Каракачанов: Даже меко реагирах за циганите, съобразих се, че съм вицепремиер

Още утре ще бъдат съборени първите 15 незаконни къщи във Войводиново

Красимир Каракачанов
Източник: Канал 3

Красимир Каракачанов

Вицепремиерът Красимир Каракачанов не смята, че е прекрачил границата с изказването си във Войводиново, че циганите са станали изключително нагли, но не отговори дали зад неговата позиция стои премиерът и правителството.

"Как очаквате да реагирам, когато двама младежи, които вместо да ходят на училище и да работят, ходят да се бият и пребиват военнослужещ?!  Даже - ще ви кажа, много меко реагирах!", продължи да се гневи Каракачанов.

"Опитах се да бъда много дипломатичен и да се съобразявам с това, че съм вицепремиер в правителството. Иначе щях да кажа много други неща", закани се той пред медиите в Министерския съвет.

"Аз реагирам като българин, който ходи по улиците на България без  охрана, не използва НСО и се среща с нормалните хора - така реагирам!", отсече още министърът на отбраната.

Каракачанов припомни и случаите на изнасилени старици по села в страната.

"Какво е това? Това нормално ли е? За какво? Да не ми се разсърди някой бюрократ в Брюксел? Извинявайте, ама мен ме интересува българският гражданин, а не някой, който пише някакви празни постановки някъде!", продължи вицепремиерът по повод упреците за изказа му.

Той констатира, че циганският проблем в страната не е решен през последните десетилетия, защото политиците ги е страх от някои медии, от псевдоправозащитници и от Брюксел. Според него моделът от 30 г. не води към интеграцията им.

"Защото не може никой без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание и от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни. Това няма как да се случи и няма да се случва, докато съм министър на отбраната в тази държава. Кого ще защитаваме сега?! Отидете вижте момчето на какво са го направили - той ли е виновникът, или жертвата? Кого да защитавам аз - престъпниците?", възмути се вицепремиерът.

Каракачанов не е съгласен още и циганите да се наричат роми. Той избухна на намека на репортер от държавното радио, че ги нарича неправилно с наименованието "цигани":

"А Вие как ги наричате? На какво основание смятате, че аз ги наричам по някакъв грешен начин? Някакво решение на Светия синод ли има, на ООН? На какво основание? Самите те как се наричат? Хайде, стига сме се правили на по-големи католици от папата!", изригна силовият вицепремиер и лидер на ВМРО.

Каракачанов се оплака, че в парламента не е имало политическа воля да се направи програма за решаването на проблема, а той самият няколко пъти е правил подобни опити, но не е успявал.

"Няма политическа воля, защото ги е страх от медии, от някакви псевдоправозащитни организации и има страх от някакви бюрократи в Брюксел, които щели да се разсърдят, заключи лидерът на ВМРО. "Този страх, докато не бъде преодолян в българските политици, въпросът няма да бъде решен. Докато държавата не направи програма за това да стимулира грамотната, а не маргиналната раждаемост, за да се получават социални помощи, този въпрос няма да бъде решен", отсече Красимир Каракачанов.

Министърът съобщи, че проверката във Войводиново е в ход и още утре ще бъдат бутнати първите 15 незаконни постройки, които са опасни дори за живеене.

Малко след изявлението му Каракачанов бе даден на Комисията за защита от дискриминацията от хасковска организация, но заради вчерашното му изказване за "наглите цигани".

15:14 | 25 Юни 2019 г.

Караянчева положи венец пред Незнайния воин в Алек...

15:14 | 25 Юни 2019 г.
С полагане на венец на гробницата на Незнайния воин в Александровската градина до стената на Кремъл започна официалното посещение в Москв...
Борисов от Брюксел: Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лв. партийна субсидия
15:11 | 25 Юни 2019 г.

ГЕРБ първа върна надвзетите партийни субидии

15:11 | 25 Юни 2019 г.
Политическа партия ГЕРБ първа възстанови надвзетите средства от партийната си субсидия.   Това се случи днес след като бяха ...
ВМРО с остра позиция за циганските безчинства, настояват Концепцията срещу циганизацията да бъде приета
10:07 | 25 Юни 2019 г.

ВМРО с остра позиция за циганските безчинства, нас...

10:07 | 25 Юни 2019 г.
Настояваме за спешното приемане на Концепцията, придобила публичност, като Концепция срещу циганизацията, която лидерът на ВМРО – Б...
12:38 | 23 Юни 2019 г.

Йордан Цонев: Партийната субсидия да остане 11 лв....

12:38 | 23 Юни 2019 г.
Приоритет на ДПС е партийната субсидия да остане 11 лева. Предложението да се намали до 0 или 1 лев е несъстоятелно. Това заяви зам....
Аврамова: Трасето от Стара Загора до АМ \
15:27 | 21 Юни 2019 г.

Аврамова: Трасето от Стара Загора до АМ "Тракия" щ...

15:27 | 21 Юни 2019 г.
През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за удвояване на съществуващото трасе на пътя от гр. Стара Загора до връзката с...
Каракачанов: Следващата седмица идват делегати от САЩ за преговорите за F-16
13:34 | 21 Юни 2019 г.

Каракачанов: Следващата седмица идват делегати от ...

13:34 | 21 Юни 2019 г.
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов  се изправи пред депутатите, за да ги запознае с развитието на сделката з...