Скандал! Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев гонят журналисти от сбирка за медиите (ВИДЕО)

На представянето на "Бялата" им книга могат да присъстват само удобни медии

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите бизнесмени Иво Прокопиев и Огнян Донев, и газовият бос Сашо Дончев се събраха днес в хотел "Балкан" на пъпа на София, за да нищят медийната свобода. Но нагледно показаха, какво е брутална цензура, след като изгониха екипа на Канал 3 от залата.

Сбирката бе напълно апокрифна, като за нея знаеха само медиите на обвиняемите. Тази сутрин Теодор Захов от "Икономедия" даде напоително интервю в ефира на Българското национално радио (БНР), което редовно обслужва точно тази медийна група, но и там не бе анонсирано мястото на така важната медийна сбирка.

Нещо повече - в хотела дори не бе обявено истинското събитие, а залата бе запазена за "представяне на книга". Въпреки че информацията бе крита старателно, екипът на Канал 3 отиде, за да отрази събитието.

Радетелите за свобода на словото, скандално изгониха екипа на Канал 3 с обяснението, че телевизията нямала покана. Така и не стана ясно кой раздава поканите, а и защо журналисти нямат право да присъстват на открита дискусия и то по тема "медии". 

Ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всякакви приемливи граници, журналистиката е принизена в служба на една "мека диктатура" и служи като инструмент за влияние и обслужване на политически интереси. А инакомислещите медии са потискани от кръг, контролиран от една определена медийна група, живееща в симбиоза със силните на деня.

Това заключиха пред удобната си публика издателите на "Капитал", "Дневник", "Клуб Z", "Сега" и "Медиапул" - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева, които участват в дискусия при представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България". 

"Проверките, които държавата приложи спрямо съсобственика на "Икономедиа" Прокопиев, са с цел да се намери нещо, за да се запуши устата на издателя Иво Прокопиев. Има подход към Огнян Донев и Сашо Дончев", допълни Захов, бранейки своя ортак, който има запор от 200 милиона и е клиент на спецсъда заради далаверите си. 

Обвиняемият Огнян Донев слуша беседата за свободата на медиите, докато неговият сайт Club Z действа като бухалка в посока на прокуратурата и останалите правоохранителни органи. Донев обаче не вижда конфликт на интереси. 

"Между нас тримата, като се замисля, има само едно нещо общо, това е желанието да финансираме свободни медии, които да информират обществото по почтен, прозрачен начин", прозря Дончев, но не уточни, как точно е направил парите си като газов посредник, който виси на шията на всеки потребител на газ. 

 Откакто държавата махна от газовото кранче Сашо Дончев като посредник, той е много критичен към властта. Обясни това на днешната дискусия с голямата си свободолюбивост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 
14:21 | 15 Октомври 2018 г.

Буйни шопи се тепат със стикове за голф в Петърч

14:21 | 15 Октомври 2018 г.
Седем души са задържани във връзка с масов скандал между жители на софийското село Петърч,  съобщиха от ОДМВР-София. О...
София чества Деня на независимостта, 32
13:53 | 15 Октомври 2018 г.

Фандъкова: "Джи Пи Груп" се отказа от ремонта на т...

13:53 | 15 Октомври 2018 г.
Строителната фирма "Джи Пи груп" се е отказала от обществена поръчка на Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на лин...
13:05 | 15 Октомври 2018 г.

Осъждан джигит от Северозапада с глоби над 4500 лв...

13:05 | 15 Октомври 2018 г.
50-годишният водач, причинил жестоката катастрофа край село Мраморен миналата нощ, никога не е имал шофьорска книжка, съобщават от област...
11:53 | 15 Октомври 2018 г.

Четвърт тон тиква донесе 1000 лв. на земеделец от ...

11:53 | 15 Октомври 2018 г.
Първият ден от XIV празник на тиквата в Севлиево донесе голяма радост на земеделския производител Бисер Пинчев от Крива бара с голямата н...
Борисов на крака при патриарха за ремонта на катедралата Ал. Невски (СНИМКИ)
11:01 | 15 Октомври 2018 г.

Борисов поздрави патриарх Неофит за рождения му де...

11:01 | 15 Октомври 2018 г.
Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до Негово Светейшество българския патриарх Неофит по случай рождения му ден, съоб...
Почивайте по Коледа! Ще работим навръх Нова година
09:31 | 15 Октомври 2018 г.

Почивайте по Коледа! Ще работим навръх Нова година

09:31 | 15 Октомври 2018 г.
Общо 5 дни ще почиваме за Коледа тази година, но затова пък ще работим навръх Нова година - на 31 декември. Почивните дни за коледнит...

гледай на живо

15.10.2018
 • в момента
  Топ шоп
 • 15:00
  Новини
 • 15:30
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини