Симеонов призова за отмяна на контрапротест в негова защита

Не приемам уличния натиск, моята оставка не е толкова значима, кабинетът може да продължи, каза той

Валери Симеонов
Източник: Канал 3

Вицепремиерът Валери Симеонов събра медиите извънредно в Министерския съвет, за да призове защитниците си от планирания за утре контрапротест на този на майките, да не го провеждат. Той натърти, че по принцип не одобрява уличния натиск.
 
"Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите - чувствам се достатъчно уверен", заяви Симеонов, след като снощи се запознал с призивите, публикувани в различни медии, както и във „Фейсбук“. "Искам много да благодаря на организаторите“, заяви още Симеонов.
 
Симеонов изреди списъка с поддръжниците си, като на първо място посочи Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. На паветата в негово име са готови да излязат и от Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия", чиято кауза за казаните беше на първо място за Симеонов още от депутатския му мандат насам.
Като участници в контрапротеста срещу майките са се подредили още Националното обединение на младите фермери в България, асоциациите "Да останат хора в България" и "Здравословно хранене на децата". Асоциацията на автомобилистите в страната са също на негова страна, готово да протестират в негова защита. Вицепремиерът бил затрупан от писма и есемеси в знак на поддръжка. Още вчера пък зад него застанаха работодателските организации.
 
"Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша, и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, добави той.
 
"Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, допълни още вицепремиерът.
 
Той потвърди, че коалицията Обединени патриоти ще заседава в 14:30 и около 16.30 ще има резултат от срещата. "Ще имаме заседание и ще обсъдим всички неща, които са на дневен ред", допълни той. 
 
Поисканата му оставка от страна на партньора му Волен Сидеров не го е изненадала, но техните отношения в коалицията си оставали между тях.
 
"Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров. Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още", каза Симеонов. 
Според него обаче, дори да се стигне до оставката му, правителството можело да продължи да работи.
 

Не мисля, че е кой знае колко значима моята оставка, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината", каза още Симеонов.

 

Христо Проданов, депутат от БСП
18:58 | 12 Ноември 2018 г.

Христо Проданов: БСП ще се включи в протестите

18:58 | 12 Ноември 2018 г.
Не може да се говори за бламиране на Нинова, както и за някакви сериозни тези на вътрешнопартийната опозиция в БСП. Чест прави на ръ...
Вдигат санкциите за кметове, които не спазват закона
13:42 | 12 Ноември 2018 г.

Вдигат санкциите за кметове, които не спазват зако...

13:42 | 12 Ноември 2018 г.
Ще завишим санкциите за неизпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Това каза председателят на бюджетна к...
Илияна Йотова: Ако Бюджет 2019 не регулира, неравенствата и бедността в България, протести ще има
13:26 | 12 Ноември 2018 г.

Илияна Йотова: Ако Бюджет 2019 не регулира, нераве...

13:26 | 12 Ноември 2018 г.
Ако новият държавен бюджет за 2019 година не залага промени, или не се опитва да регулира неравенствата и бедността в България, протести ...
Румен Радев оглежда бойната техника
13:16 | 12 Ноември 2018 г.

Президентът отговори на Цветанов: Не мога да бъда ...

13:16 | 12 Ноември 2018 г.
„Не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки...
Кметовете се разбраха с Борисов, няма да протестират
12:55 | 12 Ноември 2018 г.

Кметовете се разбраха с Борисов, няма да протестир...

12:55 | 12 Ноември 2018 г.
Доволни сме от срещата с премиера Бойко Борисов. Това каза пред журналисти кметът на град Калофер и председател на Национално сдружение н...
12:52 | 12 Ноември 2018 г.

Премиерът обсъди Западните Балкани с еврокомисаря ...

12:52 | 12 Ноември 2018 г.
Министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни пре...

гледай на живо

13.11.2018
 • в момента
  Новини
 • 09:15
  Имате думата
 • 09:45
  Телемаркет
 • 10:00
  Новини