Антон Кутев: Сюжетът с оставката на Бисер Петков е водевил

На мен Борисов ми липсва, призна соцдепутатът

Антон Кутев, Драгомир Стойнев
Източник: Канал 3

"Някакъв водевил се върти в последните няколко часа в държавата", каза зам.-председателят на ПГ на БСП за България Антон Кутев след заседанието на партийното ръководство.

Повод  за този коментар бе оставката на Бисер Петков, която вече не е актуална, след като премиерът го остави на поста му.

"Имаше времена, когато на Борисов решенията имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден, напоследък започват да се променят всеки час", установи Кутев.

Това бил рекордът на премиера - за най-кратко време освободен министър и най-бързо върнат, заключи социалистът.

Когато става въпрос за точно тази тема и точно за хората с увреждания, това е форма на безсилие и на бягство на отговорност.

Това, което трябва да се случи, оттук нататък е Борисов да поеме отговорност конкретно за хората с увреждания, препоръча му депутатът от БСП и натърти, че няма как опозицията да му свърши работата на кабинета.

Политиката за хората с увреждания и палатковият лагер касае и финансовия министър, не само социалния. Става дума и за здравния министър, защото това опира до системата на ТЕЛК, която зависи от здравното министерство, как се раздават помощните средства. Това зависи от регионалния министър, защото достъпът на хората с увреждания до средата е всъщност невъзможен. Става дума за проблеми, които касаят много ведомства и респективно това е работа оттук нататък лично на премиера", обобщи Кутев.

И не да ми се появява и да пуска фойерверки – тоз уволнил, оня назначил, ами да вземе да си свърши работата, защото няма кой друг освен него да се занимава и да отговаря за това.

В момента Борисов се опитва да избяга от всичко, ходи и тупа някакви европейци по раменете, без да може да им каже нищо, което не може да бъде работа на премиера.

Работата на премиера е да решава вътрешните проблеми", скара му се задочно Антон Кутев.

И възкликна: "На мен Борисов ми липсва".

Именно Антон Кутев обаче с актуален въпрос доведе миналата седмица в парламента Борисов след близо година неучастие на премиера в парламентарния контрол. Соцдепутатът го попита за договореното за газа по време на посещението в Русия, но го ядоса с нападателен тон и Борисов си отиде набързо.

Етикети: БСП , оставка
дарение в конгреса на САЩ на Търновската конституция
15:53 | 22 Май 2019 г.

Търновската конституция влезе в Библиотеката на Ко...

15:53 | 22 Май 2019 г.
Посланикът ни в САЩ Тихомир Стойчев дари на Библиотеката на Конгреса копия на Търновската конституция, издадени по повод на 140-та годишн...
14:12 | 17 Май 2019 г.

Бисер Петков: Стратегията за детето ще се преработ...

14:12 | 17 Май 2019 г.
Проектът за национална стратегия за детето е оттеглен за преработка, към която ще се пристъпи, след като се успокоят страстите и на основ...
Строителството на Околовръстното от Младост може да стартира до края на годината
12:24 | 17 Май 2019 г.

Строителството на Околовръстното от "Младост" може...

12:24 | 17 Май 2019 г.
Строителството на участъка от Южната дъга на столицата между кв. ”Младост“ до АМ ”Тракия“ би могло да започне до ...
11:06 | 17 Май 2019 г.

Потенциални жертви на Зайков са преместени в тайни...

11:06 | 17 Май 2019 г.
Евентуалните мишени на убиеца от Костенец Стоян Зайков, са под полицейска защита, а част от тях даже вече са преместени от полицията в та...
Даниела Дариткова
10:29 | 17 Май 2019 г.

Джипитата получиха още 4 г. толеранс за специализа...

10:29 | 17 Май 2019 г.
Още 4 години гратисен период получиха личните лекари, за да се сдобият със специалност "Обща медицина". Това стана с приемането...
11:32 | 16 Май 2019 г.

Армията няма да участва в полицейски операции

11:32 | 16 Май 2019 г.
Парламентът се опъна на правителството и отхвърли предложението и армията да се включва в операции на МВР по решение на кабинета при запл...