Иво Христов: БСП е единствената опозиция, нормално е да приема

Курумбашев пък сам се махна от листата, счел за подигравка 9-то място

Иво Христов
Източник: БГНЕС

Иво Христов

Изненадата в червената листа, началникът на президентския кабинет Иво Христов коментира, че за него най-важната национална кауза си остава успешният мандат на президента Румен Радев, защото той е основният контрапункт на пълзящата автокрация, но пък БСП е единствената опозиция.

Нормално е да приема, изтъкна аргумента си Христов, който бе лаконичен пред медиите на влизане на "Позитано" 20.

Дясната ръка на президента Радев е подреден на четвъртото избираемо място в листата като гражданска квота, а името, известно преди дни, заблуди медиите, че става въпрос за неговия адаш-депутат от левицата. За неговата номинация не са знаели и членовете на Националния съвет, а Нинова я е обявила на ИБ на БСП на заседанието му рано сутринта, на което е представила своята листа и е получила подкрепата на останалите от ръководството.

Христов влезе също в залата на пленума на партията, където се обсъжда и утвърждава листата. Социалистите разместиха точките в дневния ред и последната точка за евродепутатите на БСП стана първа.

От листата сам се е махнал Петър Курумбашев, защото е бил поставен на деветото място и го е възприел като подигравка. Това място също се води гражданска квота.

"Понеже ми се стори като подигравка за всичко, което съм направил досега, отказах", заяви настоящият евродепутат на влизане на "Позитано"20.

Охраната на соццентралата пък не разпозна бившия депутат и член на Националния съвет Георги Божинов и не искаше да го пусне да влезе на закрития за медии и за всички останали пленум, което предизвика остър тон от негова страна. Самият Божинов прогнозира размествания на листата на пленума.

Ако пленумът реши да има явно гласуване, трябват 2/3 мнозинство, за което социалисти се съмняват, че ще се постигне, а при таен вот е необходимо обикновено мнозинство, за да мине листата. Ако тя бъде бламирана, започва реденето й според това кой от номинираните е получил най-много гласове от членовете на Националния съвет.

11:57 | 03 Април 2020 г.

С 13 срещу 6 гласа бюджетната комисия в НС прие ак...

11:57 | 03 Април 2020 г.
  С 13 гласа „за“, 6 „против“ и един въздържал се парламентарната Бюджетна комисия прие на първо четене ...
07:40 | 03 Април 2020 г.

НС обсъжда днес бюджета и извънредното положение (...

07:40 | 03 Април 2020 г.
Народното събрание ще обсъжда днес промени в три закона. Парламентарните комисии по бюджет и финанси, по енергетика и по правни въпроси щ...
23:38 | 31 Март 2020 г.

Караянчева извънредно: Д-р Хасан Адемов е с положи...

23:38 | 31 Март 2020 г.
    Имаме народен представител с положителен тест за коронавирус – доктор Хасан Адемов от ДПС, няма да отговарям ...
22:14 | 20 Март 2020 г.

Домашни животни може да бъдат разхождани в паркове...

22:14 | 20 Март 2020 г.
Министерството на здравеопазването информира, във връзка с издадената днес заповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепиде...
21:37 | 20 Март 2020 г.

Срокът на валидност на личните карти се удължава с...

21:37 | 20 Март 2020 г.
Срокът на валидност на личните карти, който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г. се удължава с шест месеца, реши парламентъ...
Народно събрание
21:08 | 20 Март 2020 г.

Парламентът допълни санкциите при неизпълнение на ...

21:08 | 20 Март 2020 г.
Парламентът допълни санкциите в Закона за здравето при неизпълнение на противоепидемичните мерки. Това стана с приемането на второ четене...