В кабинета на Прокопиев: Христо Иванов - правосъден министър, Атанас Атанасов - вътрешен, Радан взима евофондовете, а Антоанета Цонева - българите в чужбина

Одиозният проект представен първо в сайта на обвиняемия Огнян Донев

Христо Иванов и Атанас Атанасов

Христо Иванов и Атанас Атанасов

 
Властта се тресе. Иво Прокопиев вади свой кабинет. Днес поредната нова дясна формация "Демократична България", съставена от старите муцуни от ДСБ, "Да, България" и "Зелените" представи своя проекто-кабинет. Очаквано съставът се появи първо в сайта на обвиняемия Огнян Донев - Club Z.
 
"Демократична България" е продължение на задкулисния кръг АРГО, в който станаха ясни зависимостите между бизнесмени, политици, журналисти, представители на НПО-сектора. В него обвиняемият издател Прокопиев имаше ключова роля, като чертаеше схемите за овладяване на властта. 
 
Ето и кандидатите за министри. 
 
Правосъдие - Христо Иванов - юрист, председател на „Да, България!“, министър на правосъдието (2014-2015 г.).
 
Вътрешни работи и служби за сигурност- Атанас Атанасов - председател на "Демократи за силна България", юрист.
 
Финанси  - Георги Ганев - икономист, програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални изследвания в София, преподавател в Софийския университет.
 
Образование и наука - Георги Няголов - работи за равен достъп до истинско образование, съсредоточено върху адекватна професионална реализация, но и върху нагласи и ценности за осъзнат, активен и отговорен живот.
 
Децентрализация, регионална политика и транспорт - Йордан Иванов - председател на ДСБ-Пловдив, председател на национален клуб „България на регионите“, юрист.
 
Кохезия и еврофондове - Радан Кънев - зам.-председател на ДСБ, юрист.
 
"Министрите" от кабинета заседават пред хотел "Хилтън".
 
Туризъм - Любомир Попйорданов - юрист, с 28-годишен опит на предприемач в туризма и спорта, журналист на свободна практика, артист и филантроп. Основател и дългогодишен председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.
 
Социална политика - Цецка Бачева - зам.-председател на ДСБ, доктор по политическите науки от Университета в Хале, учредител на Националния клуб на жените към ДСБ.
 
Пенсионна реформа и пазар на труда - Владислав Панев - предприемач, от 2006 година управлява компании в областта на финансите и недвижимите имоти. Лицензиран инвестиционен консултант и професионален инвеститор. С множество публикации на икономическа тематика в български и чуждестранни медии. Съпредседател на ПП „Зелените“ от 2016 година.
 
Външни работи и европейска политика - Стефан Тафров - зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и на Иван Костов, посланик на България в Италия, Великобритания и Франция и два пъти в ООН-Ню Йорк.
 
Младежки политики и спорт - Мануела Малеева.
Мануела Малеева говори по телефона преди да бъде номинирана за министър.  
 
Икономика и енергийна независимост - Мартин Димитров - икономист, активен законодател, основател на Групата за натиск.
 
Екология и устойчиво управление на природните ресурси - Борислав Сандов - съпредседател на ПП „Зелените“. Един от организаторите на граждански кампании и протести за опазване на околната среда и демокрацията в България.
 
Реформа на държавната администрация - Петър Славов - юрист и икономист, адвокат, завършил СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, European Business School-London, Regents University.
 
Дигитална трансформация - Божидар Божанов - софтуерен инженер с над 10 години опит в големи световни компании и експерт по електронно управление.
 
Култура  - Александър Кьосев - преподавател по история на модерната европейска култура, Софийски университет.
 
Отбрана - Велизар Шаламанов - доцент по кибернетика в БАН, бивш министър (2014) и заместник-министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 година.
 
Земеделие и храни - Албена Борисова - специалист по агроекология и биологично производство. Председател на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие.
 
Здравеопазване - доц. д-р Христо Хинков - лекар, психиатър.
 
Малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест - Емил Георгиев - адвокат и университетски преподавател. Работи на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора.
 
Интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност - Калина Цонева - мениджър „Бизнес системи" с разнообразен опит в изграждането на корпоративни софтуерни решения.
 
Гори и защитени територии - Тома Белев - магистър по горско стопанство - опазване на природната среда. 17 години е  работил в системата на държавната горска администрация и отговаря за защитените територии и Природен парк "Витоша". Автор в няколко плана за управление на защитени територии. Председател на Асоциацията на парковете в България.
"Екологът" Тома Белев гледа замечтано пред перспективата да седне в стола на Нено Димов.  
 
Политики за българите зад граница - Антоанета Цонева - експерт по изборен процес, застъпник за избирателните права на българите зад граница, съучредител на Института за развитие на публичната среда, омбудсман на София (2001-2004).
Антоанета Цонева е отворила лаптопа си, на който се вижда среден пръст с надпис "за Цеко". Вероятно става въпрос за Цеко Минев. 
 
 
Очаквайте подробности!
ГЕРБ тръгва към победа със скоростта на F- 16
12:05 | 20 Януари 2019 г.

ГЕРБ тръгва към победа със скоростта на F- 16

12:05 | 20 Януари 2019 г.
"Със скоростта на F- 16 блок - до нова победа", надъха съпартийците си зам.-шефът на партията и кмет на Бургас Димитър Николов ...
15:07 | 19 Януари 2019 г.

Петя Аврамова: Магистрала "Хемус" трябва да е гото...

15:07 | 19 Януари 2019 г.
„До 2024 година автомагистрала "Хемус" трябва да е изцяло готова. „Хемус“ за Северна България е необратим про...
Георги Първанов: За АБВ дойде време за битка
12:46 | 19 Януари 2019 г.

Георги Първанов призовава за нова енергийна страте...

12:46 | 19 Януари 2019 г.
"Трябва да се пристъпи към разработването на една нова енергийна стратегия, стъпваща на реалните проблеми и търсеща технит...
КЗК глоби бензиностанциите на Марешки за дъмпинг
10:26 | 19 Януари 2019 г.

Марешки иска референдум за покупката на изтребител...

10:26 | 19 Януари 2019 г.
Трябва да се организира референдум по въпроса за закупуването на нови бойни самолети за армията ни. Това заяви в ефира на „Съб...
22:08 | 18 Януари 2019 г.

Петър Стоянов: Все още не можем да преодолеем тези...

22:08 | 18 Януари 2019 г.
Лошите спомени се забравят сравнително лесно, а е хубаво те да се напомнят от време на време, за да не се забравят. Зимата на 1997 година...
13:42 | 18 Януари 2019 г.

Борисов към министър Сюлейман Сойлу: Турция е наш ...

13:42 | 18 Януари 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, който е на посещение в София. Двамата об...

гледай на живо

20.01.2019
 • в момента
  Беновска пита
 • 19:00
  Новини
 • 19:45
  Парчета от реалността
 • 20:00
  Новини