БСП внесе вота на недоверие за провала в сигурността (ВИДЕО)

Българинът вече не вярва на МВР и не съобщава за престъпления, обобщи Елена Йончева

БСП внася вот на недоверие
Източник: Канал 3

БСП внася вот на недоверие

БСП внесе вота на недоверие срещу третия кабинет на Бойко Борисов. Провал на политиката на кабинета в политиката в сферата на сигурността.

Социалистите депозираха в деловодството на парламента 80 подписа, събрани само от тяхната парламентарна група.

"Когато и да бъде внесен вотът на недоверие, е закъснял, защото всички български граждани страдаме от некадърното управление", заяви говорителят на групата на левицата Елена Йончева.

"Мотивите за този вот черпим от Българската конституция", уточни Йончева, след като депозира вота заедно с депутати от БСП. Журналистката и депутат от гражданската квота на "БСП за България" цитира Конституцията, според която Министерски съвет е длъжен да осигури обществения ред, националната сигурност на Република България.

"Очевидно е за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, то е опасно за България и трябва да си ходи“, заключи Йончева. Мотивите за вота са изключително подробни, допълни тя и ги изреди - пълен провал на работата на МС и на МВР в осигуряване на националната сигурност и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ.

"Дали сме десетки примери, с които може да се запознаете. Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично.

Българският гражданин вече не вярва на МВР и поради тази причина не съобщава за извършени престъпления“, цитира фактите от ежедневието Йончева.

Тя добави още, че има и теч на информация от МВР. Депутатът от „БСП за България“ отчете, че се увеличават неразкритите убийства. Тя даде пример с телефонните измами и отчете, че в България за 2017 г. неразкриваемостта на тези престъпления е 85 %, а сумите са се увеличили с 5 млн. лв. Към провалите в сферата на сигурността бе цитиран и този в управлението на затворите.

Това е вторият вот на недоверие към кабинета Борисов 3, след като в началото на годината БСП заедно с ДПС поискаха такъв заради корупцията.

Разискванията по внесения вот на недоверие трябва да се състоят минимум 3 дни и максимум 7 дни след депозирането му. Самото гласуване пък се осъществява точно 24 часа след края на разискванията.

18:25 | 21 Февруари 2019 г.

Нинова иска Караянчева да не плаща заплати на соцд...

18:25 | 21 Февруари 2019 г.
Соцлидерката Корнелия Нинова побърза да изпревари управляващите и още преди да са приели парични санкции срещу отсъстващите соцдепутати, ...
трибунка на Цветанов, Ралица Негенцова, Караянчева, Димитър Георгиев от ДАНС
16:46 | 21 Февруари 2019 г.

ГЕРБ помири адвокатите с ДАНС за адвокатската тайн...

16:46 | 21 Февруари 2019 г.
ГЕРБ посредничи за постигане на съгласие между адвокатите и ръководството на ДАНС на среща при председателя на НС Цвета Караянчева. Именн...
Цветан Цветанов, Владимир Тошев
15:33 | 21 Февруари 2019 г.

Цветанов: Съжалявам за това, което депутатите на Б...

15:33 | 21 Февруари 2019 г.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ ожали соцдепутатите, които се подчиниха на решението на пленума да напуснат парламента. "Съжалявам за това...
Национален статистически институт
13:50 | 21 Февруари 2019 г.

Без трети пол в анкетните карти за Преброяване 202...

13:50 | 21 Февруари 2019 г.
Само биологичният пол ще присъства в анкетната карта за националното преброяване през 2021 г. Графите са мъж, жена, трети пол и други раз...
12:47 | 21 Февруари 2019 г.

ДПС за санкциите: Депутатите трябва да работят

12:47 | 21 Февруари 2019 г.
ДПС са готови да обсъдят предложения за санкции спрямо отсъстващите депутати от парламента, но едва след дебата ще заемат позиция. По...
Волен Сидеров
11:30 | 21 Февруари 2019 г.

"Атака" също искат отсъстващи депутати да не взема...

11:30 | 21 Февруари 2019 г.
От "Атака " също като ГЕРБ повдигат темата за санкциите срещу отсъстващите депутати. Лидерът на партията Волен Сидеров е направ...

гледай на живо

22.02.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини