Валери Симеонов завежда дела - ще съди bTV и този, който е подал сигнал срещу СКАТ

Купил съм имота за цена 50 пъти над данъчната оценка, обяви лидерът на НФСБ

Валери Симеонов
Източник: Канал 3

Валери Симеонов

Купих имота на цена 50 пъти над данъчната оценка. Едната част на имота е наша, а другата е на "СКАТ". Определи ми се цена от 200 евро на квадрат и аз не бях съгласен. Поисках оценката да бъде завишена тройно и купих терена за 930 евро на квадрат, като сам пожелах това. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред bTV по повод поредния апартаментен скандал, но този път свързан с негов имот.

"Недейте да ровите, където няма нищо. Как така се оказа, че съм съсобственик с общината по идеални части - СКАТ е собственик на сградата, а общината на двора. Знаех какво ще се получи и затова отидох при кмета и поисках да купя терена за по-висока цена. Купил съм двора за 930 евро на квадратен метър, а по това време - 2008 г., квадратният метър в центъра на Бургас се продаваше по 300 евро", каза Симеонов.

"Години наред не се строи нищо там, защото не сме имали финансовата възможност. Сключихме договор с фирма и построихме сграда, като идеята, разбира се, беше да се продадат апартаменти, с които да си върнем парите", допълни той и показа документ, в който се вижда коя част от имота е собственост на телевизията", добави лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов обяви, че подготвя дело срещу bTV, заради излъчения репортаж, подготвен от репортера Петър Нанев.

"Петър Нанев изманипулира финансовата оценка. Подготвям дело срещу bTV, в което искам суровия материал, за да видим кой какво е казал", заяви Симеонов. 

Вижте още новини от България!

"Валери Симеонов построи църква за над 1 милион, а общината на Бургас даде 5 декара безвъзмездно. Искахме да има църква в циганската част на Бургас, за да няма мюсюлманизация", допълни той. 

"Не съм баба Ванга. Резултатът ще покаже. Не мога и да коментирам имота на Каракачанов, защото не съм такъв финансов експерт като вашата телевизия и Петър Нанев. Запознайте се с фактите, за да не става както в моя нещастен случай. Стига с лъжите, че прокуратурата проверява Валери Симеонов. Прокуратурата проверява "СКАТ", а не Валери Симеонов. Валери Симеонов не си е купил и кучешка колиба, не ме вкарвайте в "апартаментгейт", допълни бившият вицепремиер.  

Уточни, че ще бъде съден и осъден този, който е подал сигнал до прокуратурата, и която е започнала проверката срещу СКАТ.

По повод редицата подадени оставки в последните седмици, Валери Симеонов отново не подмина министъра на туризма Николина Ангелкова.

"За основателни или неоснователни неща Бойко Борисов накара хората да си подадат оставките. Интересно защо една от най-ниските сделки остава несанкционирана. Аз не държа да бъде санкционирана, аз питам и въпросът ми е към оставкаджията – този, който кара хората да си подават оставки", обяви Симеонов, като не назова с име оставкаджията.

"Но дали ще се поиска оставката на някого, това е въпрос на министър-председателя. Госпожата обаче можеше да бъде пусната в отпуск, както Георгиев от КПКОНПИ и заместника му", добави лидерът на НФСБ.

Тоя обяви, че "в общи линии" и неговата оставка е била поискана по същия начин.

"Това е от кухнята, не съм бил притиснат. Но не получавах подкрепа и не исках да тежа като воденичен камък. Когато някой е тежък за правителството, по-добре да се оттегли. Не си общувам с министър-председателя, защото няма коалиционни съвети от месеци. Напоследък динамиката около евроизборите е доста голяма и не сме имали време да общуваме с лидерите на коалиционните ни партньори.

Аз съм водач на листата, тъй като смятам, че съм най-подготвен да воювам за интересите на народа", заяви още Валери Симеонов.
 

Румен Радев
16:01 | 19 Май 2019 г.

Румен Радев отвърна: Не каня магистрати вкъщи или ...

16:01 | 19 Май 2019 г.
Президентът Румен Радев отхвърли упрека на управляващите, че погазва разделението на властите с инициираните от него консултации преди из...
14:50 | 17 Май 2019 г.

Борисов обеща гарантирана субсидия на тютюнопроизв...

14:50 | 17 Май 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов обеща на тютюнопроизводители от шуменското село Пристое да имат гарантирана субсидия за следващата година. Бо...
Бойко Борисов: Търговище ще има достъп до море (Видео)
14:08 | 17 Май 2019 г.

Бойко Борисов: Търговище ще има достъп до море (Ви...

14:08 | 17 Май 2019 г.
Няма да спираме след новия закон за предварителното отчуждаване. Едно година не можем да мръднем. Сега по новия закон ние си строим, а съ...
11:02 | 17 Май 2019 г.

Борисов: Не одобрявам, че някои от властите се опи...

11:02 | 17 Май 2019 г.
Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система. Това каза пред журналисти в Плевен минист...
Борисов подкара джипа на НСО и инспектира строежа на магистрала \
09:51 | 17 Май 2019 г.

Борисов подкара джипа на НСО и инспектира строежа ...

09:51 | 17 Май 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов инспектира новия етап от строежа на АМ "Хемус“ в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе. ...
18:52 | 16 Май 2019 г.

Зам.-директорът на Държавен фонд "Земеделие" е осв...

18:52 | 16 Май 2019 г.
Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на Фонда...