БСП внесе вота на недоверие за провала в сигурността (ВИДЕО)

Българинът вече не вярва на МВР и не съобщава за престъпления, обобщи Елена Йончева

БСП внася вот на недоверие
Източник: Канал 3

БСП внася вот на недоверие

БСП внесе вота на недоверие срещу третия кабинет на Бойко Борисов. Провал на политиката на кабинета в политиката в сферата на сигурността.

Социалистите депозираха в деловодството на парламента 80 подписа, събрани само от тяхната парламентарна група.

"Когато и да бъде внесен вотът на недоверие, е закъснял, защото всички български граждани страдаме от некадърното управление", заяви говорителят на групата на левицата Елена Йончева.

"Мотивите за този вот черпим от Българската конституция", уточни Йончева, след като депозира вота заедно с депутати от БСП. Журналистката и депутат от гражданската квота на "БСП за България" цитира Конституцията, според която Министерски съвет е длъжен да осигури обществения ред, националната сигурност на Република България.

"Очевидно е за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, то е опасно за България и трябва да си ходи“, заключи Йончева. Мотивите за вота са изключително подробни, допълни тя и ги изреди - пълен провал на работата на МС и на МВР в осигуряване на националната сигурност и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ.

"Дали сме десетки примери, с които може да се запознаете. Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично.

Българският гражданин вече не вярва на МВР и поради тази причина не съобщава за извършени престъпления“, цитира фактите от ежедневието Йончева.

Тя добави още, че има и теч на информация от МВР. Депутатът от „БСП за България“ отчете, че се увеличават неразкритите убийства. Тя даде пример с телефонните измами и отчете, че в България за 2017 г. неразкриваемостта на тези престъпления е 85 %, а сумите са се увеличили с 5 млн. лв. Към провалите в сферата на сигурността бе цитиран и този в управлението на затворите.

Това е вторият вот на недоверие към кабинета Борисов 3, след като в началото на годината БСП заедно с ДПС поискаха такъв заради корупцията.

Разискванията по внесения вот на недоверие трябва да се състоят минимум 3 дни и максимум 7 дни след депозирането му. Самото гласуване пък се осъществява точно 24 часа след края на разискванията.

Александър Сиди: Корнелия Нинова има много тежък проблем - говори изключителни глупости твърде често
11:35 | 16 Ноември 2018 г.

ВМРО се разграничи от изказванията на НФСБ за деца...

11:35 | 16 Ноември 2018 г.
Депутати от ВМРО се разграничиха от изказванията на колегите и партньорите им от НФСБ по адрес на майките на деца с увреждания. "...
Цветан Цветанов
11:19 | 16 Ноември 2018 г.

Цветанов: Мога само да се извиня за чужди грешки

11:19 | 16 Ноември 2018 г.
Понякога се налага ГЕРБ да се извинява за думи на коалиционния партньор НФСБ в името на общото управление - това се разбра от коментара н...
ДПС, Мустафа Карадайъ
11:06 | 16 Ноември 2018 г.

ДПС за скандала с НФСБ: Никакви извинения вече не ...

11:06 | 16 Ноември 2018 г.
ДПС няма какво ново да добави към декларацията си от октомври по адрес на НФСБ, вицепремиера Валери Симеонов и изказването му по адрес на...
Петър Петров, депутат от НФСБ
09:47 | 16 Ноември 2018 г.

Депутатите на НФСБ се обявиха за жертва на фалшива...

09:47 | 16 Ноември 2018 г.
Безочието на лицата от НФСБ няма граници. В случая - разбирането им за политическо поведение, морал в говоренето и поемане на отговорност...
МЕнда Стоянова и Йордан Цонев
18:16 | 15 Ноември 2018 г.

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето за...

18:16 | 15 Ноември 2018 г.
Бюджетната комисия отхвърли поредното президентско вето, този път главно заради повишаването на данъка за старите коли. Румен Радев ...
Петър Петров, депутат от НФСБ
14:33 | 15 Ноември 2018 г.

Депутат от НФСБ: Децата с увреждания - в домове, з...

14:33 | 15 Ноември 2018 г.
НФСБ продължи с обидите към майките на деца с увреждания. Народният представител от партията на Валери Симеонов - Петър Петров, влезе в т...

гледай на живо

16.11.2018
 • в момента
  Новини
 • 12:15
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:15
  Парламентът на живо