Кой почина на ринга в Албания: Исус Величков или Борис Станчов?

Появи се пост във Фейсбук профила на обявения за мъртъв Величков, от боксовия съюз чакат резултати от аутопсията

Починалият след мач в Албания български боксьор се оказа друг

Починалият след мач в Албания български боксьор се оказа друг

Издъхналият в Албания български боксьор се оказа друг - не Исус Величков, както бе обявено в писмо на професионалния боксов съюз, а Борис Станчов, предава Gong.bg. Трагичният инцидент се разигра в Шкодра на галавечер в събота с участието на наш сънародник. Според албанските медии българинът е получил инфаркт.
 
Борис Александров Станчов често участвал в мачове в различни турнири под друго име. За галата в Шкодра бил със самоличността на Исус Величков, който притежава и съответния лиценз, според Sportal.bg и gong.bg.
 
В профила на Величков във Facebook се разяснява, че не той е починалият, а Борис. Самият Исус тъжи за Станчов, с когото очевидно са били близки. Появи се информация, че са били братовчеди, но тя не е потвърдена.  
 
 
"Почивай в мир, Шампионе! Винаги ще те носим в сърцето си!", пише в профила на Величков. 
 
От Българския професионален боксов съюз (БПБС) информираха, че 21-годишният Величков участвал в мач в категория "перо" срещу местния представител Ардит Муря, като в четвъртия рунд е припаднал. На помощ веднага са се притекли от лица от медицинския екип, които са успели да го върнат в съзнание и да го транспортират в близката болница. Там обаче лекарите загубили битката за живота му.
 
"Имаме неофициална такава информация. Никак не ми се иска това да е вярно. Ако е истина, става въпрос за престъпление", заяви пред bTV Венцислав Николов, който е международен боксов съдия и член на УС на БПБС.
 
"Нямам обяснение, документите за тази среща са абсолютно изрядни. Те са с личната карта и задграничния паспорт на Исус Величков. За подобни мачове трябват лиценз, разрешение от федерацията и медицинско, които Исус Величков е притежавал. 
Ако друг човек се е бил вместо него, е недопустимо", изтъкна Венцислав Николов.
 
От Българския професионален боксов съюз увериха по bTV, че мачът, в който е участвал Величков, е бил оторизиран. "По отношение на причините за смъртта на българския състезател, ние очакваме официално становище на промоутъра, както и официално видео за случилото се. Очакваме да излязат резултатите от аутопсията, тъй като събитието не просто е трагично, а е и много тревожно с оглед на това, че става въпрос за един 21-годишен млад състезател.", каза Дамян Дамянович, който е член на УС на БПБС.
 
"Ние държим връзка с мениджъра на състезателя. Той ни извести, че по време на самия мач не е имало нищо тревожно. Затова очакваме официалното видео, в което да проследим дали е имало някакви тревожни индикации".
 
"Ние сме издали необходимите документи, изпратили сме ги на албанските колеги, така че участието му е оторизирано. Очакваме да получим от промоутъра договора на състезателя. Днес очакваме да разговаряме и с мениджъра на състезателя, за да разберем повече подробности за случилото се.
 
"Това си е официално спортно събитие, на което е имало медицински екипи, медицински лица. Имало е съдии, които са проследявали за спазването на правилата. Нямам индикации да е страдал от нещо. Преминал е всички изследвания и въз основа на тях е получил лиценз от Българския професионален боксов съюз.
 
"Не сме говорили със семейството, очакваме мениджърът да го е направил. Ние ще го направим днес или утре.", добави Дамянович.
 
 

 

Етикети: загинал , боксьор
Стефан Данаилов бе приет в Интензивното отделение на ВМА по спешност
20:25 | 16 Октомври 2019 г.

Стефан Данаилов е в реанимацията на ВМА, в безсъзн...

20:25 | 16 Октомври 2019 г.
Стефан Данаилов е в кома и лекарите във Военномедицинска академия се борят за живота му. Легендата на българското кино и театър бе настан...
18:44 | 16 Октомври 2019 г.

Над 2 000 тона опасни пестициди са изнесени от Бъл...

18:44 | 16 Октомври 2019 г.
Над 2 000 тона опасни пестициди са изнесени от България и изгорени в инсинератори в Германия и Франция, съобщава БНР по данни н...
МОСВ засилва контрола по нерегламентирано горене на отпадъци
16:48 | 16 Октомври 2019 г.

МОСВ засилва контрола по нерегламентирано горене н...

16:48 | 16 Октомври 2019 г.
Във връзка с предстоящия отоплителен сезон Министерство на околоната среда и водите (МОСВ) предприема превантивни мерки и засилва контрол...
\
16:22 | 16 Октомври 2019 г.

"Български дух" е най-лютата чушка

16:22 | 16 Октомври 2019 г.
"Български дух" е наречена новият сорт люта чушка. Тя е кръстоска между най-лютата чушка до 2013 година - "Тринидад моруга...
Медицински сестри се барикадираха в здравното министерство
15:30 | 16 Октомври 2019 г.

Медицински сестри се барикадираха в здравното мини...

15:30 | 16 Октомври 2019 г.
Медицинските специалисти, които влязоха преди повече от 2 часа на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев отказват да напусна...
\
15:16 | 16 Октомври 2019 г.

"ЕVN България" търси хора с идеи за Клиентския си ...

15:16 | 16 Октомври 2019 г.
С участието си в Клиентски съвет битовите клиенти на "EVN България" ще имат възможност да предложат идеи и препоръки към дейнос...

Меси с поредна награда

19:10 | 16 Октомври 2019 г. |
Футбол