Миков: Честито на протестиращите - всеки се уреди с пост!

25 г. ни се внушава, че демокрация означава капитализъм, заяви лидерът на БСП пред конгреса

Михаил Миков
Източник: Канал 3

Михаил Миков

Простащината днес е издигната в ранг на държавна политика, обобщи Миков характера на управлението на ГЕРБ и РБ в четворната коалиция с АБВ и ПФ в доклада си пред петото заседание на 48-ия конгрес на партията.

"Честито на протестиращите, умни и красиви, всеки уреден с някакъв пост във властта", иронизира управляващите днес миналогодишни протестъри Миков и  изтръгна аплодисменти от залата.

"Законодателната инициатива не се упражнява от Министерския съвет, а от отделни парламентарни групи. Правителството не знае пътя, не знае накъде води България,а президентът мълчаливо подкрепя тази политика", разкритикува той.

От 25 г. ни се внушава, че демокрацията означава капитализъм - дълбоко невярно и подвеждащо, каза още в словото си Миков и разби на пух и прах идеите на неолиберализма.

Той направи исторически преглед на прехода и предупреди, че хората имат нужда от силна левица и от силна и справедлива държава. С лозунга за демокрация върнахме капитализма, преходът можеше да е далеч по-социален, отбеляза Миков и очерта краха на неолиберализма.

Миков констатира, че по време на прехода можеше да се осуети разграбването на имущество, приватизацията на безценица, ликвидацията на селското стопанство и на цели отрасли, да се запази равнището на здравеопазването и жизнения стандарт на хората отпреди 89 г.

Соцлидерът се обяви против непрестанното разделение на обществото в различни посоки.

Стига манипулации на общественото съзнание, стига подмяна на най-новата ни история, стига разделение, историческо, етническо, религиозно, образователно, на стари  имлади, на имащи и нямащи, русофили и русофоби, на столица и провинция, каза баста соцлидерът и получи аплодисментите на зала 1 на НДК. Бедността е сред най-сериозните проблеми на всеки българин, предпочел да остане в България, а това е предпоставка за пораждане на етническо разделение, предупреди Миков. По думите му всичко това в крайна сметка се превръща в заплаха за националната сигурност.

По-почтено е да казваме истината, отколкото да обещаваме неизпълнимото, каза още в словото си на форума, посветен на местните избори лидерът на БСП. Президентът на ПЕС Сергей Станишев пък чу за пореден път, сега вече от президиума на конгреса, уверението на Миков, че БСП стои твърдо зад него за втори мандат: Днес Сергей е лидер на ПЕС и с нашата категорична подкрепа отива към втория си мандат.

Миков посочи още, че БСП най-напред ще води разговори за партньорство с партньорите от "БСП лява България". Останалите, като АБВ, да прочетат платформата на столетницата и ако я споделя като лява политика, БСП е отворена за диалог.

19:04 | 23 Април 2019 г.

След Александър Манолев и Елена Йончева се оказа з...

19:04 | 23 Април 2019 г.
Върховната касационна прокуратура се самосезира  и започва проверка на къщи за гости, свързани със семейството на Елена Йончева. Сле...
Румен Радев
17:06 | 23 Април 2019 г.

Румен Радев: В центъра на здравната система трябва...

17:06 | 23 Април 2019 г.
Здравеопазването е сред основните приоритети на всяка просперираща държава. Протестните действия на медицинските специалисти и неудовлетв...
Комитетът на Иванчева атакува ЦИК
12:21 | 23 Април 2019 г.

Цирк без край! Осъдената за рушвети Иванчева подад...

12:21 | 23 Април 2019 г.
Инициативният комитет, който подкрепя осъдената за рушветчийство в голям размер бивша кметица на Младост Десислава Иванчева, внесе подпис...
Честванията за 140 години Търновска Конституция
22
14:13 | 22 Април 2019 г.

Президентът нарече нелепо твърдението за военен пр...

14:13 | 22 Април 2019 г.
Президентът Румен Радев нарече нелепо подозрението на премиера Бойко Борисов за военен преврат. "Това е един нелеп и абсолютно излиш...
Мустафа Карадайъ
11:57 | 22 Април 2019 г.

Карадайъ: Нашата листа залага на младите, генерира...

11:57 | 22 Април 2019 г.
ДПС регистрира в ЦИК листата си за евроизборите. Водач е лидерът на партията Мустафа Карадайъ, следван от депутата Делян Пеевски и сегашн...
Иво Христов: Няма конфликт между мен и президента
08:52 | 22 Април 2019 г.

Иво Христов: Президентът не е феодал, имаме шанс с...

08:52 | 22 Април 2019 г.
Президентът не е феодал, за България е голям шанс да има толкова почтен човек за държавен глава. Това каза по бТВ бившият началник на пре...

гледай на живо

23.04.2019
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:15
  "Всичко коз" – политическо токшоу
 • 23:00
  Новини