Босия се оказа с отнета шофьорска книжка

Документът за управление на МПС му е взет заради куп нарушения заедно с всички контролни точки

Николай Колев-Босия
Източник: Канал 3

Николай Колев-Босия

Николай Колев-Босия, който предприе гладна стачка заради корупция при шофьорските изпити, се оказа с отнета шофьорска книжка. Отнети са му всичките 39 контролни точки. Причината да му я вземе КАТ, са куп нарушения на пътя.

Първото е регистрирано още на 19.09.2004 г. в Айтос, стана ясно от изнесена информация на Главна дирекция "Национална полиция" пред депутатите от временната комисия, създадена за проверка на твърденията му за търговия с книжки.

Нарушенията на Босия са за превишена скорост, неспазване на пътни знаци и неизправен автомобил. Заради всичко това през 2017 г. Босия е с отнета книжка. Към момента контролните точки не са му възстановени.

Докладът на полицията е във връзка с писмото на журналиста Илиана Беновска до председателя на Народното събрание и до временната комисия с искане да се отговори дали Босия има нарушения на Закона за движение по пътищата.

"Г-н Колев кара с неизправно превозно средство, не спазва ограниченията и знаците на пътя", поясни самата Беновска пред комисията, след като от ГДНП изнесоха данните.

Придружителите на Босия протестираха, че се устройвал трибунал срещу него и че нарушенията му на пътя не били предмет на комисията.

"Какво отношение има моята книжка, след като не съм извършил нарушения? Навсякъде ми искаха пари", пробва да се оправдае той по адрес на катаджиите, които са го спирали.

"Не може да има комисия по искане на човек, който не спазва законите", контрира Беновска.

"Ако е спазвал правилата, да бъде стожер, ако не е, не може. Не може да караш неизправно средство, не може да не спазваш ограниченията на скоростта и не може да не спазваш пътните знаци!", заяви тя, след като двамата с Николай Колев-Босия влязоха в спор. Той държеше сметка по силата на какво нейното писмо и отговорът на него са приоритетни за комисията, а тя отвърна, че е по силата на правото й на достъп до обществена информация като журналист.

Още в началото на заседанието Николай Колев-Босия протестира, че то е било анонсирано само 24 часа по-рано, при което председателят Светослав Иванов обяви, че е в правото си да свика извънредно заседание на една временна комисия, когато реши, още пвече, че срокът за работата й приключва този петък.

Николай Колев-Босия прекрати гладната стачка, след като Ивайло Московски подаде оставка като транспортен министър, което бе и едно от исканията му.

 

НС одобри договорите за F-16
13:14 | 19 Юли 2019 г.

Приеха на първо четене сделката за Ф-16

13:14 | 19 Юли 2019 г.
Народно събрание одобри на първо четене ратификацията на договорите за покупка на самолетите F- 16.   За тях гласуваха 124 д...
Владислав Горанов
11:45 | 19 Юли 2019 г.

Горанов: Директорът на НАП е в платен отпуск, едва...

11:45 | 19 Юли 2019 г.
Директорът на НАП Галя Димитрова не сте я виждали пред камерите, защото е в платен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре. Тя е изключи...
Мустафа Карадайъ
10:05 | 19 Юли 2019 г.

Мустафа Карадайъ: Решението за F-16 e стратегичес...

10:05 | 19 Юли 2019 г.
Решението е стратегическо за сигурността на страната, но то е само една от стъпките, които трябва да бъдат предприети за гарантиране на н...
Парламентът на фокус
16:24 | 18 Юли 2019 г.

Бюджетната комисия отхвърли ветото за даренията на...

16:24 | 18 Юли 2019 г.
Бюджетната комисия в Народното събрание отхвърли президентското вето върху промените в Закона за държавния бюджет относно финансирането н...
България се включва в ремонта на чужди изтребители
15:28 | 18 Юли 2019 г.

България се включва в ремонта на чужди изтребители

15:28 | 18 Юли 2019 г.
Производителят на F-16 “Локхийд Мартин Глобъл” ще обучи български компании, инженери и IT специалисти да ремонтират части за ...
Парламенът гласува вота на недоверие към кабинета \
14:19 | 18 Юли 2019 г.

Депутатите отхвърлиха предложението за преизчисляв...

14:19 | 18 Юли 2019 г.
Със 76 гласа "за", 15 – „против“ и 81 – "въздържал се" парламентът отхвърли предложението на ...