България се прощава със Стефан Данаилов (СНИМКИ)

Източник: Канал 3

Днес от 11 ч. в Народния театър "Иван Вазов" България се прости с големия и обичан български актьор Стефан Данаилов. Канал 3 излъчи на живо поклонението пред големия българин. 
 
В продължение на четири часа хиляди отдадоха почит на легендарния актьор. Колеги, приятели, близки и почитатели на актьора и на човека Стефан Данаилов споделиха пред Ивелина Кунчева свои чувства и спомени, свързани с него.
 
 
Цар Симеон Сакскобургготски, президентът Румен Радев, предшественикът му Георги Първанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова бяха само някои от политиците на опашката, опасала фонтана пред Народния театър в Градската градина.
 
"Той обичаше всички и всички го обичаха. Беше слънце с чувство за хумор, талантлив, красив, прекрасен, добър човек", каза певицата Йорданка Христова, голяма цесекарка, като Стефан Данаилов. "Така че той може само да бъде човек, който да дава пример на сини и червени, както се опитват да ни разделят. Ние всички сме хора, всеки може да има слабост и пристрастие, но Стефан, независимо че по наследство е от БСП, той никога не се е държал партийно с никого, което му прави чест. Много се радвам, че го познавам, още преди да стане популярен, в началото на връзката му с Мария", заяви Христова. Той не иска да тъгуваме за него", добави още тя.
 
"Ламбо беше достоен и искрен, остави жалони в киното и театъра", сподели актьорът Славчо Пеев. "Човек, който е над дребни неща, дреболиите не го интересуваха", заяви Пеев. 
 
Стефан Данаилов беше еталон за човещина и доброта.Това каза актьорът Башар Рахал пред журналисти за Стефан Данаилов.

"Имаше два вида хора - Стефан Данаилов и останалите", заяви Рахал, цитиран от "Фокус". Той посочи, че се чувства късметлия, че се е докоснал до него. "Дано тази доброта, която носеше, да може да се предава нататък. Той променяше хората, събуждаше добротата в тях, да я предават към останалия свят", посочи актьорът.
 
Стефан Данаилов беше изключително благородна и ценена личност. Това каза актьорът Христо Мутафчиев пред "Фокус". "Таран, който проправи пътя в българското кино на едно цяло поколение български актьори", каза още Мутафчиев.
 
"Искам да запомня Стефан Данаилов усмихнат, чаровен, човечен и добър, какъвто си беше", каза актьорът Владимир Пенев. "Не мога да си представя, че вече го няма. Затова ще го пазя и помня", заяви Пенев. "Бог да го прости, светла му памет".
 
"По-харизматичен човек от Стефан Данаилов не съм познавал", каза министърът на културата Боил Банов, цитиран от "Фокус". "Той притежаваше рядкото качество освен таланта на сцената и на екрана, да бъде такъв и в живота. Липсата е страхотна. За всички хора и е огромна тъга. Невероятен човек, толкова позитивен, толкова интуитивен, толкова положителен във всички моменти от живота си", заяви режисьорът. 
 
Стефан Данаилов почина на 76-годишна възраст на 27 ноември в 00:15 часа след продължително и тежко боледуване.
 
 
16:24 | 24 Януари 2020 г.

Начални учители искат отпадане на "малките матури"...

16:24 | 24 Януари 2020 г.
Начални учители настояват в петиция и в отворено писмо до МОН да отпадне външното оценяване за 4-ти клас, защото то няма ясна цел с конкр...
14:42 | 24 Януари 2020 г.

Ангелкова: Очакваме с механизма за организиран тур...

14:42 | 24 Януари 2020 г.
Между 200 000 – 300 000 повече чуждестранни туристи очакваме да привлечем с помощта на механизма за насърчаване на организирания ту...
14:00 | 24 Януари 2020 г.

С 5 - 8% е поскъпнал хлябът в Добрич

14:00 | 24 Януари 2020 г.
С от 5 до 8 % е поскъпването на хляба в областта, заяви Тошко Няголов – председател на браншовата организация на хлебопроизводители...
13:24 | 24 Януари 2020 г.

"Пътна полиция" с акция за опазване на живота на п...

13:24 | 24 Януари 2020 г.
Полицията със акция за опазване на живота на пешеходците от утре. Тя е обявена за денонощна и ще продължи до 31 януари.   Пъ...
13:18 | 24 Януари 2020 г.

Огромни пламъци и черен пушек от пожар в автоморга...

13:18 | 24 Януари 2020 г.
Пожар избухна в автоморга на бул. "Кукленско шосе“ в Пловдив, три противопожарни автомобила и екипажите им са изпратени да гас...
12:14 | 24 Януари 2020 г.

От понеделник обявяват грипна епидемия в София

12:14 | 24 Януари 2020 г.
От понеделник 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 учили...