Миков: Честито на протестиращите - всеки се уреди с пост!

25 г. ни се внушава, че демокрация означава капитализъм, заяви лидерът на БСП пред конгреса

Михаил Миков
Източник: Канал 3

Михаил Миков

Простащината днес е издигната в ранг на държавна политика, обобщи Миков характера на управлението на ГЕРБ и РБ в четворната коалиция с АБВ и ПФ в доклада си пред петото заседание на 48-ия конгрес на партията.

"Честито на протестиращите, умни и красиви, всеки уреден с някакъв пост във властта", иронизира управляващите днес миналогодишни протестъри Миков и  изтръгна аплодисменти от залата.

"Законодателната инициатива не се упражнява от Министерския съвет, а от отделни парламентарни групи. Правителството не знае пътя, не знае накъде води България,а президентът мълчаливо подкрепя тази политика", разкритикува той.

От 25 г. ни се внушава, че демокрацията означава капитализъм - дълбоко невярно и подвеждащо, каза още в словото си Миков и разби на пух и прах идеите на неолиберализма.

Той направи исторически преглед на прехода и предупреди, че хората имат нужда от силна левица и от силна и справедлива държава. С лозунга за демокрация върнахме капитализма, преходът можеше да е далеч по-социален, отбеляза Миков и очерта краха на неолиберализма.

Миков констатира, че по време на прехода можеше да се осуети разграбването на имущество, приватизацията на безценица, ликвидацията на селското стопанство и на цели отрасли, да се запази равнището на здравеопазването и жизнения стандарт на хората отпреди 89 г.

Соцлидерът се обяви против непрестанното разделение на обществото в различни посоки.

Стига манипулации на общественото съзнание, стига подмяна на най-новата ни история, стига разделение, историческо, етническо, религиозно, образователно, на стари  имлади, на имащи и нямащи, русофили и русофоби, на столица и провинция, каза баста соцлидерът и получи аплодисментите на зала 1 на НДК. Бедността е сред най-сериозните проблеми на всеки българин, предпочел да остане в България, а това е предпоставка за пораждане на етническо разделение, предупреди Миков. По думите му всичко това в крайна сметка се превръща в заплаха за националната сигурност.

По-почтено е да казваме истината, отколкото да обещаваме неизпълнимото, каза още в словото си на форума, посветен на местните избори лидерът на БСП. Президентът на ПЕС Сергей Станишев пък чу за пореден път, сега вече от президиума на конгреса, уверението на Миков, че БСП стои твърдо зад него за втори мандат: Днес Сергей е лидер на ПЕС и с нашата категорична подкрепа отива към втория си мандат.

Миков посочи още, че БСП най-напред ще води разговори за партньорство с партньорите от "БСП лява България". Останалите, като АБВ, да прочетат платформата на столетницата и ако я споделя като лява политика, БСП е отворена за диалог.

15:24 | 20 Февруари 2019 г.

Борисов: Даваме основата за промени в Закона за ме...

15:24 | 20 Февруари 2019 г.
Днес даваме основата, върху която в парламента да се проведе дебат, отбеляза премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседан...
11:16 | 19 Февруари 2019 г.

Срокът за новите касови апарати се удължава до сеп...

11:16 | 19 Февруари 2019 г.
За икономическите оператори, използващи компютърни системи за управление на продажбите, за които е нужен нов софтуер, срокът за привеждан...
08:09 | 19 Февруари 2019 г.

Борисов свиква заседание на коалицията за кворума ...

08:09 | 19 Февруари 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов свиква заседание на коалиционния съвет, на който заедно с Обединените патриоти ще обсъдят проблема на мнозинствот...
16:01 | 18 Февруари 2019 г.

Валери Симеонов награди българчета в Цариброд, обе...

16:01 | 18 Февруари 2019 г.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, депутати и зам.-министри наградиха ученици от 1 до 5 клас, които изучават български език в Западните пок...
Йордан Цонев
13:39 | 18 Февруари 2019 г.

Йордан Цонев: Никой не трябва да етнизира престъпн...

13:39 | 18 Февруари 2019 г.
"БСП натисна червеното копче и лиши 2 млн. българи извън ЕС от правото да гласуват за ЕП. Нито една дума за това фундаметално право,...
ГЕРБ, брифинг, Бойко Борисов
11:55 | 18 Февруари 2019 г.

Борисов нареди: ГЕРБ връща преференциите, сменя ЦИ...

11:55 | 18 Февруари 2019 г.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов спешно нареди на партията да върне преференциите, каквито бяха преди вдигането на прага в Изборния кодекс, ...

гледай на живо

21.02.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини