От конгреса ВМРО отново подкани ОП за общо явяване на евровота

На форума дойде Волен Сидеров, но не и Валери Симеонов

конгрес ВМРО
Източник: БГНЕС

На своя Седми редовен конгрес ВМРО отново протегна ръка към коалиционните партньори от Обединени патриоти и остави отворена вратата за общо явяване на евроизборите.

Лидерът на партията Красимир Каракачанов подчерта, че е готов на компромиси.

"От това, как ние се държим като поведение в изпълнителната власт, хората ще оценяват нашите качества и възможности. Аз съм радетел за това да бъде запазена коалицията Обединени патриоти, защото не е достатъчно само да издигнеш лозунга "България над всичко". Хубаво е човек да погледне лозунга на Народното събрание - "Съединението прави силата", каза лидерът на ВМРО и припомни притчата за хан Кубрат, синовете му и снопа пръчки. Рецептата за силата на България е в нейното единство, категоричен е Каракачанов.

"Бог ми е свидетел, че винаги съм бил радетел за това да бъде запазена коалицията и днес го заявявам - аз съм радетел да бъде запазена калицията Обединени патриоти. Ние продължаваме да бъдем отворени за запазване на коалицията ОП. Може би не е фатално, ако се явим поотделно, може би", каза той. Каракачанов обаче категорично се обяви срещу частичен съюз между две от трите формации в ОП за предстоящите евроизбори.

"Ние няма да участваме в сепаративни действия заедно с някой срещу друг от нашите партньори, това не е нормално, не е морално и няма да го направим", отсече Каракачанов, който се очаква да бъде преизбран по-късно на лидерския пост на ВМРО.

"Да, разбира се, ние трябва да се явим заедно", потвърди позицията на партията и евродепутатът Ангел Джамбазки, номиниран за водач на листата.

Каракачанов подчерта още, че отношенията на ВМРО с големия партньор ГЕРБ са перфектни, както и неговите в кабинета с Бойко Борисов.

"И няма място за никакви спекулации. Няма тема, която да сме искали да поставим, и да сме нямали възможност да го направим", посочи Каракачанов по отношение на Борисов и ГЕРБ.

В същото време изтъкна, че именно благодарение на участието на Патриотите във властта е бил даден отпор на Истанбулската конвенция, Пакта за миграцията и мигрантският поток е бил спрян.

На форума присъстват представителите на войводите в изпълнителната власт, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и други бивши политически партньори на партията, като лидера на Българския земеделски съюз Румен Йончев. Не дойде обаче водачът на  НФСБ Валери Симеонов, за чието отсъствие Каракачанов изрази съжаление.

Премиерът Бойко Борисов, който бе поканен като гост, не дойде на конгреса. По-късно Красимир Каракачанов обясни, че лидерът на ГЕРБ му се е обадил лично да се извини, че няма да може да присъства. Впоследствие се оказа, че Борисов е имал среща с правосъдната министърка Цецка Цачева, на която тя е подала оставка заради скандала с апартаментите на властта.

15:14 | 25 Юни 2019 г.

Караянчева положи венец пред Незнайния воин в Алек...

15:14 | 25 Юни 2019 г.
С полагане на венец на гробницата на Незнайния воин в Александровската градина до стената на Кремъл започна официалното посещение в Москв...
Борисов от Брюксел: Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лв. партийна субсидия
15:11 | 25 Юни 2019 г.

ГЕРБ първа върна надвзетите партийни субидии

15:11 | 25 Юни 2019 г.
Политическа партия ГЕРБ първа възстанови надвзетите средства от партийната си субсидия.   Това се случи днес след като бяха ...
ВМРО с остра позиция за циганските безчинства, настояват Концепцията срещу циганизацията да бъде приета
10:07 | 25 Юни 2019 г.

ВМРО с остра позиция за циганските безчинства, нас...

10:07 | 25 Юни 2019 г.
Настояваме за спешното приемане на Концепцията, придобила публичност, като Концепция срещу циганизацията, която лидерът на ВМРО – Б...
12:38 | 23 Юни 2019 г.

Йордан Цонев: Партийната субсидия да остане 11 лв....

12:38 | 23 Юни 2019 г.
Приоритет на ДПС е партийната субсидия да остане 11 лева. Предложението да се намали до 0 или 1 лев е несъстоятелно. Това заяви зам....
Аврамова: Трасето от Стара Загора до АМ \
15:27 | 21 Юни 2019 г.

Аврамова: Трасето от Стара Загора до АМ "Тракия" щ...

15:27 | 21 Юни 2019 г.
През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за удвояване на съществуващото трасе на пътя от гр. Стара Загора до връзката с...
Каракачанов: Следващата седмица идват делегати от САЩ за преговорите за F-16
13:34 | 21 Юни 2019 г.

Каракачанов: Следващата седмица идват делегати от ...

13:34 | 21 Юни 2019 г.
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов  се изправи пред депутатите, за да ги запознае с развитието на сделката з...