БСП продължава с бойкота на кворума, иска предсрочни избори

Социалистите ще се регистрират само при обсъждането на техните предложения по Бюджет 2019

БСП: ГЕРБ са подбудителите на протестите, които ускоряват предсрочните избори
Източник: Канал 3

БСП: ГЕРБ са подбудителите на протестите, които ускоряват предсрочните избори

БСП реши да продължи с бойкота на работата на парламента и депутатите й да не се регистрират в пленарната зала. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след извънредно заседание на ИБ на партията. Тя поиска оставка на кабинета веднага и предсрочни избори. "Не се притесняваме от предсрочни избори, ние сме готови",  каза тя.

"Ние настояваме за оставка сега и кога ще бъдат изборите, е разписано в Конституцията. Те не са нито страшни, нито ще създадат хаос, хаосът е в момента и нестабилността. Хората, които протестират, имат своето право да харесват или не харесват партиите, но за БСП е важно да бъдем последователни като партия", коментира Нинова. По думите й, част от нещата, които искат, протестиращите, социалистите ги предприемат през последните две години неотклонно. Нинова се надява и протестиращите да го видят рано или късно. Исканията им няма как да бъдат решени извън парламента, категорична е тя.

"Правителството на Бойко Борисов с действията си създава нестабилност в държавата, нищо не работи", обобщи Нинова. "Това правителство е вредно, държавата върви надолу, тази нестабилност трябва да спре. И ние виждаме нейното спиране през оставка на цялото правителство и предсрочни избори", добави тя.

По думите й вътре в малката коалиция се самоизяждат. "Коалицията е грешно родена, не ви събират политики, събират ви постове и пари", отсече тя по адрес на управляващите и за малката, и за голямата коалиция. "Нищо не върви, докато те се разправят помежду си кой ще е вицепремиер. Тези си отиват!", предрече соцлидерката.

"Намираме сме се в парадокса - уж най-социалният бюджет да предизвика протести и социални бунтове", констатира Нинова.

По думите й БСП няма да приеме никаква друга формула и преформатиране на властта в рамките на този парламент и без предсрочни избори.

"Всякакви нови формати за формиране на ново правителство или правителства на малцинството със скрита подкрепа ще бъдат агония за държавата. БСП по тази причина няма да крепи кворума и няма да се регистрира", обяви лидерът на БСП.

Социалистите ще бъдат в пленарната зала само за обсъждането на техните предложения по Бюджет 2019, сред които намаляването на ДДС и намаляването на таксата за старите коли.

Нинова отрече социалистите да действат заедно с президента Румен Радев.

"Нямаме общи планове с президента да сваляме правителството на Бойко Борисов. Имаме партийна позиция - оставка и предсрочни избори", отрече тя.

Според Нинова президентът е най-последователният политик и прави това, което е обещал на хората отпреди две години. Нинова добави още, че Радев може да е образец за последователност за всички политици.

По повод разпоредената от премиера Борисов проверка на издадените бг паспорти за 5 г. назад, Нинова каза: "Проверката за паспортите закъснява, но да правят, каквото искат - те си отиват!"

20:01 | 08 Декември 2018 г.

ГЕРБ обмислят затвор за замърсителите на въздуха

20:01 | 08 Декември 2018 г.
Затвор за горене на отпадъци, които замърсяват въздуха – тези поправки в Наказателния кодекс обмислят от ГЕРБ в битката срещу ф...
Младен Маринов
13:59 | 07 Декември 2018 г.

Младен Маринов: Продължаваме да търсим семейство А...

13:59 | 07 Декември 2018 г.
МВР продължава да издирва семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, каза вътрешният министър в кулоарите на парламента. Хотелиерското семей...
Бойко Борисов
13:40 | 07 Декември 2018 г.

БСП вини ГЕРБ за мръсния въздух, Борисов припомни ...

13:40 | 07 Декември 2018 г.
БСП хвърли върху ГЕРБ вината за мръсния въздух, който дишат столичани и жителите на големите градове. "Правителството ни хвърля мерк...
Бойко Борисов
11:48 | 07 Декември 2018 г.

Борисов: Не е искано разрешение за чужди кораби в ...

11:48 | 07 Декември 2018 г.
Не е искано разрешение досега от България за присъствието на чужди кораби в Черно море, заяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парл...
11:06 | 07 Декември 2018 г.

Петкова: Търсим стратегически инвеститор за АЕЦ "Б...

11:06 | 07 Декември 2018 г.
Процедурата за избор на инвеститор за АЕЦ "Белене" тръгва в началото на 2019 година, обяви енергийната министърка Теменужка Пет...
Ралица Добрева, ГЕРБ
09:41 | 07 Декември 2018 г.

Ралица Добрева отново стана депутат от ГЕРБ

09:41 | 07 Декември 2018 г.
Ралица Добрева отново стана депутат от ГЕРБ Народната представителка си тръгна след завръщането на Московски и се върна след изли...

гледай на живо

11.12.2018
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини