Костов не бил откраднал и един пирон, 80% от българите се поддали на лъжи и пропаганда

За роднинските назначения, коментира, че неговата фраза "всички сме братовчеди" придобива буквален смисъл

Бившият министър-председател Иван Костов определи като най-тежък проблем на България нападението над собствеността. Премиерът, който е сочен като виновник за масовото разграбване на държавни активи чрез свои приближени, обяви, че не е откладнал и един пирон. Твърдението му предизвика блурен свях в социалните мрежи.

От ефира на Нова телевизия той заяви, че заграбването на собственост започнало от 2002 г. и било непрекъсната практика. По думите му, у нас това става с помощта на прокуратурата, какъвто бил случаят с "Емко".

"Това е заграбване на собственост от държавата. И ако мислят, че европейските посланици не го виждат....", подчерта Костов.

Според него това е концентрация на собственост в полза на олигархичен кръг.

Заграбването по този начин е причината да не влизаме в Шенген, защото сме страна, в която собствеността е уязвима.

За поведението на Борисов при последните скандали, Костов заяви, че той се опитвал да успокои страстите. Той призова президента, Народното събрание и правителството да не превръщат в тежка битка спорът за назначаването на ръководител на антикорупционния орган.

Бившият премиер беше категоричен, че ако не спре противопоставянето между институциите, ще се докаже тезата на Кремъл, че не сме за ЕС.

"Може да се види план за дискредитиране на България. Това са интересите на Кремъл. Той е в конфликт с ЕС и се отбранява, като се опитва да разбие ЕС", заключи Костов.

"Българското общество е подложено на пропагандна агресия, която създава нагласи. Те се споделят от значителна част от хората и това става като втълпяване на гигантска лъжа, която така травмира съзнанието им, че те не пускат друг факт. Осемдесет процента повярваха, че съм собственик на половин България. Не съм взел и един пирон. Майка и баща ми си отидоха заради кампанията срещу мен", каза още Костов.

По думите му, сега лъжата е, че Западът е агресор срещу Русия, но това не е така, защото Русия е завладяла част от територията на Молдова, има войски в Армения, анексирала е Крим.

Костов беше категоричен, че Антон Тодоров бил част от тази манипулация.

"Той взе пари да напише една книга. Няма моето съгласие за подобно нещо. Не мога да осъдя всички, би трябвало да съм милионер, за да ги осъдя", добави той.

Според него в момента в държавната администрация отиват хора, неуспели в частния бизнес и се получава неравновесие - интелектуална мощ в частния бизнес и останалите в администрацията.

"Пролетариатът се оказва политическата класа в администрацията", констатира бившият премиер. 

За роднинските назначения, коментира, че неговата фраза "всички сме братовчеди" придобива буквален смисъл, но не само осъдителен, но и тъжен.

Той обърна внимание на съветници на Радев - негови познати близки от военната му кариера, съпругата му, която е назначена когато е бил шеф на ВВС.

"Когато бях министър-председател имах живи 28 братовчеда, с нито един не съм провел телефонен разговор", сподели Костов.

Припомняме, че дъщерята на Костов - Мина взимаше дебели хонорари от рухналата КТБ. Консултантските пари на Костова - младша бяха определени като "такса спокойствие". Съпругата му Елена пък се оплака, че нямала пари за хляб, защото картата й от КТБ била блокирана и не успяла да си плати покупките в кварталния магазин при фалита на трезора..

Етикети: Иван Костов
19:39 | 10 Април 2020 г.

Удължиха противоепидемичните мерки в страната

19:39 | 10 Април 2020 г.
Във връзка с разпространението на COVID-19 у нас здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед, подписана днес, 10 април, удължава ср...
19:14 | 10 Април 2020 г.

Томислав Дончев: Над 23 хил. работника ще бъдат по...

19:14 | 10 Април 2020 г.
Едно е да си коректив, съвсем друго са политическите атаки, които далеч преминават границата на това някой да е коректив. Тава вицепремие...
18:57 | 10 Април 2020 г.

Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на па...

18:57 | 10 Април 2020 г.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента на 14 април 2020 г. от 13.00 часа. ...
16:52 | 10 Април 2020 г.

Президентите Радев и Ердоган: Борбата с коронавиру...

16:52 | 10 Април 2020 г.
Борбата с коронавируса изисква общи усилия, сътрудничество и солидарност. Това беше общата позиция на държавните глави на България и Турц...
15:41 | 10 Април 2020 г.

СДС подкрепя решението да кандидатстваме за чакалн...

15:41 | 10 Април 2020 г.
СДС приветства изявлението на министър-председателя Бойко Борисов, че България ще кандидатства до края на април за чакалнята на еврозонат...
13:21 | 10 Април 2020 г.

Бойко Борисов: Ще кандидатстваме в Еврозоната до к...

13:21 | 10 Април 2020 г.
Премиерът Бойко Борисов отчете като грешка решението да забави темповете на кандидатстването на България за валутния механизъм ERM II, по...