С кола след 12 ч. през центъра на София? Не е добра идея

МВР е създало специална организация заради шествие на левскари и футболен мач на Националния стадион

СДВР, пътна полиция, полицай
Източник: Канал 3

Полицията в София днес е на крак заради футболен мач и предхождащо го шествие на привърженици на Левски през центъра на столицата малко след 12 ч.. То преминава през централни булеварди като "Тодор Александров", "Дондуков", "Васил Левски" и ул. "Гурко" на път към Националния стадион "Васил Левски". Мачът от Първа лига Левски - ЦСКА-София започва в 14:45 ч. и завършва след 16:30 ч., като след него също е създадена организация около стадиона за изтеглянето на зрителите.
 
 
От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част. 
 
От 12:30 часа ПФК Левски, съвместно с Националния клуб на привържениците на Левски, ще проведе шествие под надслов "Левски, ти си всичко за нас“. То ще се състои непосредствено преди футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА-София и е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съгласувано и разрешено от Столична община.
 
Маршрутът - от бул. "Тодор Александров“ по бул. "Княз Ал. Дондуков“ , бул."Васил Левски“, ул. "Гурко“, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. "Драган Цанков” , с крайна точка Национален стадион "Васил Левски“. От 14.45 часа на Националния стадион ”Васил Левски” започва и футболната среща между Левски  и ЦСКА-София.
 
В тази връзка Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата, съобщиха от СДВР.
 
Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.
 
Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.
 
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
 
За да бъде избегнато струпване, СДВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 часа. Привържениците на Левски ще бъдат настанявани в секторите "А” и "Б”, а привържениците на ЦСКА–София - в секторите "В" и "Г”, информират от СДВР.
 
 
Етикети: Левски , София , СДВР
14:40 | 25 Февруари 2020 г.

Роми ядат пеликани и лебеди край Бургас, РИОСВ пре...

14:40 | 25 Февруари 2020 г.
Експерти отправят предупреждения към дръзналите да консумират диви птици край бургаските влажни зони. Яденето на лебеди и пеликани, макар...
14:26 | 25 Февруари 2020 г.

БЧК отмени поклонението пред Докторския паметник

14:26 | 25 Февруари 2020 г.
Пресцентърът на Българския Червен кръст Ви информира, че предвиденото за 28 февруари 2020 г. поклонение пред Докторския паметник в София ...
35 нови електрически автобуса ще бъдат закупени за градския транспорт в Русе
13:27 | 25 Февруари 2020 г.

Баба си удари главата при рязко потегляне на автоб...

13:27 | 25 Февруари 2020 г.
82-годишна жена е пострадала вчера в обедните часове след падане в автобус от масовия превоз във Варна. Това съобщават от пресцентъра на ...
13:12 | 25 Февруари 2020 г.

Болница в Сливен призова близките да си приберат з...

13:12 | 25 Февруари 2020 г.
От областната болница в Сливен призовават близките на изоставен пациент да го приберат, съобщиха от лечебното заведение.   7...
13:03 | 25 Февруари 2020 г.

Отпускат се 30 млн. лв. за центрове за ранно детск...

13:03 | 25 Февруари 2020 г.
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева участва в дискусия в Дневния център за деца и младежи с увреждания в „Примо...
12:47 | 25 Февруари 2020 г.

Министър Ангелкова: Коронавирусът ще доведе до спа...

12:47 | 25 Февруари 2020 г.
Коронавирусът ще доведе до спад по отношение на изходящия туризъм.Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция с...