Скандал! Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев гонят журналисти от сбирка за медиите (ВИДЕО)

На представянето на "Бялата" им книга могат да присъстват само удобни медии

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите Прокопоев, Дончев и Донев говорят за свободана медиите

Обвиняемите бизнесмени Иво Прокопиев и Огнян Донев, и газовият бос Сашо Дончев се събраха днес в хотел "Балкан" на пъпа на София, за да нищят медийната свобода. Но нагледно показаха, какво е брутална цензура, след като изгониха екипа на Канал 3 от залата.

Сбирката бе напълно апокрифна, като за нея знаеха само медиите на обвиняемите. Тази сутрин Теодор Захов от "Икономедия" даде напоително интервю в ефира на Българското национално радио (БНР), което редовно обслужва точно тази медийна група, но и там не бе анонсирано мястото на така важната медийна сбирка.

Нещо повече - в хотела дори не бе обявено истинското събитие, а залата бе запазена за "представяне на книга". Въпреки че информацията бе крита старателно, екипът на Канал 3 отиде, за да отрази събитието.

Радетелите за свобода на словото, скандално изгониха екипа на Канал 3 с обяснението, че телевизията нямала покана. Така и не стана ясно кой раздава поканите, а и защо журналисти нямат право да присъстват на открита дискусия и то по тема "медии". 

Ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всякакви приемливи граници, журналистиката е принизена в служба на една "мека диктатура" и служи като инструмент за влияние и обслужване на политически интереси. А инакомислещите медии са потискани от кръг, контролиран от една определена медийна група, живееща в симбиоза със силните на деня.

Това заключиха пред удобната си публика издателите на "Капитал", "Дневник", "Клуб Z", "Сега" и "Медиапул" - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева, които участват в дискусия при представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България". 

"Проверките, които държавата приложи спрямо съсобственика на "Икономедиа" Прокопиев, са с цел да се намери нещо, за да се запуши устата на издателя Иво Прокопиев. Има подход към Огнян Донев и Сашо Дончев", допълни Захов, бранейки своя ортак, който има запор от 200 милиона и е клиент на спецсъда заради далаверите си. 

Обвиняемият Огнян Донев слуша беседата за свободата на медиите, докато неговият сайт Club Z действа като бухалка в посока на прокуратурата и останалите правоохранителни органи. Донев обаче не вижда конфликт на интереси. 

"Между нас тримата, като се замисля, има само едно нещо общо, това е желанието да финансираме свободни медии, които да информират обществото по почтен, прозрачен начин", прозря Дончев, но не уточни, как точно е направил парите си като газов посредник, който виси на шията на всеки потребител на газ. 

 Откакто държавата махна от газовото кранче Сашо Дончев като посредник, той е много критичен към властта. Обясни това на днешната дискусия с голямата си свободолюбивост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 
21:50 | 16 Юли 2018 г.

Земетресение от 2,3 по Рихтер усетено до Ардино

21:50 | 16 Юли 2018 г.
Земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, близо до Ардино, предаде кореспондентът на БГ...
Удостоверения по БУЛСТАТ ще се издават и по електронен път
16:47 | 16 Юли 2018 г.

Ура! Ето кои хартиени удостоверения отпадат за гра...

16:47 | 16 Юли 2018 г.
Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват от гражданите и бизнеса, а данните за тях се проверяват слу...
14:40 | 16 Юли 2018 г.

Регистрираната безработица продължава да намалява ...

14:40 | 16 Юли 2018 г.
През месец юни продължава тенденцията за намаляване на регистрираната безработица в страната, съобщиха от Агенцията по заетостта. Пр...
13:01 | 16 Юли 2018 г.

Кметът на Перник предлага въвеждане на синя зона

13:01 | 16 Юли 2018 г.
Да бъде въведен режим на кратковременно паркиране - синя зона, предлага кметът на Перник Вяра Церовска. Предложението ще бъде разгле...
12:51 | 16 Юли 2018 г.

Намериха дядото, който се изгуби около връх Перели...

12:51 | 16 Юли 2018 г.
Намерен е 78-годишният мъж от Смолян, който се изгуби в района на връх Перелик.  По информация на дежурния в Планинската сп...
Манолова бясна на социалното ведомство, преписвали стари закони
10:47 | 16 Юли 2018 г.

Манолова бясна на социалното ведомство, преписвали...

10:47 | 16 Юли 2018 г.
Омбудсманът Мая Манолова обясни пред журналисти преди заседанието на работната група към МТСП, която изготвя проекта на Закон з...

гледай на живо

17.07.2018
 • в момента
  Патарински LIVE
 • 01:30
  Повторения
 • 05:30
  Кухнята на Звездев
 • 06:00
  Денят на живо