Босия се оказа с отнета шофьорска книжка

Документът за управление на МПС му е взет заради куп нарушения заедно с всички контролни точки

Николай Колев-Босия
Източник: Канал 3

Николай Колев-Босия

Николай Колев-Босия, който предприе гладна стачка заради корупция при шофьорските изпити, се оказа с отнета шофьорска книжка. Отнети са му всичките 39 контролни точки. Причината да му я вземе КАТ, са куп нарушения на пътя.

Първото е регистрирано още на 19.09.2004 г. в Айтос, стана ясно от изнесена информация на Главна дирекция "Национална полиция" пред депутатите от временната комисия, създадена за проверка на твърденията му за търговия с книжки.

Нарушенията на Босия са за превишена скорост, неспазване на пътни знаци и неизправен автомобил. Заради всичко това през 2017 г. Босия е с отнета книжка. Към момента контролните точки не са му възстановени.

Докладът на полицията е във връзка с писмото на журналиста Илиана Беновска до председателя на Народното събрание и до временната комисия с искане да се отговори дали Босия има нарушения на Закона за движение по пътищата.

"Г-н Колев кара с неизправно превозно средство, не спазва ограниченията и знаците на пътя", поясни самата Беновска пред комисията, след като от ГДНП изнесоха данните.

Придружителите на Босия протестираха, че се устройвал трибунал срещу него и че нарушенията му на пътя не били предмет на комисията.

"Какво отношение има моята книжка, след като не съм извършил нарушения? Навсякъде ми искаха пари", пробва да се оправдае той по адрес на катаджиите, които са го спирали.

"Не може да има комисия по искане на човек, който не спазва законите", контрира Беновска.

"Ако е спазвал правилата, да бъде стожер, ако не е, не може. Не може да караш неизправно средство, не може да не спазваш ограниченията на скоростта и не може да не спазваш пътните знаци!", заяви тя, след като двамата с Николай Колев-Босия влязоха в спор. Той държеше сметка по силата на какво нейното писмо и отговорът на него са приоритетни за комисията, а тя отвърна, че е по силата на правото й на достъп до обществена информация като журналист.

Още в началото на заседанието Николай Колев-Босия протестира, че то е било анонсирано само 24 часа по-рано, при което председателят Светослав Иванов обяви, че е в правото си да свика извънредно заседание на една временна комисия, когато реши, още пвече, че срокът за работата й приключва този петък.

Николай Колев-Босия прекрати гладната стачка, след като Ивайло Московски подаде оставка като транспортен министър, което бе и едно от исканията му.

 

09:44 | 11 Октомври 2019 г.

Петък, ден на майстора: НС няма да заседава днес з...

09:44 | 11 Октомври 2019 г.
При втория опит за регистрация тази сутрин парламентът не събра кворум , за да започне заседание, предаде "Фокус". В зала се ре...
След почти година премиерът Борисов отново на парламентарен контрол, 3
08:16 | 11 Октомври 2019 г.

Бойко Борисов отговаря на Корнелия Нинова на парла...

08:16 | 11 Октомври 2019 г.
Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в редовния петъчен парламентарен контрол. Премиерът ще застане на пленарната трибун...
11:17 | 10 Октомври 2019 г.

НС прие декларация за Северна Македония и Албания ...

11:17 | 10 Октомври 2019 г.
Депутатите в парламента приеха декларация на 44-ото Народно събрание във връзка с разширяването на ЕС и Процеса на стабилизиране и асоции...
11:27 | 02 Октомври 2019 г.

НС отряза БСП за блиц-контрол на премиера поне вед...

11:27 | 02 Октомври 2019 г.
Парламентът отхвърли предложението на БСП министър-председателят задължително да се явява поне веднъж месечно в НС на т. нар. блиц-контро...
БНР
11:37 | 27 Септември 2019 г.

Сметната палата подхваща финансите на БНР от 2017 ...

11:37 | 27 Септември 2019 г.
Депутатите възложиха на Сметната палата да извърши одит за финансовото управление на БНР за периода от 1 януари 2017 до 30 септември 2019...
БСП, депутати в пленарната зала
10:33 | 27 Септември 2019 г.

Извънреден съвет в НС заради Сотиря и съкратеното ...

10:33 | 27 Септември 2019 г.
Парламентът излезе в 15-минутна почивка, за да се проведе извънреден председателски съвет за съкратеното съдебно следствие, предаде ...