансовия министър, не само социалния. Става дума и за здравния министър, защото това опира до системата на ТЕЛК, която зависи от здравното министерство, как се раздават помощните средства. Това зависи от регионалния министър, защото достъпът на хората с увреждания до средата е всъщност невъзможен. Става дума за проблеми, които касаят много ведомства и респективно това е работа оттук нататък лично на премиера", обобщи Кутев.

И не да ми се появява и да пуска фойерверки – тоз уволнил, оня назначил, ами да вземе да си свърши работата, защото няма кой друг освен него да се занимава и да отговаря за това.

В момента Борисов се опитва да избяга от всичко, ходи и тупа някакви европейци по раменете, без да може да им каже нищо, което не може да бъде работа на премиера.

Работата на премиера е да решава вътрешните проблеми", скара му се задочно Антон Кутев.

И възкликна: "На мен Борисов ми липсва".

Именно Антон Кутев обаче с актуален въпрос доведе миналата седмица в парламента Борисов след близо година неучастие на премиера в парламентарния контрол. Соцдепутатът го попита за договореното за газа по време на посещението в Русия, но го ядоса с нападателен тон и Борисов си отиде набързо.

Етикети: БСП , оставка
Цвета Караянчева
19:16 | 16 Октомври 2018 г.

Караянчева: Румен Радев казва А, но не довършва до...

19:16 | 16 Октомври 2018 г.
"Странно е, защото аз видях мотивите и те са на тема, която в момента е подложена на дебат, но не е влязла в НС, в крайна сметка мот...
телевизия АЛФА
14:13 | 16 Октомври 2018 г.

Волен Сидеров сам спрял телевизията на Атака?

14:13 | 16 Октомври 2018 г.
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сам е спрял партийната телевизия "Алфа" - такива подозрения се завъртяха в публичн...
Валери Симеонов с кървава позиция за оставките, обявява дали излиза от властта утре
19:01 | 15 Октомври 2018 г.

Валери Симеонов: Няма никакъв шанс да влезем в коа...

19:01 | 15 Октомври 2018 г.
Коалицията на Обединени патриоти още я има. Има странни процеси за някаква нова коалиция, но обществото не я приема еднозначно. Тази ...
Трибунка ГЕРБ за небостъргачите
 архив
16:44 | 15 Октомври 2018 г.

Александър Иванов: За ГЕРБ здравеопазването е прио...

16:44 | 15 Октомври 2018 г.
Обсъждането на вота на недоверие на БСП в парламента ще бъде тази или другата седмица, стана ясно от изявление на управляващите. ГЕРБ при...
15:52 | 15 Октомври 2018 г.

БСП внесе вота на недоверие за провал на кабинета ...

15:52 | 15 Октомври 2018 г.
БСП внесе вота на недоверие към правителството. Голяма част от парламентарната група придружи лидера Корнелия Нинова до деловодството на ...
08:31 | 15 Октомври 2018 г.

Властта отново отложи Коалиционния съвет

08:31 | 15 Октомври 2018 г.
И днес няма да се събира Коалиционният съвет, съобщи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по Нова телевизия. По думите му н...

гледай на живо

17.10.2018
 • в момента
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо