Интрига вляво! Корнелия Нинова не дойде на форума на Станишев

Соцлидерката предпочете събитие под патронажа на Румен Радев

Интрига вляво! Корнелия Нинова не дойде на форума на Станишев
Източник: Канал 3

Интрига вляво! Корнелия Нинова не дойде на форума на Станишев

Интрига вляво се заформи преди минути на форума, организиран от лидера на ПЕС Сергей Станишев и евродепутата от ЕНП Ева Майдел. Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе записана като основен лектор по въпросите за влизането на България в Еврозоната, но не се появи на форума. Депутатът от БСП Драгомир Стойнев обясни, че тя много съжалява, че не може да присъства и ще дойде по-късно, защото е на друго събитие. 

Бойко Борисов, Сергей Станишев и Корнелия Нинова бяха заявени като основни участници в дискусията "България в еврозоната. Икономическата логика срещу митовете". 

Станишев обяви в първите си думи, че целта е "да се търси консенсус за еврото".

На форума говорят министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и много други. 

По същото време Нинова бе на кариерен форум за хора с различни възможности. На него ще бъдат дадени възможности за реализация на хората с увреждания ще предложат родни и мултинационални компании в сферата на търговията, банкирането и новите технологии. Патрон на кариерния форум е и президентът Румен Радев.

Бойко Борисов, Сергей Станишев и Корнелия Нинова са сред участните в дискусия "България в еврозоната. Икономическата логика срещу митовете", която събира днес в София политици, министри, икономисти и социолози. Организатори са групите в Европейския парламент на Алианса на социалистите и демократите и на Европейската народна партия.


Според съобщение от офиса на евродепутата и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, цитирано от БТА, целта е "да се търси консенсус за еврото". 

Предварителната програма показва, че в дебата в "София Ивент Център" ще участват министър-председателят Бойко Борисов, ръководителят на делегацията на българските социалисти в европарламента Сергей Станишев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и нейният заместник Йордан Цонев.


В двете сесии, на които модератори ще са журналистът Петър Волгин и бившият министър на икономиката Николай Василев, ще участват още бивши министри и зам.-министри на финансите и икономиката, депутати.


Институтът за пазарна икономика ще представи анализ "България в еврозоната. Цената на невлизането". Със свое проучване участва Центърът за устойчиво развитие към УНСС, а агенция "Сова Харис" - с представително социологическо проучване за нагласите на българите за присъединяването към еврозоната.


Като инициатори на дискусията са посочени евродепутатите Сергей Станишев и Ева Майдел. Организатори са Академията за леви европейски политики (АЛЕП), Атлантическият клуб в България, Европейското международно движение, Изследователски център "Тренд", Институтът за дясна политика, Либералният институт за политически анализи (ЛИПА), Институтът за пазарна икономика, "ПанЕвропа България" и Центърът за устойчиво развитие към УНСС.

Илияна Йотова заминава на посещение в Страсбург
20:40 | 17 Октомври 2019 г.

Илияна Йотова заминава на посещение в Страсбург

20:40 | 17 Октомври 2019 г.
Вицепрезидентът Илияна Йотова заминава на двудневно посещение в Страсбург, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Посещението н...
Министерството на труда с проекти за достъпна жилищна среда и лична мобилност
18:44 | 17 Октомври 2019 г.

Министерството на труда с проекти за достъпна жили...

18:44 | 17 Октомври 2019 г.
Министерство на труда и социалната политика (МТСП) ще финансира 39 проекта за достъпна жилищна среда на хора с увреждания и 4 проекта за ...
Президентът връчи ордени на шестима изтъкнати българи (СНИМКИ)
18:37 | 17 Октомври 2019 г.

Президентът връчи ордени на шестима изтъкнати бълг...

18:37 | 17 Октомври 2019 г.
"Знак за виталността на нашата нация са успехите на световно ниво, които са постигнали видните българи, отличени днес с държавни отл...
Петя Аврамова: Започва изграждане още една пътна връзка с АМ \
18:26 | 17 Октомври 2019 г.

Петя Аврамова: Започва изграждане още една пътна в...

18:26 | 17 Октомври 2019 г.
Предстои да започне изграждане на пътна връзка от Кермен към АМ "Тракия". Това съобщи днес министърът на регионалното развитие ...
15:46 | 17 Октомври 2019 г.

Борисов в Брюксел: Британският парламент трябва да...

15:46 | 17 Октомври 2019 г.
"Винаги сме оптимисти в ЕС.Но докато не мине през британския парламент решението за Брекзит, не го коментирам. Това каза премиерът Б...
12:46 | 17 Октомври 2019 г.

Външно пита турския посланик за карта на Турция, в...

12:46 | 17 Октомври 2019 г.
Карта на Република Турция, обхващаща територии и от България чак до Варна, е поместена във Фейсбук профил, свързан с министъра на национа...