Бойко Борисов прие оставката на Цецка Цачева (ВИДЕО)

Тя е провела разговор с премиера и сама е изявила желание да напусне правителството

Източник: Канал 3

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. От правителствената информационна служба съобщиха, че двамата са обсъдили свързаната с името на Цачева имотна сделка за апартамент в столичния кв. "Изток". Пред премиера Борисов тя е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

Цачева е провела разговор с премиера Бойко Борисов и сама е изявила желание да напусне правителството.

Четете още новини от България и света!

"Така се носи отговорност. Оставката ми е личен акт. Натиск категорично не е имало от страна на премиера, каза Цецка Цачева в Стара Загора днес.

"Нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък със злоупотреба с власт", заяви Цачева.

"Тази сутрин, в кабинета на Борисов спокойно обясних и на него при какви условия съм сключила сделката. Моите убеждения са, че докато върви проверката не е редно да изпълнявам функцията министър на правосъдието. Поради тази причина едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск, до момента, в който оставката ми бъде гласувана в пленарна зала, заяви Цецка Цачева.

"Това са фактите, докато вървят проверките, няма да коментирам повече, заяви правосъдният министър в оставка.

"Оставката е личен акт. Доказала съм, че мога да нося отговорност. Поех отговорност след провала на президентските избори, не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов и на Министерски съвет", каза още Цецка Цачева.

Цецка Цачева е поредният министър, който напуска кабинета "Борисов 3”. Преди нея това направиха Ивайло Московски, Николай Нанков, Валентин Радев. Тя беше и председател на Народното събрание и неуспешен кандидат за президент.

Цачева е решила да си тръгне от кабинета заради скандала, в който се набъркаха политици от ГЕРБ, пазарували апартаменти от фирма "Артекс" на неколкократно по-ниски цени.

Самата Цачева вчера обяви, че е поискала да бъде проверена сключената от нея сделка от прокуратурата и КПКОНПИ, които вече започнаха проверки на купените апартаменти от нея, от Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и зам.-министърката на спорта Ваня Колева.

Припомняме, че Бойко Борисов се закани да провери за случая с апартаментите и всеки да понесе последствия. "Ние нашите последствия ще си ги понесем, дали ще е петно, дали белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията, да се бори с корупцията на комунистите вече столетия. И тя благодарение на българския народ им нанесе толкова поражения, многократно, колкото нито една друга партия в историята на България. Естествено сега ударите върху ГЕРБ да са страховити", каза премиерът.

Изказването на Цачева в Стара Загора - във видеото:

Етикети: Цецка Цачева
Радев: Държа директорът на \
21:11 | 18 Юли 2019 г.

Румен Радев: Не съм против F-16, самолетът трябва ...

21:11 | 18 Юли 2019 г.
"Президентът на Република България не е против F-16, нека да сме наясно. Президентът е за това не просто да си купим самолет от ...
Владислав Горанов: Няма неуязвима система
16:19 | 18 Юли 2019 г.

Владислав Горанов: Няма неуязвима система

16:19 | 18 Юли 2019 г.
Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че през годините за обществени поръчки по поддръжка на софтуера на НАП са платени милио...
Илияна Йотова
12:54 | 18 Юли 2019 г.

Йотова: Разделението и отчуждението днес трябва да...

12:54 | 18 Юли 2019 г.
"Разделението и отчуждението от днешния ден трябва да чуят смисъла и силата на заветите на Васил Левски. Неговите думи за родолюбие ...
11:41 | 18 Юли 2019 г.

Екатерина Захариева: Надявам се някой ден българит...

11:41 | 18 Юли 2019 г.
Не всеки може да стане дипломат, ако не усеща, че нашата работа е кауза. В противен случай няма как да се справим с предизвикателствата. ...
10:36 | 18 Юли 2019 г.

Борисов: Плащаме честно изтребителите, за да не ни...

10:36 | 18 Юли 2019 г.
Концесията на Летище София е пример за прозрачност и спазване на европейските правила. Чухме чудовищни неща, но ние сме научени да бъдем ...
ГЕРБ: Твърденията на БСП, че МФ и АМ не са предприели мерки са некоректни (Документ)
20:44 | 17 Юли 2019 г.

ГЕРБ определи състава на Етичната комисия на парти...

20:44 | 17 Юли 2019 г.
На свое заседани, Изпълнителната комисия на ГЕРБ определи състава на Етичната комисия на партията. За председател на Етичната комисия бе ...