Борисов изпраща опасните мигранти на границата (ВИДЕО)

Основният организатор на размириците е задържан, осъждан е в Германия за наркотрафик

Бойко Борисов
Източник: Канал 3

Още по темата
Хората, които не спазват обществения ред в Харманли, ще бъдат преместени на границата, на места, където те да бъдат охранявани. Те ще бъдат изолирани в бивши изоставени казарми по 50-100 човека. Направена е организация веднага да започне преместването на около 1000 мигранти. Това заяви в Харманли премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Ще преместим до сряда бежанците на границата. Ще ги настаним в бивши казарми", обяви след посещението си в лагера премиерът. 

Борисов съобщи още, че около лагера в Харманли ще се поставят осветление и кльонове в двете посоки, за да се ограничат онези, които нарушават обществения ред. До четвъртък ще бъдат завършени всичките съоръжения.

Основният организатор на размириците е задържан, съобщи Борисов. По думите му той е бил арестуван вече в Германия за наркоразпространение. Там той е излежал присъда от 1 година и половина. След като е бил освободен, е пристигнал в България, където е започнал подривна дейност. Тук е от 4 месеца. Той ще бъде незабавно изведен от страната.

В същото време тези, които нарушават обществения ред, максимално бързо ще се търси начин да се екстрадиртат от България, бе категоричен премиерът в оставка.

"Това, което се случи снощи беше един доста голям мотив за всички, които настояваха де не се минава към центрове от затворен тип. Срещнах се и с едните и с другите. Не мога да опиша това, което видях в очите на тези с деца и жени, които бягат от Ислямска държава и ракетите", каза той.
 
Премиерът се обърна към Москва и Вашингтон. ”Спрете тази война! Това няма да спре, ако не спре войната. Хората искат да се приберат”, каза Борисов.
 
”Бих разделили бежанците на две групи. Едните са тези, които си чакат решенията за закрила. Такива са хората бягащи от война. Те са доволни! Помолиха да благодаря за топлото посрещане на хората от Харманли. Има други, които считат, че държавата им е длъжна. Създават проблеми в държавата, която им е дала своето гостоприемство. Тези две групи ще се третират различно”, категоричен бе той.
 
По време на изказването си пред медиите, хора от публиката се провикнаха по адрес на Борисов - "прредател". В защита на Борисов обаче скочи Динко Вълев от Ямбол, който заплаши със саморазправа провокаторите. 

 

Каракачанов: Ако се разберем по въпроса за Гоце Делчев, Северна Македония – в антрето на ЕС
14:04 | 16 Октомври 2019 г.

Каракачанов: Ако не се разберем по въпроса за Гоце...

14:04 | 16 Октомври 2019 г.
Ако няма да се разберем по въпроса за Гоце Делчев, Северна Македония – в антрето на ЕС и ще чакат. Това каза пред журналисти в Мини...
13:53 | 16 Октомври 2019 г.

Борисов пред шефа на "Дойче веле": Не се месим в р...

13:53 | 16 Октомври 2019 г.
Проведох среща с генералния директор на DW Deutsche Welle Петер Лимбург Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов във фейсбук. ...
Отпускат близо 2,5 млн. лева за физическо възпитание и спорт в учебните заведения
13:37 | 16 Октомври 2019 г.

Отпускат близо 2,5 млн. лева за физическо възпитан...

13:37 | 16 Октомври 2019 г.
Правителството одобри отпускането на 2 429 511 лева за физическо възпитание и спорт за общинските детски градини и училища и за държавнит...
Радев: България няма капацитета да се справи сама при внезапен мигрантски натиск
13:24 | 16 Октомври 2019 г.

Радев: България няма капацитета да се справи сама ...

13:24 | 16 Октомври 2019 г.
Очаквам много неща – трансформацията и модернизацията на въоръжените сили не е еднократен политически акт. Той не се изчерпва с пок...
12:46 | 16 Октомври 2019 г.

Борисов обсъди икономическото сътрудничество с пре...

12:46 | 16 Октомври 2019 г.
"Трябва да възстановим прагматичните отношения с Камбоджа, които сме имали в миналото. В момента България няма посолство в Камбоджа,...
11:46 | 16 Октомври 2019 г.

Каракачанов: Не очаквам ЕС да вземе твърда позиция...

11:46 | 16 Октомври 2019 г.
Не очаквам ЕС да вземе много твърда позиция спрямо Турция заради икономическите интереси и инвестиции, които няма да рискуват, и ще продъ...

НАСА пуска жени в космоса

14:18 | 16 Октомври 2019 г. |
Свят