Борисов захапа чеверме социалистите, били с къса памет и разчитали на нискообразовани хора (ВИДЕО)

Толкова са си повярвали, че са се променили, но си личи по действията им, че не са, обяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Източник: Канал 3

Премиерът Бойко Борисов отново се появи изненадващо по време на конференция на ГЕРБ. Това той направи преди седмица, когато бяха представени приоритетите на кандидатите за евродепутати на партията за предстоящите евроизбори и мандат в Европейския парламент. Днес го направи отново по време на конференция, на която ГЕРБ представи отчет от гражданския диалог "Европа в нашия дом", който представители на партията провеждаха в последните два месеца.

В изказването си той отново захапа БСП, от която днес решиха да представят листата си на предизборно мероприятие в Южния парк в София.

"Никога не е правено такива паркове, градини. Направихме такива паркове, за да има къде БСП да се събират. И ги гледам днес са се изтъпанили в Южния парк", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Когато София беше в руина след синьо-червеното управление, се наложи да правим паркове, булеварди, заводи, училища, детски градини, абсолютно всичко. Нито едно нещо нямаше, ако щете и НДК.

И парите за "Хемус" сме ги заделили, стоят по сметката. Ударно ще довършим пътя Шумен-Търговище. Мездра-Ботевград на Нанков съм разпоредил до 2-3 седмици да е готово да стартира трасето, добави Борисов", заяви Борисов.

Той обяви и че за следващата година са планирани 360 милиона лева за увеличение на учителските заплати.

"Планирали сме 360 млн. лева за увеличение на учителските заплати и така да бъде изпълнен ангажимента за двойното им увеличение. На Вълчев съм възложил да провери състоянието на училищните автобуси. И там може да разчита на още 20 млн. лева, и още толкова за интерактивност. Инвестираме в образование, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора", обяви Борисов.

"Ако играем с техните номерца, трябва да сложим билбордове, на които да пише откога докога какво е построено. Ние няма да се сравняваме с чеверме социалистите, не ги обиждам, цитирам Иво Христов, не този, който нарече 80 процента от българите дебили, а онзи Христов, който нарече социалистите чеверме социалисти", обяви още министър-председателят.

"Да си спомним как панически след тройната коалиция как тези, които сега в Южния парк се заканват, панически бягаха и се предреждаха, през глава бягаха за Брюксел, през глава бягаха да се спасяват", заяви премиерът.

Той отвърна и на обвиненията за автокрация, а в същото време отвърна и на Корнелия Нинова, която обяви, че изказването му за "пълзящата диктатура" било "най-големият му бисер". Бойко Борисов уточни, че така всъщност е иронизирал Иво Христов за неговата реплика за "пълзяща автокрация".

"Ако има автокрация, как всички тези скандали цял ден не спират, апартаменти, къща, тераса, сауна, баня? От сутрин до вечер. Ако няма свобода на медиите как това ще се случва? Как след всичките тези скандали демокрацията си работи, каква автокрация? Пред кого автокрация?", попита риторично Борисов.

"Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно, това не е ли диктатура? Много са изнервени. Ние сме наложили стандарта - виновните си подават оставката. Но БСП разчитат на късата памет.

Тези хора говорят за борба с корупцията, тези, които когато управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието – поръчкови, поръчкови, поръчкови дела. Източили парите, а викат: "не, това е политическа вендета". Към кое?

Изведнъж те казват, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, както затриха СДС, за да остане вечната БСП, БКП със същите хора? Толкова са си повярвали, че са се променили, но си личи по действията им, че не са", заяви Борисов и изтъкна, че при ГЕРБ няма спрени нито еврофондове, нито пари по оперативни програми.

Борисов поиска проверка на хората с офшорни сметки.

"Всеки, който има офшорна сметка, трябва да бъде проверен", добави премиерът.

 

Етикети: Бойко Борисов
По предложение на Контрера от ВМРО – София с електрически скутери под наем
16:08 | 16 Юли 2019 г.

По предложение на Контрера от ВМРО – София с елект...

16:08 | 16 Юли 2019 г.
Транспортната комисия в СОС подкрепя доклада на общинския съветник Карлос Контрера, внесен преди две седмици в общината. Припомняме, ...
Борисов освободи зам.-вътрешния министър Красимир Ципов
15:25 | 16 Юли 2019 г.

Борисов освободи зам.-вътрешния министър Красимир ...

15:25 | 16 Юли 2019 г.
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на вътрешните работи е освободен Красимир Ципов. ...
13:47 | 16 Юли 2019 г.

Мая Манолова атакува в КС забраната за свободното ...

13:47 | 16 Юли 2019 г.
Омбудсманът Мая Манолова внесе конституционна жалба срещу промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, съобщиха от инсти...
Румен Радев призова страните от инициативата \
11:41 | 16 Юли 2019 г.

Президентът наложи вето върху Закона за държавния ...

11:41 | 16 Юли 2019 г.
Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане отделни текстове от § 2 и 3 от Закона за изменение на Закона за държавния бюджет за ...
07:39 | 16 Юли 2019 г.

Депутатите се събират извънредно заради машинното ...

07:39 | 16 Юли 2019 г.
Парламентът ще проведе извънредно заседание на 16 юли, за да подложи на обсъждане промените в Изборния кодекс, предвиждащи отпадане на ма...
Тристранката отхвърли идеята на БСП да нов модел за пенсиите и 10 заплати за второ дете
18:37 | 15 Юли 2019 г.

Тристранката отхвърли идеята на БСП за нов модел з...

18:37 | 15 Юли 2019 г.
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли внесените от Корнелия Нинова и група депутати предложения за повишаване н...