Скандал! Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев гонят журналисти от сбирка за медиите (ВИДЕО)

На представянето на "Бялата" им книга могат да присъстват само удобни медии

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите бизнесмени Иво Прокопиев и Огнян Донев, и газовият бос Сашо Дончев се събраха днес в хотел "Балкан" на пъпа на София, за да нищят медийната свобода. Но нагледно показаха, какво е брутална цензура, след като изгониха екипа на Канал 3 от залата.

Сбирката бе напълно апокрифна, като за нея знаеха само медиите на обвиняемите. Тази сутрин Теодор Захов от "Икономедия" даде напоително интервю в ефира на Българското национално радио (БНР), което редовно обслужва точно тази медийна група, но и там не бе анонсирано мястото на така важната медийна сбирка.

Нещо повече - в хотела дори не бе обявено истинското събитие, а залата бе запазена за "представяне на книга". Въпреки че информацията бе крита старателно, екипът на Канал 3 отиде, за да отрази събитието.

Радетелите за свобода на словото, скандално изгониха екипа на Канал 3 с обяснението, че телевизията нямала покана. Така и не стана ясно кой раздава поканите, а и защо журналисти нямат право да присъстват на открита дискусия и то по тема "медии". 

Ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всякакви приемливи граници, журналистиката е принизена в служба на една "мека диктатура" и служи като инструмент за влияние и обслужване на политически интереси. А инакомислещите медии са потискани от кръг, контролиран от една определена медийна група, живееща в симбиоза със силните на деня.

Това заключиха пред удобната си публика издателите на "Капитал", "Дневник", "Клуб Z", "Сега" и "Медиапул" - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева, които участват в дискусия при представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България". 

"Проверките, които държавата приложи спрямо съсобственика на "Икономедиа" Прокопиев, са с цел да се намери нещо, за да се запуши устата на издателя Иво Прокопиев. Има подход към Огнян Донев и Сашо Дончев", допълни Захов, бранейки своя ортак, който има запор от 200 милиона и е клиент на спецсъда заради далаверите си. 

Обвиняемият Огнян Донев слуша беседата за свободата на медиите, докато неговият сайт Club Z действа като бухалка в посока на прокуратурата и останалите правоохранителни органи. Донев обаче не вижда конфликт на интереси. 

"Между нас тримата, като се замисля, има само едно нещо общо, това е желанието да финансираме свободни медии, които да информират обществото по почтен, прозрачен начин", прозря Дончев, но не уточни, как точно е направил парите си като газов посредник, който виси на шията на всеки потребител на газ. 

 Откакто държавата махна от газовото кранче Сашо Дончев като посредник, той е много критичен към властта. Обясни това на днешната дискусия с голямата си свободолюбивост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 
НИМХ: В следващите 24 часа обстановка ще се усложни под влиянието на средиземноморския циклон \
20:28 | 21 Януари 2018 г.

НИМХ: В следващите 24 часа обстановка ще се усложн...

20:28 | 21 Януари 2018 г.
През следващото денонощие под влиянието на средиземноморския циклон "Албена“, който ще преминава през Гърция, Егейско към Черн...
Снежни виелици и преспи! Обявиха опасни валежи от дъжд и сняг за цялата страна утре
13:05 | 21 Януари 2018 г.

Снежни виелици и преспи! Предупреждават за опасни ...

13:05 | 21 Януари 2018 г.
Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд и сняг е в сила за 19 области в страната утре, става ясно от справка на сайта на НИМХ към БАН...
12:30 | 21 Януари 2018 г.

Идва сняг и студ

12:30 | 21 Януари 2018 г.
Днес ще преобладава облачно време и по-късно през деня отново ще завали, в северозападните и планинските райони - сняг, в останалата част...
Мраз! Минимални - 10 градуса през деня цяла седмица
11:38 | 20 Януари 2018 г.

Мраз и лед! Застудяване до - 10 градуса през цялат...

11:38 | 20 Януари 2018 г.
Очаква ни зимна седмица с минимални температури около минус 10 градуса, съобщи дежурният синоптик Анастасия Кирилова от Националния ...
Зимата идва в понеделник със студ и сняг
09:46 | 20 Януари 2018 г.

Зимата ни връхлита в понеделник със студ и сняг

09:46 | 20 Януари 2018 г.
Предимно облачно ще бъде времето в събота. Около обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат ц...
Днес е Петльовден! Ето кои са именниците
08:21 | 20 Януари 2018 г.

Днес е Петльовден! Ето кои са именниците

08:21 | 20 Януари 2018 г.
На днешния ден Църквата почита Евтимий Велики и търновския патриарх Евтимий. Понародному празникът е известен като Ихтим, Ихтима, Петльов...

гледай на живо

21.01.2018
  • в момента