Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори

С темпа, с който управляващите създават скандали, предсрочни избори не са изключени, каза лидерът на ПЕС

Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори
Източник: Канал 3

Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори

Ако управляващите продължат с този темп да създават скандали, предсрочните избори не са изключени, заяви пред журналисти в София лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Бях изненадан от темпа на създаване на скандали и недоволства от правителството и управляващата коалиция. Това създаде усещане, че страната тъпче на едно място и затъва в блато“, поясни лидерът на БСП, според когото вече е налице "нужда от промяна". "Това е шанс за БСП да бъде тази промяна“, обяви той, като предупреди, че "към БСП изискванията винаги са двойни и тройни, което обещаем, сега трябва да го направим“, коментира Станишев.

Още новини от страната ще намерите тук 

"БСП има всички възможности и шансове да се представи добре и да спечели европейските избори“, смята Сергей Станишев, според когото, обаче "БСП трудно се мобилизира за европейски избори". По думите му "ГЕРБ са много добре смазана машина за избори, за всякакви“, посочи той. 

Запитан дали не се чувства изолиран от БСП, която организира отделна пресконференция днес на "Позитано" 20, Станишев отговори: "Не се чувствам изолиран от БСП. В събота бях на заседание на Националния съвет на партията, чувствам атмосферата към мен.

Толкова години след като не съм лидер, отношението от хората, с които съм работил, е много позитивно. Говорим си като приятели, като другари“, заяви той.

Попитан как ще реагира, ако не влезе в листата на БСП за евроизборите, Станишев коментира: "По въпроса за листите - оставете партията ни да си извърви своя път. Партията ни е мъдра и опитна. Трябва да има логика в процеса, да видим крайния резултат“. "За мен да стана евродепутат не може да бъде самоцел“, заяви той.

В отговор на въпрос с кой ще търси партньорство БСП при предсрочни избори, лидерът на ПЕС уточни: "Трябва да имаме много ясни критерии за партньорства след изборите, зад какво се застава“. "Патили сме си как се казва едно, а се прави друго. Това е урок, който трябва да бъде извлечен“, каза още той. 

Сергей Станишев засегна и предстоящите през есента местни избори в страната, като изтъкна, че "ГЕРБ е в отстъпление", а "БСП има реални възможности да надскочи електората си на местните избори".

Попитан за шансовете на БСП да спечели местния вот в София, Станишев отбеляза: "В София има умора от сегашното управление и ако БСП намери подходяща кандидатура, може да се постигне успех“. 

 

Иво Христов: Няма конфликт между мен и президента
08:52 | 22 Април 2019 г.

Иво Христов: Президентът не е феодал, имаме шанс с...

08:52 | 22 Април 2019 г.
Президентът не е феодал, за България е голям шанс да има толкова почтен човек за държавен глава. Това каза по бТВ бившият началник на пре...
20:01 | 21 Април 2019 г.

Каракачанов: Всичко съм си декларирал, преднамерен...

20:01 | 21 Април 2019 г.
"Това, което е по нотариален акт, съм го декларирал. Какво да декларирам извън нотариалния акт? Няма нищо незаконно пристроявано, до...
Румен Радев
15:00 | 21 Април 2019 г.

Румен Радев за Шри Ланка: Отвратителен и варварски...

15:00 | 21 Април 2019 г.
Президентът Румен Радев също изрази съболезнования към президента Майтрипала Сирисена по повод загиналите и ранени много граждани при дне...
13:11 | 21 Април 2019 г.

Борисов изпрати съболезнования на Шри Ланка

13:11 | 21 Април 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Шри Ланка Ранил Викремесингхе....
19:34 | 20 Април 2019 г.

Сайтът на парламента се срина

19:34 | 20 Април 2019 г.
Сайтът на парламента parliament.bg не работи. При опит да бъде отворен, той не се зарежда в продължение на няколко часа. ...
15:05 | 20 Април 2019 г.

Нинова: Пълзящата диктатура на опозицията е безсми...

15:05 | 20 Април 2019 г.
"Датата 26 май е важна, за да свалим това правителство. Нашата победа на европейските избори означава началото на промяната в Българ...

гледай на живо

22.04.2019
 • в момента
  "Холивуд" с Ивелина Кунчева
 • 09:45
  Телемаркет
 • 10:00
  Новини
 • 10:15
  Икономика и бизнес