В кабинета на Прокопиев: Христо Иванов - правосъден министър, Атанас Атанасов - вътрешен, Радан взима евофондовете, а Антоанета Цонева - българите в чужбина

Одиозният проект представен първо в сайта на обвиняемия Огнян Донев

Христо Иванов и Атанас Атанасов

Христо Иванов и Атанас Атанасов

 
Властта се тресе. Иво Прокопиев вади свой кабинет. Днес поредната нова дясна формация "Демократична България", съставена от старите муцуни от ДСБ, "Да, България" и "Зелените" представи своя проекто-кабинет. Очаквано съставът се появи първо в сайта на обвиняемия Огнян Донев - Club Z.
 
"Демократична България" е продължение на задкулисния кръг АРГО, в който станаха ясни зависимостите между бизнесмени, политици, журналисти, представители на НПО-сектора. В него обвиняемият издател Прокопиев имаше ключова роля, като чертаеше схемите за овладяване на властта. 
 
Ето и кандидатите за министри. 
 
Правосъдие - Христо Иванов - юрист, председател на „Да, България!“, министър на правосъдието (2014-2015 г.).
 
Вътрешни работи и служби за сигурност- Атанас Атанасов - председател на "Демократи за силна България", юрист.
 
Финанси  - Георги Ганев - икономист, програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални изследвания в София, преподавател в Софийския университет.
 
Образование и наука - Георги Няголов - работи за равен достъп до истинско образование, съсредоточено върху адекватна професионална реализация, но и върху нагласи и ценности за осъзнат, активен и отговорен живот.
 
Децентрализация, регионална политика и транспорт - Йордан Иванов - председател на ДСБ-Пловдив, председател на национален клуб „България на регионите“, юрист.
 
Кохезия и еврофондове - Радан Кънев - зам.-председател на ДСБ, юрист.
 
"Министрите" от кабинета заседават пред хотел "Хилтън".
 
Туризъм - Любомир Попйорданов - юрист, с 28-годишен опит на предприемач в туризма и спорта, журналист на свободна практика, артист и филантроп. Основател и дългогодишен председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.
 
Социална политика - Цецка Бачева - зам.-председател на ДСБ, доктор по политическите науки от Университета в Хале, учредител на Националния клуб на жените към ДСБ.
 
Пенсионна реформа и пазар на труда - Владислав Панев - предприемач, от 2006 година управлява компании в областта на финансите и недвижимите имоти. Лицензиран инвестиционен консултант и професионален инвеститор. С множество публикации на икономическа тематика в български и чуждестранни медии. Съпредседател на ПП „Зелените“ от 2016 година.
 
Външни работи и европейска политика - Стефан Тафров - зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и на Иван Костов, посланик на България в Италия, Великобритания и Франция и два пъти в ООН-Ню Йорк.
 
Младежки политики и спорт - Мануела Малеева.
Мануела Малеева говори по телефона преди да бъде номинирана за министър.  
 
Икономика и енергийна независимост - Мартин Димитров - икономист, активен законодател, основател на Групата за натиск.
 
Екология и устойчиво управление на природните ресурси - Борислав Сандов - съпредседател на ПП „Зелените“. Един от организаторите на граждански кампании и протести за опазване на околната среда и демокрацията в България.
 
Реформа на държавната администрация - Петър Славов - юрист и икономист, адвокат, завършил СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, European Business School-London, Regents University.
 
Дигитална трансформация - Божидар Божанов - софтуерен инженер с над 10 години опит в големи световни компании и експерт по електронно управление.
 
Култура  - Александър Кьосев - преподавател по история на модерната европейска култура, Софийски университет.
 
Отбрана - Велизар Шаламанов - доцент по кибернетика в БАН, бивш министър (2014) и заместник-министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 година.
 
Земеделие и храни - Албена Борисова - специалист по агроекология и биологично производство. Председател на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие.
 
Здравеопазване - доц. д-р Христо Хинков - лекар, психиатър.
 
Малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест - Емил Георгиев - адвокат и университетски преподавател. Работи на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора.
 
Интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност - Калина Цонева - мениджър „Бизнес системи" с разнообразен опит в изграждането на корпоративни софтуерни решения.
 
Гори и защитени територии - Тома Белев - магистър по горско стопанство - опазване на природната среда. 17 години е  работил в системата на държавната горска администрация и отговаря за защитените територии и Природен парк "Витоша". Автор в няколко плана за управление на защитени територии. Председател на Асоциацията на парковете в България.
"Екологът" Тома Белев гледа замечтано пред перспективата да седне в стола на Нено Димов.  
 
Политики за българите зад граница - Антоанета Цонева - експерт по изборен процес, застъпник за избирателните права на българите зад граница, съучредител на Института за развитие на публичната среда, омбудсман на София (2001-2004).
Антоанета Цонева е отворила лаптопа си, на който се вижда среден пръст с надпис "за Цеко". Вероятно става въпрос за Цеко Минев. 
 
 
Очаквайте подробности!
Президентът във Великобритания за чай с Елизабет ІІ
07:57 | 17 Октомври 2018 г.

Президентът във Великобритания за чай с Елизабет І...

07:57 | 17 Октомври 2018 г.
Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Великобритания от 17 до 19 октомври по покана на Нейно Величество крал...
00:11 | 17 Октомври 2018 г.

Телевизия "Алфа" пак спря, нови съобщения излизат ...

00:11 | 17 Октомври 2018 г.
Нови странни съобщения, излизат вместо излъчване по телевизия "Алфа". Вече втори ден, медията няма сигнал и работи само с черен...
Менда Стоянова в парламента
21:30 | 16 Октомври 2018 г.

Менда Стоянова: Поскъпването на данъка върху автом...

21:30 | 16 Октомври 2018 г.
Не повече от 30% ще е поскъпването на данъка върху автомобилите. Това заяви председателят на бюджетната комисия към парламента Менда...
16:38 | 16 Октомври 2018 г.

Каракачанов: Радиомълчанието по темата с изтребите...

16:38 | 16 Октомври 2018 г.
Радиомълчанието по темата с изтребителите е абсолютно наложително. Това заяви пред журналисти министърът на отбраната Крас...
21:15 | 15 Октомври 2018 г.

Телевизия "Алфа" спря излъчване, черен екран подка...

21:15 | 15 Октомври 2018 г.
Партийната телевизия на "Атака" - "Алфа", спря излъчване минута преди 19 ч тази вечер. "ПРитайте правителството ...
Андрей Райчев
20:10 | 15 Октомври 2018 г.

Андрей Райчев: Правителството е в тежка отбрана

20:10 | 15 Октомври 2018 г.
Правителството се намира в тежка отбрана. Изглежда, че към момента от ГЕРБ не успяват да организират настъпление, а това е реален проблем...

гледай на живо

17.10.2018
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини