ДПС: Президентът направи положителен ход към възстановяване на диалога

ДПС в момента е в процес на номинации и предстои да се вземе решение дали ще подкрепят омбудсмана в оставка в кметската битка

Йордан Цонев
Източник: Канал 3

Йордан Цонев

За идването на президента в Народното събрание на третата година ние смятаме, че това е много добър ход по отношение възстановяването на диалога между институциите. ДПС преди повече от две години каза, че се води война между институциите, която е в ущърб на българските граждани". Това коментира заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев пред NOVA.
 
"Твърде голям фокус има върху кметската битка в София. По моя лична преценка той е малко измислен”, така Цонев коментира предстоящите избори. Той допълни, че партията ще се бори за един или двама общински съветници в София, тъй като до този момент е нямала представители в местния парламент. 
 
Цонев не е сигурен дали рейтингът на Манолова ще й помогне в надпреварата за градоначалник на столицата. "Мая Манолова има висок рейтинг като омбудсман. Аз не съм убеден, че рейтингът й на обществен защитник ще се прехвърли върху този за кмет. Тя беше добър депутат, беше и много добър омбудсман. Не знам какъв кмет ще бъде. Знам обаче какъв кмет ще бъде Йорданка Фандъкова”, коментира зам.-председателят на ПГ на Движението.
 
Той допълни, че ДПС в момента е в процес на номинации и предстои да се вземе решение дали ще подкрепят омбудсмана в оставка в кметската битка.
"Ние си възстановихме мястото на трета политическа сила при европейските избори. Една партия си възстановява мястото с парламентарна дейност и избори", обясни още заместник-председателят на парламентарната група на ДПС.
 
"Не виждам в този парламент как ще влезем през парадния вход, нито пред задния. Не е въпросът за предсрочни избори, въпросът е какво правим после. Проевропейските и пронатовските партии трябва да определят интересите на България. Дошло е време да се промени формата на властта в България. Искаме всички политически сили да мислят по три пункта – демографска криза, икономическо развитие и образование", заключи той.
 
Цонев коментира и медийния шум около назначаването на Пламен Георгиев за консул във Валенсия, като отбеляза, че "страстите бяха малко пресилени". 
 
"За кой друг консул е имало такива страсти? За кой друг посланик е имало страсти?", зачуди се Цонев.
 
И припомни, че сме били свидетели на ситуации, в които посланици, които са се самоназначили, като визира служебния министър-председател Марин Райков, назначен от  Росен Плевнелиев, който в качеството си на служебен премиер се самоназначи за посланик.
 
"Служебен министър-председател се предложи за посланик и президентът, който го е назначил, го одобри. И тогава нямаше никакъв шум. Да Ви кажа ли защо? Защото кресливата десница от улицата, която не получава одобрението на българите да влезе в парламента, тези хора са част от техните редици. Когато стане въпрос за тях - тишина! Когато стане въпрос за някой, който им е бъркал в джоба, като Пламен Георгиев, в качеството си на шеф на КПКОНПИ, той извърши редица неща към хора, които са злоупотребили", посочи Цонев.
 
 
С уговорката, че не е работа на ДПС да назначава консули и посланици, той зададе въпроса: "Питам защо има двоен стандарт на реакция?!"
Заместник-председателят на ПГ на ДПС уточни, че партията му не е обсъждала въпроса около кандидатура на нов шеф на КПКОНПИ, който се избира от парламента.
Етикети: ДПС , Йордан Цонев
ПОСЛЕДНО В МС! Борисов пожела успех на служебното правителство, готов за СМЯНА в петък (ВИДЕО)
15:46 | 14 Октомври 2019 г.

Борисов свиква Съвет по сигурността заради Сирия

15:46 | 14 Октомври 2019 г.
Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 15 октомври, заседание на Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуа...
Бойко Борисов откри разширения производствен център на \
23:31 | 13 Октомври 2019 г.

Борисов: Процесът "Акаба" има две основни теми – б...

23:31 | 13 Октомври 2019 г.
Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма. И по двете теми София ще бъде домакин, обя...
Захариева ще участва в Съвета \
17:40 | 13 Октомври 2019 г.

Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни ра...

17:40 | 13 Октомври 2019 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Люксембург, където на 14 октомври ще участва в заседанието на...
Премиерът Борисов заминава на посещение в Йордания
09:09 | 13 Октомври 2019 г.

Премиерът Борисов заминава на посещение в Йордания

09:09 | 13 Октомври 2019 г.
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хашемитско кралство Йордания на 13 октомври по покана на крал Абдулла II бин ...
20:53 | 12 Октомври 2019 г.

Румен Радев: Учените ни са нашият национален капит...

20:53 | 12 Октомври 2019 г.
БАН се гордее с научните си институти и учени, които са нашият национален капитал, призван да отваря вратите на България към света, да тъ...
20:30 | 12 Октомври 2019 г.

Фандъкова: Започваме изграждане на общински паркин...

20:30 | 12 Октомври 2019 г.
„Паркирането в кварталите е една от важните задачи, за която съм готова с програма за изграждане на паркинги в кварталите. Това е н...