Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори

С темпа, с който управляващите създават скандали, предсрочни избори не са изключени, каза лидерът на ПЕС

Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори
Източник: Канал 3

Станишев: ГЕРБ са много добре смазана машина за всякакви избори

Ако управляващите продължат с този темп да създават скандали, предсрочните избори не са изключени, заяви пред журналисти в София лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Бях изненадан от темпа на създаване на скандали и недоволства от правителството и управляващата коалиция. Това създаде усещане, че страната тъпче на едно място и затъва в блато“, поясни лидерът на БСП, според когото вече е налице "нужда от промяна". "Това е шанс за БСП да бъде тази промяна“, обяви той, като предупреди, че "към БСП изискванията винаги са двойни и тройни, което обещаем, сега трябва да го направим“, коментира Станишев.

Още новини от страната ще намерите тук 

"БСП има всички възможности и шансове да се представи добре и да спечели европейските избори“, смята Сергей Станишев, според когото, обаче "БСП трудно се мобилизира за европейски избори". По думите му "ГЕРБ са много добре смазана машина за избори, за всякакви“, посочи той. 

Запитан дали не се чувства изолиран от БСП, която организира отделна пресконференция днес на "Позитано" 20, Станишев отговори: "Не се чувствам изолиран от БСП. В събота бях на заседание на Националния съвет на партията, чувствам атмосферата към мен.

Толкова години след като не съм лидер, отношението от хората, с които съм работил, е много позитивно. Говорим си като приятели, като другари“, заяви той.

Попитан как ще реагира, ако не влезе в листата на БСП за евроизборите, Станишев коментира: "По въпроса за листите - оставете партията ни да си извърви своя път. Партията ни е мъдра и опитна. Трябва да има логика в процеса, да видим крайния резултат“. "За мен да стана евродепутат не може да бъде самоцел“, заяви той.

В отговор на въпрос с кой ще търси партньорство БСП при предсрочни избори, лидерът на ПЕС уточни: "Трябва да имаме много ясни критерии за партньорства след изборите, зад какво се застава“. "Патили сме си как се казва едно, а се прави друго. Това е урок, който трябва да бъде извлечен“, каза още той. 

Сергей Станишев засегна и предстоящите през есента местни избори в страната, като изтъкна, че "ГЕРБ е в отстъпление", а "БСП има реални възможности да надскочи електората си на местните избори".

Попитан за шансовете на БСП да спечели местния вот в София, Станишев отбеляза: "В София има умора от сегашното управление и ако БСП намери подходяща кандидатура, може да се постигне успех“. 

 

Борисов и Тереза Мей обсъдиха Брекзит по телефона
19:48 | 17 Февруари 2019 г.

Борисов и Тереза Мей обсъдиха Brexit по телефона

19:48 | 17 Февруари 2019 г.
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския си колега Тереза Мей. В рамките на разговора, който се с...
14:14 | 17 Февруари 2019 г.

Джамбазки към Борисов: Върнете преференциите!

14:14 | 17 Февруари 2019 г.
Г-н премиер, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на БСП в героизъм. Защитете демокрацията! Това е Ваша политическа отговорн...
Проф. Даниел Вълчев
11:47 | 17 Февруари 2019 г.

Даниел Вълчев: Очаквам вето на президента за проме...

11:47 | 17 Февруари 2019 г.
Проф. Даниел Вълчев коментира като вероятно президентът Румен Радев да наложи вето на последните промени в Избирателния кодекс....
Борисов към Йотингер: Искаме да сме амбициозни - то тогава ни е необходим и амбициозен бюджет
13:08 | 16 Февруари 2019 г.

Борисов към Йотингер: Искаме да сме амбициозни - т...

13:08 | 16 Февруари 2019 г.
Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер в рамките на Мюн...
САЩ поискаха среща с Борисов, премиерът ще разговаря с Майк Пенс
12:31 | 16 Февруари 2019 г.

САЩ поискаха среща с Борисов, премиерът ще разгова...

12:31 | 16 Февруари 2019 г.
Съединените щатите са поискали среща с българския премиер Бойко Борисов. Това стана ясно в Мюнхен, където продължава конференцията п...
Борисов: България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол
11:41 | 16 Февруари 2019 г.

Борисов: България ще продължи да укрепва сътруднич...

11:41 | 16 Февруари 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с изпълнителния директор на Европол Катрин де Бол в Мюнхен. Двамата обсъдиха доброто сътрудничество...

гледай на живо

18.02.2019
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин