Скандал! Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев гонят журналисти от сбирка за медиите (ВИДЕО)

На представянето на "Бялата" им книга могат да присъстват само удобни медии

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите бизнесмени Иво Прокопиев и Огнян Донев, и газовият бос Сашо Дончев се събраха днес в хотел "Балкан" на пъпа на София, за да нищят медийната свобода. Но нагледно показаха, какво е брутална цензура, след като изгониха екипа на Канал 3 от залата.

Сбирката бе напълно апокрифна, като за нея знаеха само медиите на обвиняемите. Тази сутрин Теодор Захов от "Икономедия" даде напоително интервю в ефира на Българското национално радио (БНР), което редовно обслужва точно тази медийна група, но и там не бе анонсирано мястото на така важната медийна сбирка.

Нещо повече - в хотела дори не бе обявено истинското събитие, а залата бе запазена за "представяне на книга". Въпреки че информацията бе крита старателно, екипът на Канал 3 отиде, за да отрази събитието.

Радетелите за свобода на словото, скандално изгониха екипа на Канал 3 с обяснението, че телевизията нямала покана. Така и не стана ясно кой раздава поканите, а и защо журналисти нямат право да присъстват на открита дискусия и то по тема "медии". 

Ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всякакви приемливи граници, журналистиката е принизена в служба на една "мека диктатура" и служи като инструмент за влияние и обслужване на политически интереси. А инакомислещите медии са потискани от кръг, контролиран от една определена медийна група, живееща в симбиоза със силните на деня.

Това заключиха пред удобната си публика издателите на "Капитал", "Дневник", "Клуб Z", "Сега" и "Медиапул" - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева, които участват в дискусия при представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България". 

"Проверките, които държавата приложи спрямо съсобственика на "Икономедиа" Прокопиев, са с цел да се намери нещо, за да се запуши устата на издателя Иво Прокопиев. Има подход към Огнян Донев и Сашо Дончев", допълни Захов, бранейки своя ортак, който има запор от 200 милиона и е клиент на спецсъда заради далаверите си. 

Обвиняемият Огнян Донев слуша беседата за свободата на медиите, докато неговият сайт Club Z действа като бухалка в посока на прокуратурата и останалите правоохранителни органи. Донев обаче не вижда конфликт на интереси. 

"Между нас тримата, като се замисля, има само едно нещо общо, това е желанието да финансираме свободни медии, които да информират обществото по почтен, прозрачен начин", прозря Дончев, но не уточни, как точно е направил парите си като газов посредник, който виси на шията на всеки потребител на газ. 

 Откакто държавата махна от газовото кранче Сашо Дончев като посредник, той е много критичен към властта. Обясни това на днешната дискусия с голямата си свободолюбивост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 
Линейка
15:50 | 24 Април 2018 г.

Кюстендилски лекар се хвърли пред влак, за да спас...

15:50 | 24 Април 2018 г.
Змия ухапа медицинска сестра от столицата по време на излет в района на село Полска Скакавица. Нелепият инцидент е станал преди два дни в...
ПЪЛЕН АБСУРД! Новите патрулки НЯМА да снимат за ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ - ВИЖТЕ ЗАЩО
15:13 | 24 Април 2018 г.

Слагайте коланите! МВР започна масирани проверки н...

15:13 | 24 Април 2018 г.
Операция в цялата страна за проверки на автобуси и товарни камиони започнаха от МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администраци...
Гулянци протест
15:00 | 24 Април 2018 г.

Пътна блокада в Плевенско

15:00 | 24 Април 2018 г.
Пътна блокада в Плевенско. Жители на Гулянци за пореден път блокираха шосето между Плевен и Никопол. Настояването им пътят да бъде ремонт...
14:49 | 24 Април 2018 г.

Екшън между миньори и полиция на протеста в София ...

14:49 | 24 Април 2018 г.
В екшън между полиция и протестиращи прерасна протеста на миньорите от „Марица Изток” в София, съобщава репортер на Канал 3. ...
13:33 | 24 Април 2018 г.

МОСВ: Не палете огън в защитените територии

13:33 | 24 Април 2018 г.
Във връзка с наближаване на летния сезон и покачването на температурите, МОСВ напомня, че се увеличава опасността от възникване на пожари...
11:59 | 24 Април 2018 г.

НСИ: През 2017 г. средната цена на един декар земе...

11:59 | 24 Април 2018 г.
През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 872 лв., което е с 14.6% повече в сравнение с 2016 година. Спрямо предхо...

гледай на живо

24.04.2018
 • в момента
  Имате думата
 • 18:00
  Новини
 • 19:00
  Патарински LIVE
 • 19:30
  Новини