Симеонов критикува Каракачанов за циганската стратегия

Не било редно документът да е насочен само към един етнос, смята Валери Симеонов

Валери Симеонов
Източник: Канал 3

Валери Симеонов

От НФСБ отправиха критични бележки към стратегията на ВМРО за справяне с циганския проблем, докато от ГЕРБ реагираха по-сдържано. 

От партията на Валери Симеонов заявиха, че е буквално преписана от тяхната програма. "Не е съгласувано с нас, по-хубаво питайте тях, аз не съм се запознал детайлно", коментира Симеонов.

"Това са заложените неща в програмата на НФСБ и Патриотичния фронт, основните пунктове са образованието, гетата, "деца раждат деца", припомни той.

Изненадващо, бившият ръководител на съвета по етнически въпроси към МС, загърби радикалния изказ от предишния мандат по адрес на ромите.

"Това си е тяхна инициатива", дистанцира се бившият вицепремиер от ОП. "Едно не ми харесва - че прекалено е насочена и се подчертава, че е срещу циганския етнос. От същите недъзи страдат и от българския етнос, критикува още Валери Симеонов. И припомни, че това е причината в програмата на НФСБ този раздел да е озаглавен "отношение към етносите".

Другият коалиционен партньор - "Атака", реагира по-обрано. Явор Нотев каза, че е запознат със стратегията на ВМРО и добави: "Това не са теми, които са чужди на "Атака". И не са от вчера или от днес". Все още партията му обаче няма позиция по тях, както и НФСБ.

От големия коалиционен партньор - ГЕРБ, погледнаха добронамерено на темата за стратегията. Трябва да има правила, категоричен е Вежди Рашидов, който даде за пример злоупотреби, които са за сметка на данъкоплатците.

В коментар на една от мерките, за трудовата повинност, той отново се върна в спомените си, когато е бил част от Строителни войски. Построих Правец, стана от село град, отбеляза депутатът от ГЕРБ. "Няма да има етническо напрежение в България", отсече той, потвърждавайки, че не е притеснен от стратегията.

Социалистите пък смятат, че и в момента има достатъчно добри закони, които просто трябва да се спазват. "Това ми се струва, че в момента събираме точки от един проблем, който е доста сериозен, за да бъде решаван така, "с кавалерийска атака". Законите са достатъчно", отсече депутатът от БСП, който по-скоро не прие ласкаво документ на ВМРО.

От ДПС пък категорично нарекоха мерките срещу циганите  противоконституционни и антихуманни.

Кристиан Вигенин
17:25 | 20 Март 2019 г.

Изненадващо Вигенин се оттегля от евролистата на Б...

17:25 | 20 Март 2019 г.
Изненадващо бившият външен министър, бивш евродепутат и изявен международник на БСП Кристиан Вигенин се оттегли от червената листа, въпре...
Цветан Цветанов
14:40 | 20 Март 2019 г.

Цветанов не е притеснен от прокурорската проверка:...

14:40 | 20 Март 2019 г.
"Нямам никакви притеснения от нищо, аз съм изряден български гражданин и съм го доказал и никога не съм го крил". Така отговори...
Марешки и Цветанов след срещата
13:53 | 20 Март 2019 г.

ВОЛЯ преоткри професионализма на ГЕРБ и няма да на...

13:53 | 20 Март 2019 г.
След среща с ГЕРБ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки се оказа прелъстен и замечтан как в едно бъдещо управляващо мнозинство той е управленец...
Валери Симеонов
12:43 | 20 Март 2019 г.

Валери Симеонов с цайси на трибуната в НС

12:43 | 20 Март 2019 г.
Сериозно е закъсал със здравето лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Бившият вицепремиер се появи с цайси в пленарната зала, видяха медии и д...
Цветан Цветанов
12:25 | 20 Март 2019 г.

БСП се връща след предсрочен вот, Цветанов покани ...

12:25 | 20 Март 2019 г.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов покани зам.-шефа на ПГ на левицата Драгомир Стойнев на срещата с ВОЛЯ и хората на Марешки, която за...
новият състав на ЦИК чака избора си
11:28 | 20 Март 2019 г.

Имаме нова ЦИК, ГЕРБ гласува за представителката н...

11:28 | 20 Март 2019 г.
Парламентът избра ново ръководство на ЦИК, като излъчи за председател Стефка Стоева, номинирана от ГЕРБ. Всяка от останалите партии ...

гледай на живо

20.03.2019
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:15
  Патарински LIVE
 • 21:00
  Новини
 • 21:15
  Спорт в обектива