Борисов бесен: Искат да повторят февруарските събития, но тоя път оставка няма да има!

Спретнаха ми ювелирна операция, ще ги гоня докрай, гадовете, изригна премиерът

Бойко Борисов
Източник: Канал 3

Още по темата

"Някой иска да повтори февруарските събития по с друг сценарий, само че същите изпълнители. Тоя път оставки няма да има! Спретнаха ми ювелирна операция. Господ ми е свидетел! Тоя път ще ги гоня докрай тези гадове".

Така изригна в парламента премиерът Бойко Борисов в извънредно изявление на лидерите на управляващата коалиция по повод сделката за продажбата на ЧЕЗ. Малко подценихме обстановката през последните дни, коментира той атаките спрямо него и ГЕРБ. И декларира, че няма нищо общо със сделката, че твърденията, че стои зад покупката на ЧЕЗ, са лъжа, което внушавали "те", без да уточни за кого говори. Онези, които докараха Орешарски и ордите.

Тези хора са ме сваляли един път от власт и сега искат същото да направят, констатира още Борисов, който се закани да ги разнищи докрай.

Сега се насаждало целенасочено усещането, че някаква Гинка от Пазарджик, зад която стоял той, иска да купи ЧЕЗ. Това е лъжа, отсече Борисов.

Гледайте на живо по Канал 3!

"Наблюдавайки как беше градирана атаката срещу мен и правителството, поисках днес разговора с премиера Бабиш. И настоях от него да получа тази информация, която има в тяхното министерство. В момента сме го получили, ще го предадем на Цвета Караянчева да го заведе в секретното деловодство", заяви още премиерът.

"Господ ми е свидетел! Тоя път ще ги гоня докрай тези гадове", повтори ядосан Борисов за сценария, в който го вкарали, за да очернят репутацията му. "Толкова ювелирна и хубава операция пак ми спретнаха!", разгневи се лидерът на ГЕРБ.

"Използваха времето, когато съм в чужбина, и се опитаха да спретнат тази работа", нареждаше Борисов пак по адрес на незнайните организатори. 

Той посъветва президента Радев да попита чешкия президент Земан, също както Борисов- Бабиш, за сделката с ЧЕЗ, за да използват всички възможности по темата. Той прие, че този път опозицията ги е предупредила, а те са подценили ситуацята.

Борисов обяви, че ГЕРБ ще внесат поправки в енергийния закон, за да не може подобни фирми да участват в такива сделки. Държавата да има блокираща квота, примерно 34%, разясни по този повод Волен Сидеров, който заедно с Цветанов бе застанал до министър-председателя на трибунката в Народното събрание за общото изявление.

Премиерът обаче натърти, че промяната в закона ще има действие занапред, сега вече нямало как да се развали сделката.

Излиза, че въпросната госпожа ще има по-малко от 10%, ядосва се Борисов, който поискал доклад от шефа на БНБ. Борисов беше гневен, че някакво писмо за комфорт на банката, дала банковата гаранция на фирмата-купувач,  му е донесла дискомфорт.

"Не само че е лъжа, не само че не е истина, но излезе, че българска банка е приключила сделката", възмути се премиерът.

Той отхвърли искането на БСП за национализация на ЧЕЗ. "Тук не става въпрос само за един оператор. Г-жа Нинова, разбирам я, да се откупи и национализира, но имаме и други оператори. И ако ще се национализира, да го направим и с трите ЕРП-та, призова Борисов.

И той повтори, че съдбата на енергийния министър Теменужка Петкова ще се решава след четвъртък и изслушването по темата в енергийната и вътрешната комисии. Това било по настояване на коалиционните партньори, които не одобрявали тази оставка в този момент.

Етикети: Бойко Борисов
Каракачанов пожела успех на българския отбор на Световните военни игри
15:43 | 20 Октомври 2019 г.

Каракачанов: Ситуацията в Сирия няма да доведе до ...

15:43 | 20 Октомври 2019 г.
Няма основания да очакваме увеличение на мигранския натиск върху България след последната ескалация на напрежение в Сирия, каза днес във ...
Българи във Франция към Йотова: Благодарим Ви, че поддържате жива връзката ни с родината
15:06 | 20 Октомври 2019 г.

Българи във Франция към Йотова: Благодарим Ви, че ...

15:06 | 20 Октомври 2019 г.
"Благодарим Ви за всичко, което правите за нас. Благодарим, че поддържате жива връзката ни с България". С тези думи българи, жи...
12:37 | 19 Октомври 2019 г.

Тридневен турнир за Купата на МГЕРБ – Стара Загора...

12:37 | 19 Октомври 2019 г.
В Стара Загора бе дадено началото на тридневно футболно дерби, което за девети път събира непрофесионални отбори по футбол на малки врати...
Ангел Джамбазки: Делото на българските въстаници от 1903 не е довършено
22:51 | 18 Октомври 2019 г.

Ангел Джамбазки: Знам решенията на софийските проб...

22:51 | 18 Октомври 2019 г.
Ние знаем решенията на софийските проблеми и ги предлагаме. Има кандидати, които не знаят кои населени места са в общината им. Това каза ...
Бойко Борисов откри разширения производствен център на \
15:21 | 18 Октомври 2019 г.

Борисов: Европейските лидери решиха разширяването ...

15:21 | 18 Октомври 2019 г.
Eвропейският съвет ще се върне към обсъждане на темата Разширяване на ЕС преди Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която предстои да се ...
Росен Желязков: Ще бъде създадена контролирана среда за практическите изпити за шофьори
14:43 | 18 Октомври 2019 г.

Росен Желязков: Ще бъде създадена контролирана сре...

14:43 | 18 Октомври 2019 г.
"Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпи...