Симеонов призова за отмяна на контрапротест в негова защита

Не приемам уличния натиск, моята оставка не е толкова значима, кабинетът може да продължи, каза той

Валери Симеонов
Източник: Канал 3

Вицепремиерът Валери Симеонов събра медиите извънредно в Министерския съвет, за да призове защитниците си от планирания за утре контрапротест на този на майките, да не го провеждат. Той натърти, че по принцип не одобрява уличния натиск.
 
"Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите - чувствам се достатъчно уверен", заяви Симеонов, след като снощи се запознал с призивите, публикувани в различни медии, както и във „Фейсбук“. "Искам много да благодаря на организаторите“, заяви още Симеонов.
 
Симеонов изреди списъка с поддръжниците си, като на първо място посочи Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. На паветата в негово име са готови да излязат и от Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия", чиято кауза за казаните беше на първо място за Симеонов още от депутатския му мандат насам.
Като участници в контрапротеста срещу майките са се подредили още Националното обединение на младите фермери в България, асоциациите "Да останат хора в България" и "Здравословно хранене на децата". Асоциацията на автомобилистите в страната са също на негова страна, готово да протестират в негова защита. Вицепремиерът бил затрупан от писма и есемеси в знак на поддръжка. Още вчера пък зад него застанаха работодателските организации.
 
"Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша, и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, добави той.
 
"Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, допълни още вицепремиерът.
 
Той потвърди, че коалицията Обединени патриоти ще заседава в 14:30 и около 16.30 ще има резултат от срещата. "Ще имаме заседание и ще обсъдим всички неща, които са на дневен ред", допълни той. 
 
Поисканата му оставка от страна на партньора му Волен Сидеров не го е изненадала, но техните отношения в коалицията си оставали между тях.
 
"Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров. Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още", каза Симеонов. 
Според него обаче, дори да се стигне до оставката му, правителството можело да продължи да работи.
 

Не мисля, че е кой знае колко значима моята оставка, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината", каза още Симеонов.

 

11:50 | 26 Април 2019 г.

Марешки откри предизборната кампания с Льо Пен в П...

11:50 | 26 Април 2019 г.
Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки беше официален гост на митинг в Прага по повод старта на предизборната кампания за Европейски парламент. ...
Избори
07:50 | 26 Април 2019 г.

Официално се открива предизборната кампания за евр...

07:50 | 26 Април 2019 г.
Предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от България се открива официално днес - 26 април 2019 г., което е ...
16:20 | 25 Април 2019 г.

Премиерът нареди - спира се работата по Стратегият...

16:20 | 25 Април 2019 г.
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов работата по проекта за Националната стратегия за детето (2019-2030 г.) е спряна по...
Борисов във Варна: Ако не е кръг, а елипса – няма да могат да карат варненци (Видео)
16:14 | 25 Април 2019 г.

Борисов във Варна: Ако не е кръг, а елипса – няма ...

16:14 | 25 Април 2019 г.
Премиерът инспектира новоизградения булевард "Васил Левски“ във Варна и коментира кръговото движение, заради чиято форма се во...
15:33 | 25 Април 2019 г.

Още повече мераклии за европарламента от 2014 г. п...

15:33 | 25 Април 2019 г.
Общо 318 са кандидатите за евродепутати, а при последните евроизбори те са били 313, обяви говорителят на Централната...
Мария Габриел поведе листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори
4
14:34 | 25 Април 2019 г.

ГЕРБ създава нов председателски съвет, Бойко Борис...

14:34 | 25 Април 2019 г.
ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент на 26 май, съобщиха от...

гледай на живо

26.04.2019
 • в момента
  Новини
 • 13:15
  Патарински LIVE
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Топ шоп