Бойко Борисов: Най-лесното решение - махам утре винетки и тол такси, България искате да е без пари

Министър-председателят и водената от него делегация ще участват в Четвъртото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище

Източник: Канал 3

"Поколения политици и в Гърция, и в България са успели да запазят най-важното – да бъдем добронамерени и приятелски настроени. Ние с колегите от Гърция правим газови магистрали".
 
Това каза министър-председателят Бойко Борисов на съвместен брифинг с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис в Александруполис, където се проведе Четвъртото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на двете държави.

Министър-председателят Бойко Борисов и водената от него делегация ще участват в Четвъртото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на Република България и на Република Гърция. Премиерът беше посрещнат в Александруполис от гръцкия министър на външните работи Николаос Дендиас. 

Още новини от света и България четете тук

 
Урсула фон дер Лайен ми изпрати sms да ме поздрави за макроикономическата стабилност на България, похвали се Борисов.
 
Няма нищо по-хубаво от това държавите членки на ЕС да демонстрират приятелство, продължи Борисов. по думите му, „докато други се упражняваха с думите диверсификация, ние вложихме 500 млн. в нея”.
 
Със самолетите, които притежаваме нашите военни министри могат да помислят и за общ ер полисинг. „Сиреч, връзките на нашите две армии трябва да бъдат изключително силни”, каза още българският премиер.
 
България вече четвърта година има нулева миграция. Вие, обърна се Борисов към Мицотакис, успокоявате целия регион. Той не пропусна да отбележи и ролята на Турция по тази тема.
 
Конфликтът с Турция трябва бързо да приключи", посъветва Борисов и посочи, че заедно с външния министър Екатерина Захариева е готов да бъде в полза на братската държава Гърция. 
 
Вложили сме над 1 млрд. в проекта на три морета, за 100-200 млн. ще построим трети мост на Силистра. За да не минават тирове през града. Имаме нулева миграция 4-та година. Най-лесното решение - махам утре винетки и тол такси. България искате да без пари. Няма да можем да удържим без тия такси. Това каза Борисов на брифинг след това.
 
"Няма държавата да плаща доброволната карантина на хора, които просто не искат да са дисциплинирани и пътуват. Как да бъде решен проблемът? Личните лекари решават".
 
"Сутринта гледах как един казва „аз си отивам за Италия, аз си отивам за Франция". Трябва ли след това ние всички да му платим за това, че някой не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака. Държавата – това сме ние”, обърна се Борисов към журналистите и добави, че целият свят е поел ангажимент да се справи с разпространението на заразата, така че скоро ще бъде намерено решение. 

 

Гостите в Беновска пита на 2 февруари 2020 г.
 40
16:41 | 30 Март 2020 г.

Теменужка Петкова: Енергийният сектор е финансово ...

16:41 | 30 Март 2020 г.
"Ситуацията, в която се намираме е извънредна и поставя в изпитание всеки сектор в икономиката. Енергийният сектор е стабилен към мо...
15:40 | 30 Март 2020 г.

Вижте кои сектори ще могат да кандидатстват по схе...

15:40 | 30 Март 2020 г.
В Министерски съвет се провежда брифинг по повод компенсациите за бизнеса по време на извънредното положение.    &q...
15:37 | 30 Март 2020 г.

Горанов: Пенсиите ще се вдигнат от 1 юли, въпреки ...

15:37 | 30 Март 2020 г.
Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи юли, съобщи пред журналисти в Министерски съвет финансовият министър Владислав Гора...
15:32 | 30 Март 2020 г.

България купува 1 млн. маски от Китай, имат станда...

15:32 | 30 Март 2020 г.
Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез видеоконферентна връзка извънредно правителствено з...
13:02 | 30 Март 2020 г.

Емил Димитров: Боклукът на София се извозва във Вр...

13:02 | 30 Март 2020 г.
"Казал съм на Перник да спрат завода. През януари имаше неизпълнени условия, издали сме разпоредби да затвори. Извършваме проверки п...
12:50 | 30 Март 2020 г.

Министерският съвет ще проведе извънредно заседани...

12:50 | 30 Март 2020 г.
Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка днес от 13.30 ч извънредн...