Изгубено куче намери стопаните си след месец, спасили го моряци

Собственичката му го открива в приют, докато си търси ново куче

Барни, куче, Бургас
Източник: Nova

Изумителна история за това как стопани намериха изгубеното си куче след месец, след отчаяно търсене и решение да осиновят нов домашен любимец, предава NOVA.
 
Изумителната история на кучето Барни от Бургас обаче се оказва изключително интересна случка със сюжет, достоен за блокбъстър.
 
Марияна и съпругът ѝ отглеждат почти 11-годишния Барни от мъничко кутре.
 
 "Всеки му се възхищава, защото той е голям пазач. Пиле не дава да прехвръкне тук. Нито се е разболявал, аз си го пазя много. Давам му лекарства, непрекъснато, ако нещо усетя, че го боли. Като бебе го гледам", разказва Марияна.
 
 
Барни живее в двора и никога не е напускал дома си. Около Коледа обаче любимецът на семейство Цоневи изчезва. Първоначално Марияна подозира че е избягал, увлечен по някоя женска четиринога, или е бил изплашен от фойерверки. Отхвърля мисълта да е откраднат, защото имал лют характер.
 
Месец по-късно, в началото на обичаен работен ден, международен екип от пристанищни работници на фирма от терминал "Изток 2" на Порт Бургас съзират край корпуса на кораб в морето бедстващо куче.
 
"Беше студено утро, а ние бяхме на пристанището. Няколко човека видяхме кучето във водата. Използвахме нашата подготовка и се захванахме да спасяваме кучето", разказва Бен Нилсън - пристанищен работник.
 
За екипът служители в частната фирма, оперираща на Порт Бургас, спасителната акция е перфектна реална тренировка. Те вадят премръзналия и почти обездвижен Барни, завиват го с термоодеяло и го връщат към живота.
 
"То беше премръзнало, въобще не можеше да плува, държеше се с устата за самия кей имаше едно желязо стърчеше и то просто всеки момент можеше да потъне. И ние сме тренирани, ако попаднат хора зад борда, ситуацията е пак почти същата", заяви Димитър Златев, който също работи на пристанището.
 
Седмица по-късно, макар все още слаб и объркан, Барни вече се разхожда из пристанището, обгрижван от спасителите си. Решават да го занесат в общинския приют, където може да намери нови стопани. Барни е приютен, макар да е агресивен и недружелюбен с екипа в приюта. Докато седмица по-късно, в мразовита съботна сутрин семейство Цоневи не пристигат в приюта, за да търсят нов домашен любимец, който да замести Барни в сърцата им.
 
 "Колебаеха се между две животни и тръгнаха да разглеждат по клетките. Мъжът се спря до определена клетка и не мръдна, просто застана там и не мръдна", спомня си Денка Ванева, служител в общинския приют.
 
Марияна открива своя Барни или Барни е имал щастието да бъде открит от своята Марияна. Впечатляващата историята на черното четириного пленява работниците от пристанището, служителите в приюта и десетки бургазлии.  И до днес Марияна не разбира как Барни е попаднал в морето.
 
 "Бог ми го върна, защото видя колко много плаках. И на всички казвам, които срещам, да знаете има Бог и вярвайте, защото аз толкова много се молих”, споделя Марияна.
 
С късмет, освен Барни, се оказва още едно четириного, което Марияна осиновява. Щастливата жена си тръгва от приюта със своя Барни и новия домашен любимец - Цезар.
 
Етикети: Бургас , куче , изгубени
35 нови електрически автобуса ще бъдат закупени за градския транспорт в Русе
13:27 | 25 Февруари 2020 г.

Баба си удари главата при рязко потегляне на автоб...

13:27 | 25 Февруари 2020 г.
82-годишна жена е пострадала вчера в обедните часове след падане в автобус от масовия превоз във Варна. Това съобщават от пресцентъра на ...
13:12 | 25 Февруари 2020 г.

Болница в Сливен призова близките да си приберат з...

13:12 | 25 Февруари 2020 г.
От областната болница в Сливен призовават близките на изоставен пациент да го приберат, съобщиха от лечебното заведение.   7...
13:03 | 25 Февруари 2020 г.

Отпускат се 30 млн. лв. за центрове за ранно детск...

13:03 | 25 Февруари 2020 г.
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева участва в дискусия в Дневния център за деца и младежи с увреждания в „Примо...
12:47 | 25 Февруари 2020 г.

Министър Ангелкова: Коронавирусът ще доведе до спа...

12:47 | 25 Февруари 2020 г.
Коронавирусът ще доведе до спад по отношение на изходящия туризъм.Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция с...
12:22 | 25 Февруари 2020 г.

Проф. Мутафчийски за коронавируса: Поръчани са 100...

12:22 | 25 Февруари 2020 г.
100 термокамери, с които гранична полиция да следи температурата на пристигащите от чужбина, които влизат в страната през сухопътните гра...
12:13 | 25 Февруари 2020 г.

Трима души са настанени в клиника в Пловдив със съ...

12:13 | 25 Февруари 2020 г.
Трима души са настанени в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, след като са били в Италия, съобщиха от дирекц...