Скандал! Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев гонят журналисти от сбирка за медиите (ВИДЕО)

На представянето на "Бялата" им книга могат да присъстват само удобни медии

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите бизнесмени Иво Прокопиев и Огнян Донев, и газовият бос Сашо Дончев се събраха днес в хотел "Балкан" на пъпа на София, за да нищят медийната свобода. Но нагледно показаха, какво е брутална цензура, след като изгониха екипа на Канал 3 от залата.

Сбирката бе напълно апокрифна, като за нея знаеха само медиите на обвиняемите. Тази сутрин Теодор Захов от "Икономедия" даде напоително интервю в ефира на Българското национално радио (БНР), което редовно обслужва точно тази медийна група, но и там не бе анонсирано мястото на така важната медийна сбирка.

Нещо повече - в хотела дори не бе обявено истинското събитие, а залата бе запазена за "представяне на книга". Въпреки че информацията бе крита старателно, екипът на Канал 3 отиде, за да отрази събитието.

Радетелите за свобода на словото, скандално изгониха екипа на Канал 3 с обяснението, че телевизията нямала покана. Така и не стана ясно кой раздава поканите, а и защо журналисти нямат право да присъстват на открита дискусия и то по тема "медии". 

Ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всякакви приемливи граници, журналистиката е принизена в служба на една "мека диктатура" и служи като инструмент за влияние и обслужване на политически интереси. А инакомислещите медии са потискани от кръг, контролиран от една определена медийна група, живееща в симбиоза със силните на деня.

Това заключиха пред удобната си публика издателите на "Капитал", "Дневник", "Клуб Z", "Сега" и "Медиапул" - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева, които участват в дискусия при представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България". 

"Проверките, които държавата приложи спрямо съсобственика на "Икономедиа" Прокопиев, са с цел да се намери нещо, за да се запуши устата на издателя Иво Прокопиев. Има подход към Огнян Донев и Сашо Дончев", допълни Захов, бранейки своя ортак, който има запор от 200 милиона и е клиент на спецсъда заради далаверите си. 

Обвиняемият Огнян Донев слуша беседата за свободата на медиите, докато неговият сайт Club Z действа като бухалка в посока на прокуратурата и останалите правоохранителни органи. Донев обаче не вижда конфликт на интереси. 

"Между нас тримата, като се замисля, има само едно нещо общо, това е желанието да финансираме свободни медии, които да информират обществото по почтен, прозрачен начин", прозря Дончев, но не уточни, как точно е направил парите си като газов посредник, който виси на шията на всеки потребител на газ. 

 Откакто държавата махна от газовото кранче Сашо Дончев като посредник, той е много критичен към властта. Обясни това на днешната дискусия с голямата си свободолюбивост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 
Този мъж бомбандира прозорците на синагогата в София с камъни (Снимка)
18:38 | 21 Януари 2019 г.

Арестуваха 35-годишен, счупил прозореца на Синагог...

18:38 | 21 Януари 2019 г.
Столични полицаи задържаха 35-годишен мъж, заподозрян в увреждането на обществена сграда в центъра на София. Сигналът за счупен прозо...
16:23 | 21 Януари 2019 г.

Жена загина, след като бе блъсната от влака Бургас...

16:23 | 21 Януари 2019 г.
Жена на 60 години загина, след като бе блъсната от влак. Инцидентът е станал вчера в района на село Куртово. Сигналът е подаден около 12 ...
16:14 | 21 Януари 2019 г.

Млад мъж си отиде по крайно нелеп начин, докато се...

16:14 | 21 Януари 2019 г.
Ток уби 27-годишен мъж от бургаското село Черни връх, инцидентът е станал днес по обед в банята на починалия, съобщават от пресцентъра на...
13:33 | 21 Януари 2019 г.

Истанбулската конвенция отново на дневен ред - ще ...

13:33 | 21 Януари 2019 г.
В "Социална мрежа" очаквайте: 1. От къде ще ни дойде тези дни ... късметът и каква се очертава седмицата според звездн...
Учениците във Варна и Ямболско тръгват на училище - отменят грипната ваканция
13:17 | 21 Януари 2019 г.

Обявиха грипна ваканция в цяла област Добрич

13:17 | 21 Януари 2019 г.
Обявена е грипна ваканция в цялата Добричка област от днес на обяд до петък включително за всички училища. Това стана ясно след проведено...
Студентски град остана без парно и топла вода
11:20 | 21 Януари 2019 г.

Студентски град остана без парно и топла вода

11:20 | 21 Януари 2019 г.
Части от ж.к. „Студентски град“ са без парно и топла вода заради авария, показва справка на сайта на „Топлофикация Софи...

гледай на живо

21.01.2019
 • в момента
  Денят на живо
 • 21:00
  Новини
 • 21:15
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини