Цветанов: Нека Румен Радев - българският Мадуро, да не ни води към режима на Венецуела

Докато той беше летец България се присъедини към ЕС и се задължи да спазва еврозаконодателството, припомни шефът на ПГ на ГЕРБ

Караянчева Цветанов Кърджали
Източник: Пресцентър ГЕРБ

Президентът Румен Радев трябва да обясни какво точно е имал предвид с израза, че няма да позволи други държави да решават енергийните проекти на България. Това заяви пред журналисти в Кърджали Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ.

"Нека припомня на Радев, че докато той още беше летец, България се присъедини към ЕС и по този начин се задължи да спазва европейското законодателство, сред което е и Третият енергиен пакет. Енергийната независимост може да се осигури само ако спазваме европейските правила. Подобни коментари на президента могат да доведат само до противопоставяне“, посочи Цветанов.

По думите му след като Румен Радев зае позицията на Николас Мадуро по случая Венецуела, в обществото започват да се чуват мнения, че Радев е българският Мадуро. "Аз не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се числим към развитите демократични общества, каквито несъмнено са ЕС и САЩ“, подчерта той.

Още новини от страната ще намерите тук

Цветанов бе категоричен, че президентът иска да отклони страната ни от нейния евроатлантически път, като за целта подкрепя посланията на БСП за насочване на страната ни на Изток и използва антиевропейска риторика.

"Нека си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място в света – Европа. Нека осъзнаем колко много ЕС прави за нас. Наскоро Европейският парламент подкрепи увеличение с близо 4 млрд. лв. на финансирането за България след 2020 година. Това ще бъде най-високият ни бюджет откакто сме в ЕС“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според Цветанов след срещата си с президенти на 9 европейски страни, Румен Радев направи коментари, които никой не разбра. "Благодаря на всички останали участници в срещата, които не са позволили на президента Радев да изкаже своята позиция относно притесненията на всички членки на НАТО от нарушаването на международното право с анексирането на Крим и напрежението в Черноморския регион", каза още Цветанов в Кърджали.

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас. Според него той е дал много ясни послания какво трябва Алиансът да предприеме в Черноморския регион – а именно засилване на предното присъствие, за да се гарантира защитата на всяка една членка. "Това е позицията на НАТО. Не е констатация на ГЕРБ или президента на БСП и неформален лидер на партията Румен Радев“, отбеляза Цветанов.

В Кърджали той говори  пред ръководствата на общинските структури на ГЕРБ в областта и за предстоящите  Европейски избори 2019 , които нарече "изключително важно изборно състезание, защото евровотът е ключов".

"Нужна ни е максимална мобилизация. Очаквам високи резултати в смесените райони, защото това е гаранция за успешно представяне и на местните избори.

"Ние правим реални политики и изповядваме европейски ценности, а хората виждат това и ни се доверяват", изтъкна Цветанов. Общинските председатели на ГЕРБ от региона и Цветанов обсъдиха промените в Изборния кодекс, рисковете на машинното и електронното гласуване, изборите в малките кметства и други организационни въпроси за предстоящите два избора.

В Кърджали Цветанов участва в отбелязването на 12 години от учредяването на структурата на ГЕРБ в областта. Символичният домакин на честването бе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е и областен координатор на партията. Сред гостите бе и евродепутатът Асим Адемов, който има информационен офис в Кърджали.

Работна група решава за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен
15:39 | 15 Ноември 2019 г.

До дни решават за кои групи от хора първият ден от...

15:39 | 15 Ноември 2019 г.
Работна група към парламента до няколко дни ще реши за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен, каза пред журналисти ...
Десислава Танева
14:47 | 15 Ноември 2019 г.

Десислава Танева: 9 439 800 лв. са изплатени за по...

14:47 | 15 Ноември 2019 г.
9 439 800 лв. са изплатените средства за подпомагане на стопаните за АЧС. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава...
09:43 | 13 Ноември 2019 г.

Нов депутат от ГЕРБ се закле

09:43 | 13 Ноември 2019 г.
Клетва като народен представител положи днес Данка Зидарова- Люртова в парламента. Тя ще заеме мястото на Христо Грудев от ГЕРБ, който ст...
Парламенът гласува вота на недоверие към кабинета \
07:16 | 13 Ноември 2019 г.

Депутатите гледат на първо четене Законопроекта за...

07:16 | 13 Ноември 2019 г.
Парламентът ще обсъди на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2020 г. Четете още новини от Българ...
19:11 | 12 Ноември 2019 г.

И бюджетът на Държавното обществено осигуряване ми...

19:11 | 12 Ноември 2019 г.
Народното събрание прие на първо четене бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2020 година, 121 депутати гласуваха "з...
15:32 | 12 Ноември 2019 г.

Бюджетът на НЗОК за 2020 г. приет на първо четене ...

15:32 | 12 Ноември 2019 г.
Парламентът прие бюджета на НЗОК за 2020 г. на първо четене, като "за" бюджета на Касата гласуваха 120 народни представители, &...