Антон Кутев: Сюжетът с оставката на Бисер Петков е водевил

На мен Борисов ми липсва, призна соцдепутатът

Антон Кутев, Драгомир Стойнев
Източник: Канал 3

"Някакъв водевил се върти в последните няколко часа в държавата", каза зам.-председателят на ПГ на БСП за България Антон Кутев след заседанието на партийното ръководство.

Повод  за този коментар бе оставката на Бисер Петков, която вече не е актуална, след като премиерът го остави на поста му.

"Имаше времена, когато на Борисов решенията имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден, напоследък започват да се променят всеки час", установи Кутев.

Това бил рекордът на премиера - за най-кратко време освободен министър и най-бързо върнат, заключи социалистът.

Когато става въпрос за точно тази тема и точно за хората с увреждания, това е форма на безсилие и на бягство на отговорност.

Това, което трябва да се случи, оттук нататък е Борисов да поеме отговорност конкретно за хората с увреждания, препоръча му депутатът от БСП и натърти, че няма как опозицията да му свърши работата на кабинета.

Политиката за хората с увреждания и палатковият лагер касае и финансовия министър, не само социалния. Става дума и за здравния министър, защото това опира до системата на ТЕЛК, която зависи от здравното министерство, как се раздават помощните средства. Това зависи от регионалния министър, защото достъпът на хората с увреждания до средата е всъщност невъзможен. Става дума за проблеми, които касаят много ведомства и респективно това е работа оттук нататък лично на премиера", обобщи Кутев.

И не да ми се появява и да пуска фойерверки – тоз уволнил, оня назначил, ами да вземе да си свърши работата, защото няма кой друг освен него да се занимава и да отговаря за това.

В момента Борисов се опитва да избяга от всичко, ходи и тупа някакви европейци по раменете, без да може да им каже нищо, което не може да бъде работа на премиера.

Работата на премиера е да решава вътрешните проблеми", скара му се задочно Антон Кутев.

И възкликна: "На мен Борисов ми липсва".

Именно Антон Кутев обаче с актуален въпрос доведе миналата седмица в парламента Борисов след близо година неучастие на премиера в парламентарния контрол. Соцдепутатът го попита за договореното за газа по време на посещението в Русия, но го ядоса с нападателен тон и Борисов си отиде набързо.

Етикети: БСП , оставка
Йордан Цонев: Не е честно американският народ да плаща цялата цена за нашата сигурност
09:08 | 17 Януари 2019 г.

Йордан Цонев: Не е честно американският народ да п...

09:08 | 17 Януари 2019 г.
ДПС ще продължава да настоява да премахне изискването за уседналостта за избори. Искаме уседналостта да има съвсем друг характер, какъвто...
Корнелия Нинова и Илияна Йотова
19:45 | 16 Януари 2019 г.

Румен Радев поздрави Нинова, Йотова на крака при р...

19:45 | 16 Януари 2019 г.
Президентът на Република България Румен Радев поздрави по телефона председателя на БСП Корнелия Нинова по случай 50-годишния й юбилей и и...
ДПС: Не сме съгласни с мотивите на президента за КТБ, но ветото е негово право
16:45 | 16 Януари 2019 г.

ДПС и БСП против социологията преди края на изборн...

16:45 | 16 Януари 2019 г.
ДПС е против идеята на ГЕРБ да отпадне забраната за оповестяване на социологически проучвания в деня за размисъл и в деня на вота. О...
Данаил Кирилов в пленарната зала
15:21 | 16 Януари 2019 г.

Тайният арест остана, НС обърна президентското вет...

15:21 | 16 Януари 2019 г.
Парламентът препотвърди задържането на лица до 48 часа без право на уведомяване, както и на деца до 24 часа без да знаят родителите им. Т...
Мустафа Карадайъ
13:54 | 16 Януари 2019 г.

ДПС: Премиерът да се разграничи от Каракачанов за ...

13:54 | 16 Януари 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов да се разграничи от изказванията на своя вице Красимир Каракачанов по адрес на циганите, а прокуратурата да се са...
гласуването за американските изтребители
13:27 | 16 Януари 2019 г.

Парламентът реши да преговаряме със САЩ за нов изт...

13:27 | 16 Януари 2019 г.
С голямо мнозинство от 130 гласа парламентът позволи кабинетът да започне преговори за покупка от САЩ на нов изтребител F-16. Първата пре...

гледай на живо

17.01.2019
 • в момента
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини
 • 10:15
  Парламентът на живо