НА ЖИВО по Канал 3! Смяна на караула! Президентът Румен Радев встъпва в длъжност

Очаква се на площад "Св. Александър Невски” Плевнелиев и Радев да произнесат слова

Румен Радев,
Източник: Канал 3

Канал 3 ще излъчи церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република България Румен Радев на 22 януари.

Не пропускайте извънредното студио, което ще започне от 10 ч. и ще продължи до 13 ч.

Гледайте церемонията НА ЖИВО - ТУК 

Ето как ще протече събитието!

В 10.45 часа пред Паметника на незнайния войн ще бъдат построени представителните части на Българската армия

Първо отиващият си президент ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул. След него това ще стори и новият президент.

Очаква се на площада Плевнелиев и Радев да произнесат слова.

Гвардейският представителен духов оркестър ще изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.

След това двамата президенти ще положат венец и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България пред паметника на Незнайния войн.

Очаква се след церемонията президентите Росен Плевнелиев и Румен Радев, както и неговата съпруга Десислава да се отправят към храм-паметника „Св. Александър Невски“, където ще бъде отслужена литургия.

По-късно президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, г-жа Радева и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция.

В Гербовата зала ще бъде направена официална снимка на двамата президенти, последвана от официална снимка на двамата президенти с вицепрезидентите.

След това срещи ще имат двамата президенти и двамата вицепрезиденти.

Полицията въвежда строги мерки за сигурност по време на церемонията на пл. "Ал. Невски", съобщиха от МВР.

Всички желаещи да гледат на живо церемонията ще бъдат допускани до определените за това места най-късно до 10.15 часа.

Местата за гражданите ще бъдат откъм тротоара на ул. „Оборище“ срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Преди да бъдат допуснати до там обаче, посетителите ще преминават през задължителна проверка:

„Забранява се внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, както живота и здравето на присъстващите“, припомнят от МВР.

Няма да бъдат допускани и пияни лица, забранява се и използването на предмети, предизвикващи силен шум, фойерверки, както и различни лазери.

Етикети: Румен Радев
Започва Страстната седмица
12:58 | 10 Април 2020 г.

Как да празнуваме Лазаровден и Цветница в период н...

12:58 | 10 Април 2020 г.
Ива Кюркчиева, главен асистент в Института за етнология и фолклористика към етнографски музей на БАН, разказа за традициите и обичаите по...
12:11 | 10 Април 2020 г.

Очаквайте НА ЖИВО по Канал 3 брифинг на ръководств...

12:11 | 10 Април 2020 г.
Професионалното ръководство на МВР ще даде в 15 ч днес в Министерския съвет брифинг във връзка с мерките и контрола, налагани от извънред...
12:03 | 10 Април 2020 г.

222 582 лв. събраха от БЧК за борбата срещу корона...

12:03 | 10 Април 2020 г.
До момента по банковата сметка на БЧК са набрани 222 582 лв. Освен финансови средства от съпричастни и лоялни партньори привлякохме и гол...
11:27 | 10 Април 2020 г.

86-годишен шофьор загина след челен сблъсък в Бург...

11:27 | 10 Април 2020 г.
Възрастен бургазлия загина след челен удар на ул. “Прохода“ в града около 13:00 часа на 9 април, предаде Дарик. Дядото е ...
Сова Харис: Три партии ще влязат в новия европарламент
11:14 | 10 Април 2020 г.

Нагласи на българите спрямо разпространението на C...

11:14 | 10 Април 2020 г.
43% от българите смятат, че доходите им ще намалеят чувствително, заради ситуацията около коронавируса. Една трета от анкетираните се опа...
11:07 | 10 Април 2020 г.

Кърлежите и комарите не разпространяват коронавиру...

11:07 | 10 Април 2020 г.
Няма данни кърлежи и комари да разпространяват коронавируса. Вирусът е сравнително нов, все още няма такива данни. Това обясни Цезарина И...