Сидеров маха Захариева от кабинета, ако е на мястото на Борисов

Лидерът на Атака предложил да махнат данък трошка, но коалиционният съвет не го приел

Волен Сидеров
Източник: Канал 3

Волен Сидеров

Волен Сидеров е вдигнал мерника на външната министърка Екатерина Захариева. Той призна, че ако трябва да спекулираме кои министри би сменил премиерът Бойко Борисов, това ще е тя.

Повод за коментара му стана интервюто на министър-председателя по бТВ и обещанието му, че ще има рокади в кабинета, дадено без конкретика.

"Аз бих насочил моя поглед към външната министърка Захариева", отсече Сидеров. "Защото сега няма да изброявам моите забележки към нея, но има няколко теми, по които тя търпи критики", обясни лидерът на ПГ на Обединените патриоти.

Сидеров все пак допусна, че може да седне и да си поговори с нея, да й обясни как вървят нещата в света и да заеме една по-балансирана позиция.

"Вчера виждам, че по отношение на пакта за мигрантите във външната комисия имаше завой. На коалиционен съвет ние се събираме, казваме, че този пакт не трябва да се подкрепя в България, премиерът се съгласява с това, изведнъж от външната комисия започва да се говори нещо друго.

Това не е хубаво, това е лош знак към хората и към външните ни партньори, защото този пакт не е подкрепен на първо място от САЩ, любимата дестинация тук на много колеги, министри и т.н." Сидеров добави в списъка Унгария, Чехия и други държави, които ще се присъединят към неодобряващите го. "Това е един пакт, който е опасен сам по себе си. Знам, че аргументите са "ама той не е такъв и такъв документ". Тя и Истанбулската конвенция не беше от този тип, но обществото, видяхте, че реагира много остро на приемането й. Така че, по някои теми трябва да поговорим с г-жа Захариева", заканително прозвуча Сидеров.

Относно протестите Сидеров припомни, че е протестирал още по комунистическо време и се е борил за това българите да имат право на протест. "Продължавам да го изповядвам, трябва да имат това право, няма значение колко човека са на протест. Всеки има право да протестира", коментира той. Сидеров нямало как да знае дали това са организирани протести. По думите му това правителство търпи много критики, но е направило и много добри неща. Въпросът бил дали не трябва да се промени пиар стратегията на кабинета, която не била добра.

Като пример за това посочи разнопосочността в говоренето и тезите на отделни членове на кабинета, министри и вицепремиери. "Може би трябва да има една по-единна визия и такта при представянето на това какво си свършил", препоръчва атакистът.

Предсрочните избори винаги са възможни, това е обичаен инструмент на демокрацията и не би трябвало да се плашим, смята той. По думите му, към момента социологията  показва такава нагласа, но има налице недоволство сред хората. Попитан дали протестите все пак могат да свалят правителството, Сидеров коментира, че властта трябва да се опита да разбере причината за протеста и да въздейства върху нея. "А не да казваш "ами то това е пазар, ние не можем да направим нищо". Тогава защо сте във властта? Тогава станете домоуправители, както казва Остап Бендер", възкликна лидерът на ПГ на ОП.

Сидеров съобщи още, че по време на заседанието на коалиционния съвет е предложил данъкът върху старите коли да бъде оттеглен назад, но не го приели.

"Вижда се, че хората не го приемат. Заради едни 20 млн. приходи в бюджета караме два милиона българи да се бръкнат в джоба. Няма значение 2 лв. или 5 лв. Всяко повишаване на плащане за българина не е добре. Ами, не се вслушаха в този мой съвет", съжалява Сидеров. Не послушали старото и патилото, обобщи той.

По въпроса за оставката на Валери Симеонов лидерът на "Атака" заяви: "Аз този въпрос за себе си го решил. Питайте Каракачанов, Борисов, Цветанов - най-вече Цветанов, защото там има една връзка, не топла ще кажа, но гореща направо".

На финала на изявлението си в кулоарите на НС Сидеров гарантира, че няма да клати коалицията и ще стои във властта докрай.

"Докато този отбор не се разтури, аз няма да предам четата, но искам и взаимно зачитане", отсече той.

14:13 | 23 Май 2019 г.

Цвета Караянчева води делегация при папата за 24 м...

14:13 | 23 Май 2019 г.
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще бъде приета на аудиенция от Негово Светейшеств...
дарение в конгреса на САЩ на Търновската конституция
15:53 | 22 Май 2019 г.

Търновската конституция влезе в Библиотеката на Ко...

15:53 | 22 Май 2019 г.
Посланикът ни в САЩ Тихомир Стойчев дари на Библиотеката на Конгреса копия на Търновската конституция, издадени по повод на 140-та годишн...
14:12 | 17 Май 2019 г.

Бисер Петков: Стратегията за детето ще се преработ...

14:12 | 17 Май 2019 г.
Проектът за национална стратегия за детето е оттеглен за преработка, към която ще се пристъпи, след като се успокоят страстите и на основ...
Строителството на Околовръстното от Младост може да стартира до края на годината
12:24 | 17 Май 2019 г.

Строителството на Околовръстното от "Младост" може...

12:24 | 17 Май 2019 г.
Строителството на участъка от Южната дъга на столицата между кв. ”Младост“ до АМ ”Тракия“ би могло да започне до ...
11:06 | 17 Май 2019 г.

Потенциални жертви на Зайков са преместени в тайни...

11:06 | 17 Май 2019 г.
Евентуалните мишени на убиеца от Костенец Стоян Зайков, са под полицейска защита, а част от тях даже вече са преместени от полицията в та...
Даниела Дариткова
10:29 | 17 Май 2019 г.

Джипитата получиха още 4 г. толеранс за специализа...

10:29 | 17 Май 2019 г.
Още 4 години гратисен период получиха личните лекари, за да се сдобият със специалност "Обща медицина". Това стана с приемането...