И ВМРО защити Волгин: БНР и СЕМ налагат цензура!

Каракачанов ще поиска оставките на Лозанов и Янкулов от трибуната на НС

Красимир Каракачанов
Източник: Канал 3

Зам.-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов ще постави публично въпроса с оставките на шефовете на БНР и на СЕМ още в началото на новата сесия, първа за 2016 г., съобщиха от прецсентъра на партията.

Войводите осъдиха като цензура свалянето от ефира на предаването на Петър Волгин "Деконструкция".

„Подобно безобразие и наглост не трябва да съществува в България през 21 век“, коментира Каракачанов.

"Със свалянето на Петър Волгин от ефир БНР и СЕМ доказаха за пореден път болшевизма си. Радиото, което уж няма пари, а намери средства да открие турска радиостанция, си позволява да сваля от ефир човек заради изразявано от него мнение.

Може да е ляв, може да обича Русия, но правото му на мнение е свещено. Това се посочва в декларация на ВМРО,

разпространена до медиите по повод свалянето от ефира на "Деконструкция". „Подобно безобразие и наглост не трябва да съществува в България през 21 век“, коментира Каракачанов.

Според партията много по-наложително и полезно за медийната среда е шефът на БНР Радослав Янкулов и председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов да освободят заеманите постове.

От ВМРО напомниха, че са поискали оставките на двамата още преди три месеца  заради прословутото турско радио в Кърджали. "Сега е още по-ясно, че тогава сме били прави, завършват позицията си патриотите.

"Не Волгин, а Лозанов и Янкулов харчат безсмислено обществените пари. Защото хиляди пъти по-добре е да не си прав, но да си достоен, отколкото да си слуга на всяка власт", посочват в позицията си от партията, която подкрепя правителството и се числи към мнозинството.

"Пита се кой е прочел повече книги: Волгин или Янкулов? Пита се и защо протестите на журналисти в радиото продължават?

Пита се също легитимни ли са всички членове на СЕМ, щом процедурата по запълване на квотите не се спазва вече от години?

Пита се и защо докладът на СЕМ е отхвърлен от парламента, а Лозанов продължава да се изявява? На всички тези въпроси отговор няма. Но за сметка на това въпросните хора продължават да назидават в медийната среда", възмущават се от ВМРО.

С острата реакция на войводите парламентарно представените партии, поискали оставката на ръководителите на БНР и СЕМ и възстановяването на "Деконструкция" в ефир, стават три - БСП, АБВ и ВМРО заедно с независимия Велизар Енчев, който се включи в протеста в защита на журналиста. Това ще рече, че със сигурност срещу действията на държавното радио и медийния регулатор се обявяват около една четвърт от депутатите.

Етикети: оставки , СЕМ , БНР , ВМРО
Красимир Каракачанов
13:41 | 06 Декември 2019 г.

Каракачанов: Бази на НАТО у нас няма да има

13:41 | 06 Декември 2019 г.
"Не става въпрос за никаква база, това е проект на НАТО, в НАТО бази няма. Американска база няма да има, просто във Вашингтон Тръмп ...
13:18 | 06 Декември 2019 г.

Мая Манолова: Регистрираме гражданската платформа ...

13:18 | 06 Декември 2019 г.
"Регистрираме гражданската платформа "Изправи се.БГ" като гражданско сдружение, с идеална цел в обществена полза. В общата...
Йорданка Фандъкова срещу Мая Манолова: Дебатът за София по Канал 3
 - 31
12:38 | 06 Декември 2019 г.

Фандъкова с радикални промени в административната ...

12:38 | 06 Декември 2019 г.
Повече ред и контрол в строителството и публичните обекти, по-добър и удобен градски транспорт, по-добро обслужване на гражданите и п...
12:19 | 06 Декември 2019 г.

Парламентът ратифицира договора за финансиране на ...

12:19 | 06 Декември 2019 г.
Със 110 гласа "за" от 110 гласували депутати, без нито един "против" и нито един "въздържал се", Народното ...
12:17 | 06 Декември 2019 г.

Радев: София е в топ 10 дестинации за стартиращ би...

12:17 | 06 Декември 2019 г.
Подкрепата за стартиращите предприятия увлича много млади хора да търсят своята реализация в България, каза президентът Румен Радев в при...
12:07 | 06 Декември 2019 г.

Борисов: Както България, така и Русия са заинтерес...

12:07 | 06 Декември 2019 г.
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров.   В рамките на разго...