Бойко Борисов: Там, където направих промени, те проработиха

Да те бият 15 пъти подред и да му викат отстъпление- от кое, попита премиерът

Бойко Борисов, Мая Манолова
Източник: Канал 3

Поздравявам всички победители в изборите, дори при непреброени резултати, но те са ясни. Честитим и благодарим. Отчитаме, че въпреки, че партията е в ууправление много години, много избиратели ни гласуваха доверие,. Върнахме се в нормалността в изборния процес. Шарените общински съвети показват, че ще можем да споделим отговорността. Има градове с големи разлики, но има и с малки, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Четете още новини от Местни избори 2019

Групите ни в общинските съветници са най-големи. Ако някой ми каже, че съм бил нервен, то е било заради глупавите въпроси, които ми бяха задавани. Коя поредна победа е това? Били купени гласове. Честно ли е да се говори така за спечелилите. Много глупости се изговориха, но трябва да се хващат за работа. Много се говори, но когато става въпрос за работа, няма никой.  Да те бият 15 пъти подред и да му викат отстъпление- от кое? Ще вземем много решения в партията. Благодаря на българския народ, че пак ни гласува доверие и то след апартаментгейт. Наслушах се на какви ли не обиди, всички да са живи и здрави, каза още той.

Ще направим сега един хубав анализ. Там, където направих промени, те проработиха, заяви Бойко Борисов.

"Първо ми позволете да благодаря на всички хора в София, които показаха, че в София хората не се поддават на внушения. Да благодаря на всички, които ме подкрепиха. Разбира се, ще изчакаме окончателните резултати, за да говорим за следващия мандат и управлението", заяви Йорданка Фандъкова.
 
"Но ще кажа, че аз разбирам какво ми казаха хората за тези избори - пътят е правилен, хората очакват работа, но очакват и промяна. Ангажиментите, поети през кампанията, ще спазвам и ще гарантирам спазването им, вкл. в Общинския съвет, най-голямата група е на ГЕРБ и СДС. 
 
Искам специално да благодаря на десните хора, които показаха в днешния ден, че не бягат от най-важните ценности за града, и ще проведа разговори по същество за конкретните дейности и политики, и подкрепата за тези политики. Вече имах разговори за тези тези теми, до месец трябва да предложа на общинския съвет новия проект за бюджет, ще търся и тяхната подкрепа. Както на колегите от ВМРО, които са партньори на национално ниво, така и на колегите от Демократична България. Ще направя промени в структурата на общината, ще представя проекта, ще има и персонални промени", продължи Фандъкова.
 
"Аз се обърнах към всички софиянци, които искат работата за града да продължи. Радвам се, че разумът и разумните работещи предложения надделяха над популизма - имаше много популизъм в тази кампания.
 
Обърнах се към хората в София, с които имаме сходни ценности, и никога не съм ги променяла, за разлика от други кандидати, които според ситуацията променят ценностите си. 
 
Приемам това като нова отговорност, за конкретна работа от първия ден, сигурна съм, че хората в София стават все по-активни, все по-взискателни и съм убедена, че те ще се включат в работата в София, и с обратната връзка.
 
Още с предложението за листата на общински съветници направих доста промени, те бяха приети от комисията. Защото смятам, че в листата има много сериозни, авторитетни хора - и досегашните, и новите хора. Ще продължа в тази посока и в работата си в общината.
 
Кампанията беше изключително тежка, бе водена не само с внушения, които са част от всяка кампания, но тя бе изпълнена с лъжи, нееднократно говорех за това и опровергавах, но опровержението е по-трудно от внушението.
 
Но съм благодарна на всички хора, на структурите на ГЕРБ и СДС, на щаба, че успяхме да върнем разговора за София. Защото дневният ред в кампанията се променяше и се подменяше. Доста неща видях в кампанията, направила съм си изводите.
Етикети: Бойко Борисов
Жега в центъра на София: Конгрес на БСП
15:00 | 14 Декември 2019 г.

Решиха: Избират лидер на БСП на 26 април 2020 г.

15:00 | 14 Декември 2019 г.
Изборът на председател на БСП ще се проведе не по-късно от 120 дни преди конгреса на партията, първият тур ще е на 26 април 2020 г., а 3 ...
12:39 | 14 Декември 2019 г.

Борисов: Разкрачената поза не е полезна за никого ...

12:39 | 14 Декември 2019 г.
Страните от Балканския полуостров успяхме да направим така, че да ни обърнат внимание. Повече от 10-15 години Балканите не предизвикваха ...
07:50 | 14 Декември 2019 г.

Събота е ден за тежък пленум в БСП

07:50 | 14 Декември 2019 г.
Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес, насрочено е за 11:00 часа в зала "Александър Лилов" в централата на партия...
22:17 | 13 Декември 2019 г.

Обсъдиха напредъка по реализацията на интерконекто...

22:17 | 13 Декември 2019 г.
На тристранна среща в Министерството на енергетиката между министър Теменужка Петкова, проектната компания за изграждане на междусистемна...
20:19 | 13 Декември 2019 г.

Петя Аврамова: Язовир "Студена" не е източван, рем...

20:19 | 13 Декември 2019 г.
Основната причина за нарушеното водоподаване в Перник са климатичните промени, намаленият дебит на водоизточниците. Това каза в бТВ минис...
18:55 | 13 Декември 2019 г.

Спортните министри на България и Сърбия подписаха ...

18:55 | 13 Декември 2019 г.
Министрите на младежта и спорта на България и Сърбия Красен Кралев и Ваня Удовичич подписаха Меморандум за разбирателство между двете стр...