Симеонов призова за отмяна на контрапротест в негова защита

Не приемам уличния натиск, моята оставка не е толкова значима, кабинетът може да продължи, каза той

Валери Симеонов
Източник: Канал 3

Вицепремиерът Валери Симеонов събра медиите извънредно в Министерския съвет, за да призове защитниците си от планирания за утре контрапротест на този на майките, да не го провеждат. Той натърти, че по принцип не одобрява уличния натиск.
 
"Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите - чувствам се достатъчно уверен", заяви Симеонов, след като снощи се запознал с призивите, публикувани в различни медии, както и във „Фейсбук“. "Искам много да благодаря на организаторите“, заяви още Симеонов.
 
Симеонов изреди списъка с поддръжниците си, като на първо място посочи Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. На паветата в негово име са готови да излязат и от Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия", чиято кауза за казаните беше на първо място за Симеонов още от депутатския му мандат насам.
Като участници в контрапротеста срещу майките са се подредили още Националното обединение на младите фермери в България, асоциациите "Да останат хора в България" и "Здравословно хранене на децата". Асоциацията на автомобилистите в страната са също на негова страна, готово да протестират в негова защита. Вицепремиерът бил затрупан от писма и есемеси в знак на поддръжка. Още вчера пък зад него застанаха работодателските организации.
 
"Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша, и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, добави той.
 
"Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, допълни още вицепремиерът.
 
Той потвърди, че коалицията Обединени патриоти ще заседава в 14:30 и около 16.30 ще има резултат от срещата. "Ще имаме заседание и ще обсъдим всички неща, които са на дневен ред", допълни той. 
 
Поисканата му оставка от страна на партньора му Волен Сидеров не го е изненадала, но техните отношения в коалицията си оставали между тях.
 
"Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров. Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още", каза Симеонов. 
Според него обаче, дори да се стигне до оставката му, правителството можело да продължи да работи.
 

Не мисля, че е кой знае колко значима моята оставка, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината", каза още Симеонов.

 

15:07 | 19 Януари 2019 г.

Петя Аврамова: Магистрала "Хемус" трябва да е гото...

15:07 | 19 Януари 2019 г.
„До 2024 година автомагистрала "Хемус" трябва да е изцяло готова. „Хемус“ за Северна България е необратим про...
Георги Първанов: За АБВ дойде време за битка
12:46 | 19 Януари 2019 г.

Георги Първанов призовава за нова енергийна страте...

12:46 | 19 Януари 2019 г.
"Трябва да се пристъпи към разработването на една нова енергийна стратегия, стъпваща на реалните проблеми и търсеща технит...
КЗК глоби бензиностанциите на Марешки за дъмпинг
10:26 | 19 Януари 2019 г.

Марешки иска референдум за покупката на изтребител...

10:26 | 19 Януари 2019 г.
Трябва да се организира референдум по въпроса за закупуването на нови бойни самолети за армията ни. Това заяви в ефира на „Съб...
22:08 | 18 Януари 2019 г.

Петър Стоянов: Все още не можем да преодолеем тези...

22:08 | 18 Януари 2019 г.
Лошите спомени се забравят сравнително лесно, а е хубаво те да се напомнят от време на време, за да не се забравят. Зимата на 1997 година...
13:42 | 18 Януари 2019 г.

Борисов към министър Сюлейман Сойлу: Турция е наш ...

13:42 | 18 Януари 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, който е на посещение в София. Двамата об...
08:33 | 18 Януари 2019 г.

Фините прахови частици са над нормата в София и ощ...

08:33 | 18 Януари 2019 г.
Шест пъти над нормата отчитат станциите за ниво на фините прахови частици във въздуха в няколко столични района в петък сутрин. Още н...

гледай на живо

20.01.2019
 • в момента
  Имате думата
 • 08:00
  „Холивуд” с Ивелина Кунчева
 • 08:45
  Парчета от реалността
 • 09:00
  Пулс