В кабинета на Прокопиев: Христо Иванов - правосъден министър, Атанас Атанасов - вътрешен, Радан взима евофондовете, а Антоанета Цонева - българите в чужбина

Одиозният проект представен първо в сайта на обвиняемия Огнян Донев

Христо Иванов и Атанас Атанасов

Христо Иванов и Атанас Атанасов

 
Властта се тресе. Иво Прокопиев вади свой кабинет. Днес поредната нова дясна формация "Демократична България", съставена от старите муцуни от ДСБ, "Да, България" и "Зелените" представи своя проекто-кабинет. Очаквано съставът се появи първо в сайта на обвиняемия Огнян Донев - Club Z.
 
"Демократична България" е продължение на задкулисния кръг АРГО, в който станаха ясни зависимостите между бизнесмени, политици, журналисти, представители на НПО-сектора. В него обвиняемият издател Прокопиев имаше ключова роля, като чертаеше схемите за овладяване на властта. 
 
Ето и кандидатите за министри. 
 
Правосъдие - Христо Иванов - юрист, председател на „Да, България!“, министър на правосъдието (2014-2015 г.).
 
Вътрешни работи и служби за сигурност- Атанас Атанасов - председател на "Демократи за силна България", юрист.
 
Финанси  - Георги Ганев - икономист, програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални изследвания в София, преподавател в Софийския университет.
 
Образование и наука - Георги Няголов - работи за равен достъп до истинско образование, съсредоточено върху адекватна професионална реализация, но и върху нагласи и ценности за осъзнат, активен и отговорен живот.
 
Децентрализация, регионална политика и транспорт - Йордан Иванов - председател на ДСБ-Пловдив, председател на национален клуб „България на регионите“, юрист.
 
Кохезия и еврофондове - Радан Кънев - зам.-председател на ДСБ, юрист.
 
"Министрите" от кабинета заседават пред хотел "Хилтън".
 
Туризъм - Любомир Попйорданов - юрист, с 28-годишен опит на предприемач в туризма и спорта, журналист на свободна практика, артист и филантроп. Основател и дългогодишен председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.
 
Социална политика - Цецка Бачева - зам.-председател на ДСБ, доктор по политическите науки от Университета в Хале, учредител на Националния клуб на жените към ДСБ.
 
Пенсионна реформа и пазар на труда - Владислав Панев - предприемач, от 2006 година управлява компании в областта на финансите и недвижимите имоти. Лицензиран инвестиционен консултант и професионален инвеститор. С множество публикации на икономическа тематика в български и чуждестранни медии. Съпредседател на ПП „Зелените“ от 2016 година.
 
Външни работи и европейска политика - Стефан Тафров - зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и на Иван Костов, посланик на България в Италия, Великобритания и Франция и два пъти в ООН-Ню Йорк.
 
Младежки политики и спорт - Мануела Малеева.
Мануела Малеева говори по телефона преди да бъде номинирана за министър.  
 
Икономика и енергийна независимост - Мартин Димитров - икономист, активен законодател, основател на Групата за натиск.
 
Екология и устойчиво управление на природните ресурси - Борислав Сандов - съпредседател на ПП „Зелените“. Един от организаторите на граждански кампании и протести за опазване на околната среда и демокрацията в България.
 
Реформа на държавната администрация - Петър Славов - юрист и икономист, адвокат, завършил СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, European Business School-London, Regents University.
 
Дигитална трансформация - Божидар Божанов - софтуерен инженер с над 10 години опит в големи световни компании и експерт по електронно управление.
 
Култура  - Александър Кьосев - преподавател по история на модерната европейска култура, Софийски университет.
 
Отбрана - Велизар Шаламанов - доцент по кибернетика в БАН, бивш министър (2014) и заместник-министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 година.
 
Земеделие и храни - Албена Борисова - специалист по агроекология и биологично производство. Председател на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие.
 
Здравеопазване - доц. д-р Христо Хинков - лекар, психиатър.
 
Малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест - Емил Георгиев - адвокат и университетски преподавател. Работи на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора.
 
Интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност - Калина Цонева - мениджър „Бизнес системи" с разнообразен опит в изграждането на корпоративни софтуерни решения.
 
Гори и защитени територии - Тома Белев - магистър по горско стопанство - опазване на природната среда. 17 години е  работил в системата на държавната горска администрация и отговаря за защитените територии и Природен парк "Витоша". Автор в няколко плана за управление на защитени територии. Председател на Асоциацията на парковете в България.
"Екологът" Тома Белев гледа замечтано пред перспективата да седне в стола на Нено Димов.  
 
Политики за българите зад граница - Антоанета Цонева - експерт по изборен процес, застъпник за избирателните права на българите зад граница, съучредител на Института за развитие на публичната среда, омбудсман на София (2001-2004).
Антоанета Цонева е отворила лаптопа си, на който се вижда среден пръст с надпис "за Цеко". Вероятно става въпрос за Цеко Минев. 
 
 
Очаквайте подробности!
16:24 | 20 Август 2018 г.

Захариева настоява за незабавна среща на български...

16:24 | 20 Август 2018 г.
След спешната среща, свикана днес от премиера Бойко Борисов по повод фалиралото застрахователно дружество „Олимпик“, което ос...
Нинова: Да се поеме политическа отговорност за Олимпик, не само с оставката на Агайн
14:12 | 20 Август 2018 г.

Нинова: Да се поеме политическа отговорност за Оли...

14:12 | 20 Август 2018 г.
Да се поеме отговорност за случая с кипърската застрахователна компания не само чрез оставката на Ралица Агайн - трябва политическа. ...
БСП внесе подписи за извънредно заседание на НС
13:43 | 20 Август 2018 г.

Парламентът ще заседава извънредно утре

13:43 | 20 Август 2018 г.
БСП входира в деловодството на Народното събрание искането си за извънредно заседание. Искането бе входирано от лидера на БСП Корнелия Ни...
Горанов: Ралица Агайн да поеме отговорност и да напусне поста си в КФН
11:32 | 20 Август 2018 г.

Горанов: Ралица Агайн да поеме отговорност и да на...

11:32 | 20 Август 2018 г.
Искаме Ралица Агайн да поеме отговорност за състоянието на застрахователния сектор в страната и да напусне заемания от нея пост. Това е п...
09:38 | 20 Август 2018 г.

Екшън в РЗИ-Бургас! Симеонов звъни на шефа, телеви...

09:38 | 20 Август 2018 г.
Телевизия “Алфа” разпространи видео, в което се вижда как по време на интервю на техен репортер с директора на РЗИ-Бургас, ви...
Борисов събира Горанов и шефовете на КФН заради фалита на \
07:31 | 20 Август 2018 г.

Борисов събира Горанов и шефовете на КФН заради фа...

07:31 | 20 Август 2018 г.
Премиерът Бойко Борисов свика  среща в Министерски съвет с министъра на финансите Владислав Горанов и ръково...

гледай на живо

20.08.2018
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:30
  Денят на живо
 • 23:00
  „Патарински Live” - избрано