БСП внесе вота на недоверие за провала в сигурността (ВИДЕО)

Българинът вече не вярва на МВР и не съобщава за престъпления, обобщи Елена Йончева

БСП внася вот на недоверие
Източник: Канал 3

БСП внася вот на недоверие

БСП внесе вота на недоверие срещу третия кабинет на Бойко Борисов. Провал на политиката на кабинета в политиката в сферата на сигурността.

Социалистите депозираха в деловодството на парламента 80 подписа, събрани само от тяхната парламентарна група.

"Когато и да бъде внесен вотът на недоверие, е закъснял, защото всички български граждани страдаме от некадърното управление", заяви говорителят на групата на левицата Елена Йончева.

"Мотивите за този вот черпим от Българската конституция", уточни Йончева, след като депозира вота заедно с депутати от БСП. Журналистката и депутат от гражданската квота на "БСП за България" цитира Конституцията, според която Министерски съвет е длъжен да осигури обществения ред, националната сигурност на Република България.

"Очевидно е за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, то е опасно за България и трябва да си ходи“, заключи Йончева. Мотивите за вота са изключително подробни, допълни тя и ги изреди - пълен провал на работата на МС и на МВР в осигуряване на националната сигурност и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ.

"Дали сме десетки примери, с които може да се запознаете. Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично.

Българският гражданин вече не вярва на МВР и поради тази причина не съобщава за извършени престъпления“, цитира фактите от ежедневието Йончева.

Тя добави още, че има и теч на информация от МВР. Депутатът от „БСП за България“ отчете, че се увеличават неразкритите убийства. Тя даде пример с телефонните измами и отчете, че в България за 2017 г. неразкриваемостта на тези престъпления е 85 %, а сумите са се увеличили с 5 млн. лв. Към провалите в сферата на сигурността бе цитиран и този в управлението на затворите.

Това е вторият вот на недоверие към кабинета Борисов 3, след като в началото на годината БСП заедно с ДПС поискаха такъв заради корупцията.

Разискванията по внесения вот на недоверие трябва да се състоят минимум 3 дни и максимум 7 дни след депозирането му. Самото гласуване пък се осъществява точно 24 часа след края на разискванията.

11:58 | 15 Юли 2018 г.

Нинова: Пускаме спешно жалба до прокуратурата, иск...

11:58 | 15 Юли 2018 г.
БСП пуска жалба до прокуратурата заради умъртвените животни в Ямболско. Това обявиха от пресцентъра на партията, след като днес лидерът К...
Вежди Рашидов и Надежда Огойска
11:23 | 15 Юли 2018 г.

Рашидов дари 3000 лв. за дъщерята на поетесата Мар...

11:23 | 15 Юли 2018 г.
Вежди Рашидов дари 3000 лв. за операцията на онкоболната Надежда Огойска, дъщеря на поетесата Маргарита Петкова. Двамата с майка й с...
17:30 | 14 Юли 2018 г.

Нинова: Посещението на министър Порожанов е закъсн...

17:30 | 14 Юли 2018 г.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова изригна в социалната мрежа по повод чистката на овце и кози заради огнище с чума в селата в Странджа. Там ...
Парламентът отваря врати за посетители за годишнината от приемането на Конституцията
09:52 | 14 Юли 2018 г.

Парламентът отваря врати за посетители за годишнин...

09:52 | 14 Юли 2018 г.
Парламентът отваря врати за посетители по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България от Седмото велико народн...
джамия в Охрид
16:26 | 13 Юли 2018 г.

ВМРО сезира ЮНЕСКО за 32-метрово минаре на мястото...

16:26 | 13 Юли 2018 г.
Сигнал до ЮНЕСКО заради издигането на 32-метрова джамия на мястото на християнски храм в Охрид изпратиха с официално писмо народният пред...
Патриархът: Господ да утеши близките на загиналите в трагедията на \
16:11 | 13 Юли 2018 г.

Сръбската православна църква нападна БПЦ заради Ма...

16:11 | 13 Юли 2018 г.
Сръбската православна църква (СПЦ) и Българската православна църква (БПЦ) са си разменили писма относно инициативата на Македонската прав...

гледай на живо

16.07.2018
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Офанзива с Любо Огнянов
 • 11:00
  Време, календар, хороскоп