Жребий и нумерология: ГЕРБ видя 12-а победа, БСП първо място и 8 евродепутати, а Симеонов грабна №1 (Видео)

ДПС е с №20 на бюлетината, ВМРО играе с тройката - за трима в ЕП

ЦИК, жребий, евроизбори
Източник: Канал 3

Още по темата

ЦИК изтегли жребия за номера на бюлетината на 27 партии, коалиции и независими кандидати, регистрирани за евровота.

Водачи на листи, депутати и партийни лидери изпълниха фоайето и стълбите в трепет да гадаят по нумерологията и естествено, както винаги на жребий за избори, всички до един се видяха победители със съюзник - съдбата.

От стълбите процедурата по теглене на номерата от членовете на ЦИК наблюдаваха Цветан Цветанов, редом до негоВалери Симеонов, непосредствено пред тях евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, а няколко стъпала по-нагоре очакваше своето число и водачът на ВМРО Ангел Джамбазки. Недалеч от тях лидерът на АБВ Румен Петков чакаше да чуе, че бившата червена "Коалиция за България" е грабнала десетката.

Сочените за фаворити ГЕРБ и БСП бяха под напрежение до последния момент, след като техните номера - 12 и 18, бяха изтеглени в самия финал на жребия.

ГЕРБ видя 12-а победа в жребия с едноименния номер на бюлетината. Така разчете знака зам.-шефът на партията Цветан Цветанов. Техният нумерологичен късмет изтегли бившата депутатка на соцпартията, сега член на ЦИК, Силвия Стойчева.

БСП също се видя победител и разтълкува нумерологията в числото на бюлетината в своя полза. Единицата означавала, че ще победят, а осмицата - че ще вкарат 8 евродепутати, похвали се Георги Свиленски. Реално обаче бюлетина номер едно грабна коалицията "Патриоти за Валери Симеонов".

"Номер едно, най-хубавият номер", възкликна Валери Симеонов, а веднага след оповестяването на неговото число Марешки, застанал също на стълбите, промърмори: "Означава процента, който ще вземе". Симеонов пък е готов да загърби хубавите български жени, само и само да отиде в Европарламента. "Няма как, всеки трябва да направи някакви жертви", засмя се той в на репликите, че ще трябва да зареже родната политика, българските жени и Черноморския бряг.

Плътно зад него на 3-то място се наредиха коалиционните му партньори от ОП - ВМРО. Водачът на листата Ангел Джамбазки заяви, че те не разчитат на нумерологията, на сериозна работа, но номерът е добър и може би означава трима евродепутати-войводи.

ДПС пък видя в числото 20-годишнината от създаването на младежката си организация. "А на тази кампания ние разчитаме на младите ни кандидати, както и на техния професионализъм", намери символиката третият в листата Илхан Кючюк.

"Доволни сме, ние не сме нумеролози от школата на Питагор", каза водачът на листата на "Атака" Георги Димов, която взе номер 14.

Веселин Марешки пък се размечта за двама или трима депутати, след като неговата ВОЛЯ изтегли номер 23. "Доволни сме, дори и жребият показва колебанието в момента в нашето представяне - дали ще бъдем двама или трима в ЕП", заложи на символиката аптекарският бос.

Прецедент на тези избори ще бъде и участието на две арестантки - скандалната бизнес дама Евгения Банева и осъдената за рушветчийство бивша кметица Десислава Иванчева.

Компанията на Христо Иванов и Атанас Атанасов пък изтегли фаталния номер 13, който техните пратеници разчетоха като "любимец 13".

Ето и списъка за евровота по ред на номерата:

1. Патриоти за Валери Симеонов, коалиция
2. Път на младите, коалиция
3. ВМРО
4. Ваня Григорова, независим
5. Партия на зелените
6. ПП ВОЛТ
7. Николай Ненчев, независим
8. Венислава Атанасова, независим кандидат
9. Възход
10. Коалиция за България
11. Десислава Иванчева, независим
12. ГЕРБ
13. Демократична България
14. АТАКА
15. Минчо Христов, независим
16. ДОСТ
17. Пряка демокрация
18. БСП за България
19. ПП Глас народен
20. ДПС
21. Движение Заедно
22. Българско национално обединение
23. ВОЛЯ
24. Движение 21
25. Христо Симеонов, независим
26. Движение Презареди България
27. Възраждане

Захариева и Хайко Маас ядоха баница с айран на халите (Снимка)
15:52 | 20 Май 2019 г.

Захариева и Хайко Маас ядоха баница с айран на Хал...

15:52 | 20 Май 2019 г.
Външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко Маас направиха обиколка на историческия център на София, ядоха баниц...
НА ЖИВО по Канал 3! Премиерът Бойко Борисов прави първа копка на обхода на Поморие
14:56 | 20 Май 2019 г.

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на обх...

14:56 | 20 Май 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на обхода на Поморие. "Всичко е направено с шумозащитни стени. След това ще направим...
Радев: ЕС се нуждае от по-ефективни механизми за вземане на решения и реакция на общите предизвикателства
14:41 | 20 Май 2019 г.

Радев: ЕС се нуждае от по-ефективни механизми за в...

14:41 | 20 Май 2019 г.
Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за своевременно вземане на решения и реакция и още по-тясна интегр...
Мариана Николова се щракна с Зеленски (Снимки)
14:19 | 20 Май 2019 г.

Мариана Николова се щракна със Зеленски (Снимки)

14:19 | 20 Май 2019 г.
Традиционно добрите отношения между България и Украйна стъпват на солидна основа и имат дълбоки корени, с тези думи заместник министър-пр...
Германия с апел към българите да гласуват за ЕП
12:06 | 20 Май 2019 г.

Германия с апел към българите да гласуват за ЕП

12:06 | 20 Май 2019 г.
Външните министри на България и Германия - Екатерина Захариева и Хайко Маас проведоха среща на четири очи в Министерски съвет. Екатер...
Борисов: Догодина възстановяваме програмата за саниране
11:45 | 20 Май 2019 г.

Борисов: Догодина възстановяваме програмата за сан...

11:45 | 20 Май 2019 г.
"Явно трябва да се спре нещо, за да видите колко е добре. Всички училища и детски градини са санирани. Стадионът им е факт, така че ...