ДПС: Президентът направи положителен ход към възстановяване на диалога

ДПС в момента е в процес на номинации и предстои да се вземе решение дали ще подкрепят омбудсмана в оставка в кметската битка

Йордан Цонев
Източник: Канал 3

Йордан Цонев

За идването на президента в Народното събрание на третата година ние смятаме, че това е много добър ход по отношение възстановяването на диалога между институциите. ДПС преди повече от две години каза, че се води война между институциите, която е в ущърб на българските граждани". Това коментира заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев пред NOVA.
 
"Твърде голям фокус има върху кметската битка в София. По моя лична преценка той е малко измислен”, така Цонев коментира предстоящите избори. Той допълни, че партията ще се бори за един или двама общински съветници в София, тъй като до този момент е нямала представители в местния парламент. 
 
Цонев не е сигурен дали рейтингът на Манолова ще й помогне в надпреварата за градоначалник на столицата. "Мая Манолова има висок рейтинг като омбудсман. Аз не съм убеден, че рейтингът й на обществен защитник ще се прехвърли върху този за кмет. Тя беше добър депутат, беше и много добър омбудсман. Не знам какъв кмет ще бъде. Знам обаче какъв кмет ще бъде Йорданка Фандъкова”, коментира зам.-председателят на ПГ на Движението.
 
Той допълни, че ДПС в момента е в процес на номинации и предстои да се вземе решение дали ще подкрепят омбудсмана в оставка в кметската битка.
"Ние си възстановихме мястото на трета политическа сила при европейските избори. Една партия си възстановява мястото с парламентарна дейност и избори", обясни още заместник-председателят на парламентарната група на ДПС.
 
"Не виждам в този парламент как ще влезем през парадния вход, нито пред задния. Не е въпросът за предсрочни избори, въпросът е какво правим после. Проевропейските и пронатовските партии трябва да определят интересите на България. Дошло е време да се промени формата на властта в България. Искаме всички политически сили да мислят по три пункта – демографска криза, икономическо развитие и образование", заключи той.
 
Цонев коментира и медийния шум около назначаването на Пламен Георгиев за консул във Валенсия, като отбеляза, че "страстите бяха малко пресилени". 
 
"За кой друг консул е имало такива страсти? За кой друг посланик е имало страсти?", зачуди се Цонев.
 
И припомни, че сме били свидетели на ситуации, в които посланици, които са се самоназначили, като визира служебния министър-председател Марин Райков, назначен от  Росен Плевнелиев, който в качеството си на служебен премиер се самоназначи за посланик.
 
"Служебен министър-председател се предложи за посланик и президентът, който го е назначил, го одобри. И тогава нямаше никакъв шум. Да Ви кажа ли защо? Защото кресливата десница от улицата, която не получава одобрението на българите да влезе в парламента, тези хора са част от техните редици. Когато стане въпрос за тях - тишина! Когато стане въпрос за някой, който им е бъркал в джоба, като Пламен Георгиев, в качеството си на шеф на КПКОНПИ, той извърши редица неща към хора, които са злоупотребили", посочи Цонев.
 
 
С уговорката, че не е работа на ДПС да назначава консули и посланици, той зададе въпроса: "Питам защо има двоен стандарт на реакция?!"
Заместник-председателят на ПГ на ДПС уточни, че партията му не е обсъждала въпроса около кандидатура на нов шеф на КПКОНПИ, който се избира от парламента.
Етикети: ДПС , Йордан Цонев
12:44 | 17 Февруари 2020 г.

Радев с нова атака: Борисов е този, който трябва д...

12:44 | 17 Февруари 2020 г.
Президентът Румен Радев предприе нова директна атака срещу премиера Борисов и прокуратурата с остро изявление пред журналисти, в което въ...
15:47 | 16 Февруари 2020 г.

Шоуменът Трифонов учреди нова партия - само с посв...

15:47 | 16 Февруари 2020 г.
Шоуменът Станислав Трифонов учреди отново политически проект в пълно медийно затъмнение, предаде БГНЕС. След като съдът отказа да рег...
11:11 | 16 Февруари 2020 г.

Борисов инспектира строителството на Околовръстнот...

11:11 | 16 Февруари 2020 г.
Това ми е любимото - да гледам как няколкостотин километра поляни и ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. Видя ли багерите,...
14:28 | 15 Февруари 2020 г.

Борисов: Доналд Тръмп даде мъжката си дума визите ...

14:28 | 15 Февруари 2020 г.
Американският президент Доналд Тръмп е поел ангажимент визите за българи за САЩ да отпаднат в най-скоро време, каза пред журналисти в Мюн...
19:43 | 14 Февруари 2020 г.

Цвета Караянчева: Любовта е най-силният антидот ср...

19:43 | 14 Февруари 2020 г.
На празника на любовта и виното бъдете искрени, бъдете искащи, бъдете споделени! Укротете своите демони и вижте в очите на другия остатък...
19:10 | 14 Февруари 2020 г.

Министър Ангелкова: Важен акцент е дигитализацията...

19:10 | 14 Февруари 2020 г.
2019 -а завърши успешно, годината очерта положителни тенденции, които ще развиваме – интерес към почивки през май, октомври и ноемв...