БСП внесе вота на недоверие за провала в сигурността (ВИДЕО)

Българинът вече не вярва на МВР и не съобщава за престъпления, обобщи Елена Йончева

БСП внася вот на недоверие
Източник: Канал 3

БСП внася вот на недоверие

БСП внесе вота на недоверие срещу третия кабинет на Бойко Борисов. Провал на политиката на кабинета в политиката в сферата на сигурността.

Социалистите депозираха в деловодството на парламента 80 подписа, събрани само от тяхната парламентарна група.

"Когато и да бъде внесен вотът на недоверие, е закъснял, защото всички български граждани страдаме от некадърното управление", заяви говорителят на групата на левицата Елена Йончева.

"Мотивите за този вот черпим от Българската конституция", уточни Йончева, след като депозира вота заедно с депутати от БСП. Журналистката и депутат от гражданската квота на "БСП за България" цитира Конституцията, според която Министерски съвет е длъжен да осигури обществения ред, националната сигурност на Република България.

"Очевидно е за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, то е опасно за България и трябва да си ходи“, заключи Йончева. Мотивите за вота са изключително подробни, допълни тя и ги изреди - пълен провал на работата на МС и на МВР в осигуряване на националната сигурност и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ.

"Дали сме десетки примери, с които може да се запознаете. Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично.

Българският гражданин вече не вярва на МВР и поради тази причина не съобщава за извършени престъпления“, цитира фактите от ежедневието Йончева.

Тя добави още, че има и теч на информация от МВР. Депутатът от „БСП за България“ отчете, че се увеличават неразкритите убийства. Тя даде пример с телефонните измами и отчете, че в България за 2017 г. неразкриваемостта на тези престъпления е 85 %, а сумите са се увеличили с 5 млн. лв. Към провалите в сферата на сигурността бе цитиран и този в управлението на затворите.

Това е вторият вот на недоверие към кабинета Борисов 3, след като в началото на годината БСП заедно с ДПС поискаха такъв заради корупцията.

Разискванията по внесения вот на недоверие трябва да се състоят минимум 3 дни и максимум 7 дни след депозирането му. Самото гласуване пък се осъществява точно 24 часа след края на разискванията.

майки на деца с увреждания
14:45 | 21 Септември 2018 г.

Майките на деца с увреждания: Елате 3 дни у дома и...

14:45 | 21 Септември 2018 г.
Само депутати от опозицията уважиха поканата на майките на деца с увреждания, които отбелязаха 120 дни от протестите си в очакване на при...
12:40 | 21 Септември 2018 г.

Цвета Караянчева се срещна с турския си колега Бин...

12:40 | 21 Септември 2018 г.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на турския парламент Бинали Йълдъръм. Двамата раз...
Корнелия Нинова
12:31 | 21 Септември 2018 г.

Нинова: Втори ден министър-председателят лъже за Б...

12:31 | 21 Септември 2018 г.
"Втори ден министър-председателят на България лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария", изригна в парламента ...
11:28 | 21 Септември 2018 г.

Валентин Радев играе сърцато и в МВР, и в парламен...

11:28 | 21 Септември 2018 г.
За първи ден на работа отново като депутат се яви бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев, за разлика от другите си двама ко...
11:06 | 21 Септември 2018 г.

Нинова разкри как от ПЕС са гласували по казуса с ...

11:06 | 21 Септември 2018 г.
Лидерът на БСП, Корнелия Нинова, обясни във Фейсбук кои евродепутати от ПЕС, партията майка на родната левица, са гласували за започване ...
пленарна зала
11:00 | 21 Септември 2018 г.

НС реши: Семейна помощ вместо персонална пенсия за...

11:00 | 21 Септември 2018 г.
Персоналните пенсии за деца-сираци от 1 януари догодина ще бъдат заменени с месечна помощ, след като  парламентът прие на първо чете...

гледай на живо

22.09.2018
 • в момента
  "Социална мрежа", избрано
 • 10:45
  Телемаркет
 • 11:00
  Тържество по случай 22-ри септември (на живо)
 • 11:30
  Парчета от реалността