ШОКИРАЩО! Биячът от "Шейново" замразявал живи котки

Бил е вманиачен по вечния живот

Източник: Facebook

Владимир Стоянов, който преби гинеколожка в "Шейново", е известен сред състудентите си като Владо Плацентата, а негов преподавател го описва като "опасно луд".

На 1 юли Стоянов нападна и преби жестоко д-р Албена Гагова, след като тя отказала да му даде плацентата на новороденото му бебе. След побоя състуденти и познати на Стоянов разказаха в социалните мрежи за странните му увлечения. 37-годишният мъж бил вманиачен по вечния живот. В личния си блог в Гугъл той разказва за свои експерименти, при които замразявал живи котки и кучета, за да ги съживи след това и така да открие начин за вечен живот и връщане от отвъдното.

В личния си профил във Фейсбук д-р Валери Велев от СБАЛ по инфекциозни и паразитни болести "Проф. Ив. Киров" цитира мнение на доцента по генетика, който е преподавал на Стоянов в Биологическия факултет на СУ. Биячът записал магистратура по генно и клетъчно инженерство там през 2014 г.

"Индивидът е опасно луд и със сигурност при нормален преглед не би могъл да си извади свидетелство от психодиспансер. Но за съжаление, СУ беше осъден за дискриминация на болни и инвалиди, поради което от години не се изисква вече подобно свидетелство за психическо здраве... Аз го късах три пъти на изпит и още два пъти го къса 100% единодушно свикана комисия. Но на третия път на комисията беше намекнато да го пусне с тройка, тъй като след всяка двойка следваха писма до премиери, президенти, министри, телевизии и вестници с хули и обиди към СУ. Така че казах на колегите от комисията да му пишат колкото решат, а аз ще се разпиша на протокола въпреки абсолютната му научна неукост и неграмотност", цитира думите на генетика д-р Велев.

Ръководителят на магистърската програма по генетика в СУ доц. Светослав Димов определя Стоянов като посредствен студент, който вярва, че прави наука.

„Към преподавателите си, което не му прави чест, се отнасяше като към равни и мислеше, че е на тяхното ниво. С колегите си, не мога да кажа, но имаха проблеми. Например имат обща поща, на която да им се пращат материали. Той неколкократно им сменяше паролата или им изтриваше имейлите с материалите”, спомня си доц. Димов.

Администраторът на групата "Да спасим Западен парк" отправя още по-сериозни обвинения срещу Стоянов в поста на д-р Валери Велев:

"Предполагам, вече всички чухте за "юнака", пребил акушерката в "Шейново". Този екземпляр ни е "добър познат", тъй като от две години живее в непосредствена близост до Западен парк и оттогава тормози както хората, които се опитват да стигнат до парка, така и съседите си. Едно от първите му "геройства" беше да прегради улицата с желязна порта, като по този начин блокира както достъпа до парка, така и достъпа на хората, които имат имоти на тази улица.

След това нашият герой открадна 10 овце, едно магаренце и започна да се занимава с животновъдство върху 10 декара заграбени имоти в самия Западен парк. По някое време реши да "облагороди" заграбените имоти, като ги запали и изгори една от къщите в съседство. Слава Богу на парка му се размина горският пожар. Междувременно е бил превърнал къщата в разпределителен център за бежанци. "Качулките" са изкарали оттам няколко буса с емигранти.

Хора, които са се опитвали да преминат по улицата към парка, споделиха, че е стрелял с пушка във въздуха и ги е гонил с брадви и ножове. За всичко това властите са били известени. Ние сме подавали сигнали за блокирания достъп до парка и "животновъдството" в него. Наистина от общината премахнаха железните порти, но полицията не е предприела никакви други мерки да озапти тоя луд и ето го резултата на лице. Пита се защо някой престъпник трябва да го покажат по телевизията, за да се задействат активно властите?"

Някои дори изказват притеснения, че отглежданите животни също са били с цел генетични опити, а д-р Валери Велев отговаря:

"Овцете са му за плаценти. Не се шегувам."

В момента Владимир Стоянов е в ареста. Пред съда той заяви, че е невинен и няма никакви доказателства срещу него.

Етикети: Шейново
20:14 | 19 Март 2019 г.

Голям пожар край Дупница, изгоряха 500 декара трев...

20:14 | 19 Март 2019 г.
Голям пожар гори край Дупница. Пламнал е Балановски рид, между едноименното бобовдолско село и махала Пульова воденица до Дупница.  ...
18:32 | 19 Март 2019 г.

Издирват 15-годишно момиче от Сливен, МВР търси съ...

18:32 | 19 Март 2019 г.
МВР издирва 15-годишно момиче от Сливен, съобщиха от областната дирекция на МВР. Роднините на Дарина Николаева Николова нямат връзка с не...
16:03 | 19 Март 2019 г.

Андрей Арнаудов: България става малко по-добро мяс...

16:03 | 19 Март 2019 г.
Числото на емигриращите и завръщащите се у нас българи все повече се доближава. Това означава, че макар и да не забелязваме, България ста...
София чества Деня на независимостта, 32
12:33 | 19 Март 2019 г.

Фуги и неравности и в градинката срещу Университет...

12:33 | 19 Март 2019 г.
Фуги и неравности констатира кметът на София Йорданка Фандъкова в градинката срещу Университета. Днес тя бе на инспекция заедно с главния...
Част от фасада се срути пред детска градина в Шумен
11:48 | 19 Март 2019 г.

Обявиха свободните места в яслите и детските гради...

11:48 | 19 Март 2019 г.
От Столична община обявиха свободните места за прием на деца в детските ясли, детските градини и подготвителните групи в училищата през н...
11:32 | 19 Март 2019 г.

Бащата на изчезналия Юлиян: Детето беше в двора с ...

11:32 | 19 Март 2019 г.
Надявам се да го намерим и продължаваме да го търсим. Детето беше вътре в двора, който е заграден. Съмнявам се, че някой е влязъл в двора...

гледай на живо

19.03.2019
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:15
  "Всичко коз" – политическо токшоу
 • 23:00
  Новини