Цветанов: Никой от БСП не каза откъде ще дойдат парите за техните мечти

Сега ГЕРБ има кметове в 130 общини, догодина искаме да имаме 145, обяви зам.-председателят на партията

Източник: ПП ГЕРБ

Вчера в "Зала 3“ на НДК, където се проведоха най-значимите срещи от европредседателството, БСП представи проекта си "Визия за България“. Никой от БСП обаче не каза откъде ще дойдат парите за тези техни мечти. След управление на БСП винаги има хаос и дефицит поне 5%.

Това заяви пред журналисти в Казанлък председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

Още парламентарни новини ще намерите тук

Цветан Цветанов изрази мнение, че е много лесно да кажеш нещо популистко и добре звучащо, но е трудно впоследствие да изпълниш поетите обещания. "Затова политиката е за отговорни хора, които могат да изпълняват ангажиментите си към хората“, обясни той, цитиран от партийния пресцентър.

"БСП вчера призоваха - детските градини да се безплатни, минималната работна заплата да е 60% от средната, да има още по-високи пенсии, да има прогресивен данък. Не чухме обаче какви са финансовите параметри на тези искания, не казаха дали това отново няма да изстреля дефицита в неразумни от икономическа гледна точка стойности”, отбеляза Цветанов.

"Чуха се призиви за промяна на системата, за национализация. Тази страница е отдавна затворена и ние вървим напред“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той благодари на БСП, че в петък са подкрепили позицията на премиера Борисов за мигрантите, която той отстоява още от Европейския съвет на 28 юни. „От опозицията искат да пригласяме на страните от Вишеградската четворка. Тези страни, които се характеризират с по-антиевропейско говорене, ще получат с 24% по-малко средства за кохезионна политика, докато ние ще получим 2 милиарда лева повече“, уточни Цветанов.

Цветан Цветанов коментира и клипа, който ПП ГЕРБ вчера разпространи и който дава сериозни поводи за съмнение, че Корнелия Нинова е отговорна за провокациите в с. Шарково. "Ако това се окаже вярно – то това би било много ниско и безотговорно поведение. Докато ние сме били в опозиция никога не сме се заигравали със страховете на хората“, категоричен бе той.

Цветанов засегна темата и за предстоящите местни избори догодина. "Сега имаме кметове в 130 общини, като нашата амбиция е да имаме 145”, съобщи той. По думите му кандидатите на ГЕРБ за кметове на много места вече са ясни. "Няма как да не подкрепиш Галина Стоянова за още един мандат, тя е лицето на Казанлък“, подчерта той.

В Казанлък Цветан Цветанов участва в откриването на реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства. Заедно с него на откриването бе и кметът на града Галина Стоянова. На церемонията присъстваха още зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатите от ГЕРБ - Стара Загора Радостин Тенев, Борис Кърчев и Маноил Манев, областният координатор на ГЕРБ - Стара Загора Пламен Йорданов, както и много жители и гости на града на розите.

Бе отслужен тържествен водосвет за здраве, като с нея се отбелязва приключването на строителството по обновяване на обществено значими обекти на територията на жилищен квартал "Изток" в град Казанлък.

Новооткритите обекти са по проект "Обновяване на градската среда в град Казанлък". Проектът e предназначен изцяло за кв. "Изток" в града и е на обща стойност 5 655 048.59 лв. От тях 4 806 791.31 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г., а останалите 848 257.28 лв. са осигурени от държавата.

11:30 | 22 Март 2019 г.

Цветанов: Щеше ли всичко да е толкова прозрачно, а...

11:30 | 22 Март 2019 г.
Ако исках да крия имоти и доходи, нямаше да го направя по този прозрачен начин. Това е компроматна война и тя ще продължи по време на цял...
11:05 | 22 Март 2019 г.

ГЕРБ: Няма поправка "Артекс в закона за устройство...

11:05 | 22 Март 2019 г.
Промените в Закона за устройство на територията, които удължиха възможността един строеж да бъде започнат и завършен за срок от 10 години...
Цацаров: Постигнахме консенсус със САЩ! Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран
10:01 | 22 Март 2019 г.

Цачева поиска Цацаров да я провери за апартамента

10:01 | 22 Март 2019 г.
Цецка Цачева дойде специално в парламента, за да направи изявление пред медиите във връзка с покупката на апартамент от фирма "Артек...
Радослав Миленков е предложението за подуправител на БНБ
09:34 | 22 Март 2019 г.

Депутатите единодушно избраха новия подуправител н...

09:34 | 22 Март 2019 г.
Парламентът избра Радослав Миленков за подуправител на Българската народна банка /БНБ. Той бе утвърден на поста с пълно единодушие от 115...
09:08 | 22 Март 2019 г.

Менда Стоянова: Елена Йончева ще вреди на България...

09:08 | 22 Март 2019 г.
Европейските избори са много важни. За съжаление от всичките тези реплики, плюене, българските граждани не могат да чуят колко важни са т...
Цветан Цветанов
13:13 | 21 Март 2019 г.

Цветанов видя предизборна атака на Радев и Нинова

13:13 | 21 Март 2019 г.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов видя предизборна атака от президента Румен Радев и соцлидерката Корнелия Нинова по общи опорни точк...

гледай на живо

22.03.2019
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:15
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Конгрес на АКРЕ (на живо)