Борисов към медиите: Взети са всички мерки да няма етническо напрежение, не го нагнетявайте!

Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, и турци, каза премиерът

След почти година премиерът Борисов отново на парламентарен контрол, 6
Източник: Канал 3

След почти година премиерът Борисов отново на парламентарен контрол, 6

Взети са всички мерки, не нагнетявайте етническо напрежение, престъпления вършат всички - и българи, и роми, и турци, обърна се премиерът към медиите по повод ескалацията на етническото напрежение в Русе заради убийството на Вероника Маринова.

Снощи последва нахлуване с мотори в циганската махала на крайдунавския град от рокери, което наложи намесата на органите на реда. Сутринта от ОД на МВР в Русе обявиха, че обстановката е спокойна и няма арестувани.

Попитан дали има тревоги в посока на ескалацията на напрежение, Борисов отвърна:

"Не, взети са всички необходими мерки", коментира Борисов на влизане в Народното събрание за участие в парламентарния контрол. "Жандармерията е там, вътрешният министър ми докладва, че е взел всички мерки да не се получи каквото и да било", допълни Борисов.

Вижте още новини от България и света 

Той напомни, че всеки ден и българи, и роми вършат престъпление, за да защити тезата, че престъпността няма етнос. И се обърна към журналистите с апел да не нагнетяват допълнително обстановката:

"Ами не го нагнетявайте! Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, турци, всякакви, навсякъде", натърти Борисов.

В коментар на продължаващия протест на майките на деца с увреждания, които опънаха палатките пред Министерския съвет, премиерът каза, че всички имат право да протестират.

"Това е демокрацията. 150 милиона съм им обещал, взели сме решение и финансовият министър го е подписал писмено", заяви министър-председателят по повод одобрения план-график за приемането на необходимия законодателен пакет.

"Имат основание сигурно, но докато тези срокове не изтекат, няма да коментираме повече", допълни той по повод протеста на майките.

Но припомни, че на договорката с разписаните дати за придвижването на двата закона за хората с увреждания и за личната помощ, но която са присъствали и Мая Манолова, и социалният, и финансовият министър. "Всичко сме подписали", декларира Борисов готовността на държавата да си спази ангажимента. Проектите трябва да се придвижат на 19 октомври в Народното събрание и да бъдат приети преди бюджетната процедура за 2019 г.

 

20:08 | 23 Февруари 2019 г.

И Цветанов заговори за 10% увеличение на доходите,...

20:08 | 23 Февруари 2019 г.
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов също заговори за увеличение на доходите с 1...
Цветан Цветанов
22:11 | 22 Февруари 2019 г.

Цветанов: Стига сме спекулирали, на никого не сме ...

22:11 | 22 Февруари 2019 г.
Ако всички бяха наясно с фактите, надали щяха да се изграждат подобни твърди позиции, които противопоставят обществото. Ако погледнем реа...
Карлос Контрера
21:44 | 22 Февруари 2019 г.

Карлос Контрера: Д-р Дулитъл, погрижете се за екзе...

21:44 | 22 Февруари 2019 г.
След ремонта на столичния зоопарк има много добри условия и си мисля, че може и той да се почувства комфортно сред свои. Това призова сто...
Мустафа Карадайъ
14:20 | 22 Февруари 2019 г.

ДПС: Два месеца преди изборите страната е в полити...

14:20 | 22 Февруари 2019 г.
Пълен провал е популистко-националистическото управление в страната. Два месеца преди изборите страната е в политическа криза, обяви ДПС ...
13:26 | 22 Февруари 2019 г.

Ало-измамници звънели от името на МВР-министъра в ...

13:26 | 22 Февруари 2019 г.
Ало-измамници се обаждали от името на вътрешния министър Младен Маринов в родния му град Тетевен. Това призна самият той в кулоарите на Н...
Младен Маринов
12:42 | 22 Февруари 2019 г.

Младен Маринов: До момента няма връзка между ТЕЛК-...

12:42 | 22 Февруари 2019 г.
Няма забъркани политици с ТЕЛК-мафията, стана ясно от думите на вътрешния министър. "До момента няма връзка на тези престъпления...

гледай на живо

24.02.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Седмицата с Канал 3
 • 07:00
  Парламентът на фокус
 • 07:15
  Имате думата