Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори

С темпа, с който управляващите създават скандали, предсрочни избори не са изключени, каза лидерът на ПЕС

Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори
Източник: Канал 3

Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори

Ако управляващите продължат с този темп да създават скандали, предсрочните избори не са изключени, заяви пред журналисти в София лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Бях изненадан от темпа на създаване на скандали и недоволства от правителството и управляващата коалиция. Това създаде усещане, че страната тъпче на едно място и затъва в блато“, поясни лидерът на БСП, според когото вече е налице "нужда от промяна". "Това е шанс за БСП да бъде тази промяна“, обяви той, като предупреди, че "към БСП изискванията винаги са двойни и тройни, което обещаем, сега трябва да го направим“, коментира Станишев.

Още новини от страната ще намерите тук 

"БСП има всички възможности и шансове да се представи добре и да спечели европейските избори“, смята Сергей Станишев, според когото, обаче "БСП трудно се мобилизира за европейски избори". По думите му "ГЕРБ са много добре смазана машина за избори, за всякакви“, посочи той. 

Запитан дали не се чувства изолиран от БСП, която организира отделна пресконференция днес на "Позитано" 20, Станишев отговори: "Не се чувствам изолиран от БСП. В събота бях на заседание на Националния съвет на партията, чувствам атмосферата към мен.

Толкова години след като не съм лидер, отношението от хората, с които съм работил, е много позитивно. Говорим си като приятели, като другари“, заяви той.

Попитан как ще реагира, ако не влезе в листата на БСП за евроизборите, Станишев коментира: "По въпроса за листите - оставете партията ни да си извърви своя път. Партията ни е мъдра и опитна. Трябва да има логика в процеса, да видим крайния резултат“. "За мен да стана евродепутат не може да бъде самоцел“, заяви той.

В отговор на въпрос с кой ще търси партньорство БСП при предсрочни избори, лидерът на ПЕС уточни: "Трябва да имаме много ясни критерии за партньорства след изборите, зад какво се застава“. "Патили сме си как се казва едно, а се прави друго. Това е урок, който трябва да бъде извлечен“, каза още той. 

Сергей Станишев засегна и предстоящите през есента местни избори в страната, като изтъкна, че "ГЕРБ е в отстъпление", а "БСП има реални възможности да надскочи електората си на местните избори".

Попитан за шансовете на БСП да спечели местния вот в София, Станишев отбеляза: "В София има умора от сегашното управление и ако БСП намери подходяща кандидатура, може да се постигне успех“. 

 

Методи Лалов
17:21 | 15 Август 2019 г.

Mediapool: ВСС натисна спирачка на политическата к...

17:21 | 15 Август 2019 г.
ВСС натисна спирачка на политическата кариера на Методи Лалов, обяви Mediapool след като Висшият съдебен съвет отложи гласуването на...
ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на Русе, Пловдив и Хасково
13:08 | 15 Август 2019 г.

ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на Русе, Пловд...

13:08 | 15 Август 2019 г.
На свое заседание днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на Русе, Пловдив и Хасково, съобщиха от партията. ...
Фандъкова поиска спешна проверка на всички подлези в София
11:18 | 15 Август 2019 г.

Фандъкова поиска спешна проверка на всички подлези...

11:18 | 15 Август 2019 г.
Изисквам от районните кметове да направят спешна проверка на всички подлези. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова...
Борисов: Ще се справим бързо на Струма, виновните ще си понесат отговорността
15:17 | 14 Август 2019 г.

Борисов: Ще се справим бързо с пожара на магистрал...

15:17 | 14 Август 2019 г.
Много бързо ще бъде отстранено това, което е на АМ ”Струма“. В момента се извършва обследване, проверяват се основите на мост...
Правителството изпрати Пламен Георгиев изпрати Пламен Георгиев консул във Валенсия
13:21 | 14 Август 2019 г.

Правителството изпрати Пламен Георгиев консул във ...

13:21 | 14 Август 2019 г.
Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имуществ...
Борисов инспектира строителството на магистрала Хемус (На живо)
12:54 | 14 Август 2019 г.

Борисов инспектира строителството на магистрала Хе...

12:54 | 14 Август 2019 г.
След като посети завод за стъкла в Търговище, премиерът Бойко Борисов се отправи на инспекция на строителството на магистрала "Хемус...