ОФИЦИАЛНО! Удължиха ваканцията на учениците - вижте къде и кога няма да се учи

Грипната епидемия и студът обхванаха цялата страна

класна стая
Източник: Twitter

Утрешният 9 януари е неучебен ден за редица училища в цялата страна.

Това съобщиха от Министерство на образованието и науката, след като получиха допълнителна информация за удължаване на неучебните дни в училищата.

Заради грипна епидемия и усложнена зимна обстановка в страната кметове удължават ваканцията.

Кметът на Столична община обяви за неучебни дни 9 и 10 януари. Решението е взето след съгласуване с началника на Регионалното управление по образованието във връзка с прогнозата за метеорологични явления за оранжев код и данните за ниски температури в класните стаи на училища в София град.

В община Благоевград заради епидемична обстановка са преустановени учебните занятия от 9 до 11 януари.

Учениците в област Монтана няма да влязат в клас до 11 януари. Причината отново е епидемичната обстановка.

Заради обявената в област Ямбол грипна епидемия учебните заведения от всички общини преустановяват дейността си за 3 дни, считано от 9 януари.

9 и 10 януари са неучебни за област Перник и за община Пордим в Плевенска област. Заради усложнената зимна обстановка 9 и 10 януари са обявени за неучебни дни и в общините Плевен и Гулянци.

За община Симеоновград неучебен ден е 9 януари. За общини Свиленград и Минерални бани неучебни са 09 и 10 януари.

В общините Ивайловград, Димитровград, Хасково, Стамболово, Тополовград, Любимец, Маджарово, Харманли неучебни са 9, 10 и 11.

Със заповед на кмета на община Тервел, 9 и 10 януари са обявени за неучебни за всички училища на територията на общината. Със заповед на кмета на община Добрич се обявяват за неучебни дните от 9 до 11 януари за всички училища на територията на общината.

Заради влошената метеорологична обстановка няма да учат и на територията на община Шабла.

Дните от 9 до 11 януари са обявени за неучебни от кметовете на общини Силистра, Дулово, Главиница, Алфатар, Ситово и Кайнарджа в област Силистра.

В община Тутракан директорите на 4-те училища ги обявяват за неучебни. Всички директори на учебни заведения са уведомени от отделите "Образование" в общините.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция - Кюстендил е обявена грипна епидемия, считано от 5 до 10 януари включително. За периода са прекратени учебните занятия в училищата на територията на област Кюстендил. Учениците ще влязат отново в класните стаи на 11 януари.

9 януари е обявен за неучебен ден за всички училища от общини Дългопол, Суворово, Варна, Аврен, Вълчи дол, Провадия, Белослав Долни чифлик в област Добрич. Причината са лоши метеорологични условия и усложнена пътна обстановка.

На територията на област Пазарджик учебният процес е преустановен от 9 до 11 януари включително.

Със заповеди на кметовете на общини Борован, Враца, Криводол, Мездра, Роман и Хайредин в област Враца е преустановен учебният процес на учениците от 9 до 10 януари.

Кметове на общини във Велико Търновска област също са обявили неучебни дни. За учениците от общините Велико Търново, Полски Тръмбеш, Павликени и Елена - това са дните 9 и 10 януари. За учениците от общините Стражица и Златарица това са дните 9, 10 и 11 януари. В Сухиндол неучебен е само 9 януари.

9, 10 и 11 януари са обявени за неучебни за областите Русе и Ловеч.

Със заповеди на кметове на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица в област Сливен 9 януари е обявен за неучебен ден. Кметът на Котел е обявил и 10 януари за неучебен.

В Габровска област кметовете на Габрово, Дряново, Трявна и Севлиево са обявили 9, 10 и 11 януари за неучебни.

Със заповед на кметовете на общините на Кърджали, Ардино и Джебел в Кърджалийска област за неучебни дни са обявени 9 и 10 януари. Кметът на община Кирково е обявил за неучебен и 11 януари.

В област Смолян само две училища - СУ "Христо Ботев"- с. Баните и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Момчиловци утре няма да провеждат учебен процес. Причина за това е невъзможността да бъдат извозени пътуващите ученици от селищата.

В община Смолян учениците ще са във ваканция до 11 януари. В Златоград и Неделино само утре няма да се учи.

В област Разград понеделник и вторник ще са неучебни в общините Разград, Лозница, Цар Калоян, Самуил и Завет. В община Исперих ще почиват и в сряда, а в Кубрат - само утре.

В област Бургас 9, 10 и 11 януари са обявени за неучебни дни.

9 януари е обявен за неучебен в ОУ "Христо Ботев" - Ръжево Конаре, община Калояново в Пловдивска област.

Заради снегонавявания на пътната мрежа в община Съединение за неучебни са обявени 9, 10 и 11 януари. Тези дни ще са неучебни и за общините Пловдив и Първомай.

Община Видин е обявила понеделник за неучебен ден за училищата от общината.

Неучебни дни в общините Омуртаг и Опака в област Търговище са обявени 9, 10 и 11 януари Учебните занятия ще бъдат възстановени на 12 януари. 

Етикети: ваканция
Българите са най-застрашени от бедност в Европейския съюз
16:50 | 17 Октомври 2019 г.

Българите са най-застрашени от бедност в Европейск...

16:50 | 17 Октомври 2019 г.
България си остава страната в ЕС с най-висок дял хора, застрашени от бедност и социална изолация - близо 33% от населението. На другия по...
В Шумен въвеждат нови мерки срещу Африканската чума
16:07 | 17 Октомври 2019 г.

В Шумен въвеждат нови мерки срещу Африканската чум...

16:07 | 17 Октомври 2019 г.
Нови мерки за по-висока биосигурност в животновъдните обекти. Това предвиждат изменения в сега действащата наредба, заради заболяването &...
Младежи с интелектуални затруднения отглеждат топ зеленчуци в Добрич
15:53 | 17 Октомври 2019 г.

Младежи с интелектуални затруднения отглеждат топ ...

15:53 | 17 Октомври 2019 г.
Социалното предприятие "Чудната градина" в Добрич е първото по рода си в България, съобщава "Монитор".   ...
14:46 | 17 Октомври 2019 г.

Във Варна започва кампания за Европейския ден за б...

14:46 | 17 Октомври 2019 г.
Информационна кампания по повод 18-ти октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора, започва във Варна. Тя е организирана от общин...
14:27 | 17 Октомври 2019 г.

СЕМ прекрати предсрочно мандата и договора на гене...

14:27 | 17 Октомври 2019 г.
Съветът за електронни медии (СЕМ) прекрати предсрочно мандата на генералния директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Кост...
12:33 | 17 Октомври 2019 г.

Четири катастрофи на Е-79 край Враца, има ранени

12:33 | 17 Октомври 2019 г.
Четири катастрофи на различни места затвориха временно движението по главен път Е-79 между Враца и Мездра в посока София, съобщиха от пол...