Каракачанов: Даже меко реагирах за циганите, съобразих се, че съм вицепремиер

Още утре ще бъдат съборени първите 15 незаконни къщи във Войводиново

Красимир Каракачанов
Източник: Канал 3

Красимир Каракачанов

Вицепремиерът Красимир Каракачанов не смята, че е прекрачил границата с изказването си във Войводиново, че циганите са станали изключително нагли, но не отговори дали зад неговата позиция стои премиерът и правителството.

"Как очаквате да реагирам, когато двама младежи, които вместо да ходят на училище и да работят, ходят да се бият и пребиват военнослужещ?!  Даже - ще ви кажа, много меко реагирах!", продължи да се гневи Каракачанов.

"Опитах се да бъда много дипломатичен и да се съобразявам с това, че съм вицепремиер в правителството. Иначе щях да кажа много други неща", закани се той пред медиите в Министерския съвет.

"Аз реагирам като българин, който ходи по улиците на България без  охрана, не използва НСО и се среща с нормалните хора - така реагирам!", отсече още министърът на отбраната.

Каракачанов припомни и случаите на изнасилени старици по села в страната.

"Какво е това? Това нормално ли е? За какво? Да не ми се разсърди някой бюрократ в Брюксел? Извинявайте, ама мен ме интересува българският гражданин, а не някой, който пише някакви празни постановки някъде!", продължи вицепремиерът по повод упреците за изказа му.

Той констатира, че циганският проблем в страната не е решен през последните десетилетия, защото политиците ги е страх от някои медии, от псевдоправозащитници и от Брюксел. Според него моделът от 30 г. не води към интеграцията им.

"Защото не може никой без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание и от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни. Това няма как да се случи и няма да се случва, докато съм министър на отбраната в тази държава. Кого ще защитаваме сега?! Отидете вижте момчето на какво са го направили - той ли е виновникът, или жертвата? Кого да защитавам аз - престъпниците?", възмути се вицепремиерът.

Каракачанов не е съгласен още и циганите да се наричат роми. Той избухна на намека на репортер от държавното радио, че ги нарича неправилно с наименованието "цигани":

"А Вие как ги наричате? На какво основание смятате, че аз ги наричам по някакъв грешен начин? Някакво решение на Светия синод ли има, на ООН? На какво основание? Самите те как се наричат? Хайде, стига сме се правили на по-големи католици от папата!", изригна силовият вицепремиер и лидер на ВМРО.

Каракачанов се оплака, че в парламента не е имало политическа воля да се направи програма за решаването на проблема, а той самият няколко пъти е правил подобни опити, но не е успявал.

"Няма политическа воля, защото ги е страх от медии, от някакви псевдоправозащитни организации и има страх от някакви бюрократи в Брюксел, които щели да се разсърдят, заключи лидерът на ВМРО. "Този страх, докато не бъде преодолян в българските политици, въпросът няма да бъде решен. Докато държавата не направи програма за това да стимулира грамотната, а не маргиналната раждаемост, за да се получават социални помощи, този въпрос няма да бъде решен", отсече Красимир Каракачанов.

Министърът съобщи, че проверката във Войводиново е в ход и още утре ще бъдат бутнати първите 15 незаконни постройки, които са опасни дори за живеене.

Малко след изявлението му Каракачанов бе даден на Комисията за защита от дискриминацията от хасковска организация, но заради вчерашното му изказване за "наглите цигани".

Борисов хока актива, че БСП настига ГЕРБ: Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя!
13:20 | 20 Януари 2019 г.

Борисов хока актива, че БСП настига ГЕРБ: Ако не в...

13:20 | 20 Януари 2019 г.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи силно критично изказване пред съпартийците си на националната работна среща на партията в НДК за пр...
12:51 | 20 Януари 2019 г.

Цветанов нареди: Всеки да работи само за първото м...

12:51 | 20 Януари 2019 г.
ГЕРБ да запази най-малко същата карта от предишните местни избори и да вземе поне още 30-40 общини, спусна поръчението към своите зам.-ше...
15:26 | 18 Януари 2019 г.

Заради Брекзит Захариева отваря нов офис на консул...

15:26 | 18 Януари 2019 г.
Информационна кампания сред българската общност заради Брекзит е започнало Външното ни министерство, подсилва се съставът на консулството...
Красимир Вълчев
14:11 | 18 Януари 2019 г.

Красимир Вълчев скастри организаторката на ромския...

14:11 | 18 Януари 2019 г.
Просветният министър Красимир Вълчев даде да се разбере, че не одобрява поведението на държавната служителка Лиляна Ковачева, която минал...
Красимир Вълчев
11:35 | 18 Януари 2019 г.

Красимир Вълчев прочел във "Визия за България", че...

11:35 | 18 Януари 2019 г.
Образователният мистър обори критиките на социалистите за провала в обхващането на децата от гетата в училище, като посочи, че над 11 хил...
пленарна зала, Корнелия Нинова
11:03 | 18 Януари 2019 г.

БСП реже всички видове помощи, ако детето не ходи ...

11:03 | 18 Януари 2019 г.
Социалистите предлагат законови промени, с които да се отрежат всички видове помощи за фамилиите, чиито деца не ходят на училище. В момен...

гледай на живо

21.01.2019
  • в момента
    Патарински LIVE
  • 23:00
    Новини
  • 23:15
    Денят на живо