Десислава Танева ще бори репутационните проблеми в земеделското министерство

Това е най-тежкото министерство - всичко е под небето, коментира досегашната депутатка от ГЕРБ

Десислава Танева
Източник: Канал 3

Новата министърка на земеделието Десислава Танева, която го поема за втори път в кабинет на Бойко Борисов, обяви, че е наясно в колко труден момент застава начело на ведомството.

"Моментът,в който става настоящата смяна, е пикът на еднапредизборна кампания, изключително изострена, нетипична за едни европейски избори и със сигурност това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната", коментира тя в кулоарите веднага след избора й от депутатите.

Наясно е и че винаги би могла да бъде атакувана с нещо от типа на "Апартаментгейт", но уточни, че доходите й са декларирани, знае се къде живее, както и това, че цял живот се е занимавала само със земеделие, включително 14 години в частния сектор.

Четете още новини от България и света!

Танева планира да работи в диалог с всички заинтересовани в бранша, но и готви рокади в политическия екип на министерството. Смени със сигурност ще има, уточни министърката.

"Вероятно ще има промени в политическия екип, това са нормални неща, но ние сме коалиция, всичко е въпрос на разговори, аз имам определени виждания, които бих защитила, важното е всички решения да се взимат в диалог.

Уточни, че няма нужда да бъде питана дали зам.-шефката на ДФЗ Иванка Багдатова наистина ще си тръгне след скандала с къщите за гости, което се оказа, че не е станало досега и коства оставката на Румен Порожанов. "Мисля, че този въпрос е излишен", каза Танева.

"Това е най-тежкото министерство, със земеделие в България се занимават над 100 хил. души, всичко е под небето, а срещу природата няма решение", заключи още Танева, която се захваща с ежедневните проблеми на стопаните. "Аз съм човек, който е познат и от предходния ми мандат на администрацията, в министерството, на браншовиците, следвам политиките на открит диалог", декларира тя.

Новата стара министърка на земеделието не знае още кой ще оглави парламентарната комисия, начело на която досега беше тя, напомни, че това е въпрос на решение от коалицията и направи комплимент на всичките си колеги, които работят в нея.

дарение в конгреса на САЩ на Търновската конституция
15:53 | 22 Май 2019 г.

Търновската конституция влезе в Библиотеката на Ко...

15:53 | 22 Май 2019 г.
Посланикът ни в САЩ Тихомир Стойчев дари на Библиотеката на Конгреса копия на Търновската конституция, издадени по повод на 140-та годишн...
14:12 | 17 Май 2019 г.

Бисер Петков: Стратегията за детето ще се преработ...

14:12 | 17 Май 2019 г.
Проектът за национална стратегия за детето е оттеглен за преработка, към която ще се пристъпи, след като се успокоят страстите и на основ...
Строителството на Околовръстното от Младост може да стартира до края на годината
12:24 | 17 Май 2019 г.

Строителството на Околовръстното от "Младост" може...

12:24 | 17 Май 2019 г.
Строителството на участъка от Южната дъга на столицата между кв. ”Младост“ до АМ ”Тракия“ би могло да започне до ...
11:06 | 17 Май 2019 г.

Потенциални жертви на Зайков са преместени в тайни...

11:06 | 17 Май 2019 г.
Евентуалните мишени на убиеца от Костенец Стоян Зайков, са под полицейска защита, а част от тях даже вече са преместени от полицията в та...
Даниела Дариткова
10:29 | 17 Май 2019 г.

Джипитата получиха още 4 г. толеранс за специализа...

10:29 | 17 Май 2019 г.
Още 4 години гратисен период получиха личните лекари, за да се сдобият със специалност "Обща медицина". Това стана с приемането...
11:32 | 16 Май 2019 г.

Армията няма да участва в полицейски операции

11:32 | 16 Май 2019 г.
Парламентът се опъна на правителството и отхвърли предложението и армията да се включва в операции на МВР по решение на кабинета при запл...