Синът на Валери Симеонов призна публично за проблеми с дрогата

Синът на вицепремиера сподели, че най-много употребявал амфетамини, метаамфетамини, кокаин

Синът на Валери Симеонов призна публично за проблеми с дрогата
Източник: бТВ

Синът на Валери Симеонов призна публично за проблеми с дрогата

"Въпреки всичко ми е баща и първата му реакция - естествено, че не беше доволен. Помня, че направи това, което беше нужно, осигури ми най-добрите лекари и най-добрата медицинска помощ, която да ми постави някаква диагноза и да се предприемат съответните стъпки спрямо нея". Това каза пред бТВ синът на вицепремиера Валери Симеонов - Даниел. Той е на 24 години, а баща му разбира за това, че употребява наркотици след инцидент.

"В статистиките се вижда това, че при повечето хора, които употребяват, се вижда някаква травма от детството или загуба на роднина. Всъщност причината за това е, че повечето наркотици са болкоуспокояващи. Има хора и които казват просто ей така "дай ще опитам", но те рядко стават зависими. За да станеш наистина зависим в повечето случаи се изисква някаква сериозна травма". Така обясни Даниел какво най-често може да доведе до посягането към наркотици.

Синът на вицепремиера заяви, че е бил зависим особено към стимуланти, чиито последстия понася и до ден днешен. Най-много употребявал амфетамини, метаамфетамини, кокаин.

"Може би кокаин по-рядко, защото е по-скъп. Но амфетамини и метамфетамини общо взето ежедневно. В нормален ден ще взема половин - 1 грам, а в ден за излизане съм стигал и до над 2 грама", призна синът на Валери Симеонов.

"Имаше предупредителни знаци от това, че употребявам. Доста отслабнах тогава. Дори когато ме приеха в болницата ме изтеглиха на кантара и бях 48 кг, а съм висок 180 см. Ключовият момент, в който усетих не просто вредата от наркотиците, но и удар от смъртта един вид, беше, когато бях на 19. Долу-горе бях употребявал от около година редовно и имах свърхдоза, която доведе почти до смърт", разказа той. 

"Не мога да мисля вместо него, но смятам, че по-скоро ще се срамува", коментира 24-годишният младеж за реакцията, която очаква от баща си, когато разбере за това интервю."Той не разбира тази кауза, това се вижда и в политиката му. Партията, която той ръкововди е строго против наркотици. Той не вижда, че тая прохибиция и забраната на наркотици води до човешка мизерия. Чисто икономически не е изгодно на държавата да се води война против наркотиците. Той е по-консервативен и тези неща не ги вижда. Той е твърдо против дрогата и не смятам, че ще разбере това, което правя. Но аз реших да го направя, защото не става върпос само за мен и него".

От разговора с Даниел стана ясно, че финансово вицепремиерът Валери Симеонов е бил до него, но на въпрос "Беше ли до теб като човек, като любов?" 24-годишният младеж отвърна, че "по-скоро не".

"Вероятно от една страна заради разочарование, от друга страна, защото е израснал в друго време, възпитаван е по различен начин. За него връзкаата баща-син означава едно, за мен друго. Така че е постъпил, спрямо разбиранията си, съвсем нормално", каза още синът на вицепремиера Симеонов.

"Не съм наркоман вече от 5 години или 4. Дали го правя, за да преследвам някаква лична вендета - по-скоро не. Може би той няма да е много доволен, но на мен не ми пука особено, защото тук не става върпос само за мен, а за една кауза, която е много над това", обясни Даниел целта на интервюто си.

Той посъветва тези, които имат проблеми с наркотиците, че трябва да се справят с травмата и че с наркотиците никога няма да избягат. "Единственият начин е по-скоро да бъдеш едно цяло с болката си, вместо да се опитваш да избягаш от нея. Това води само до още повече болка. Също бих казал да ценят живота си повече. Знам какво е да си мислиш "все тая, ако умра", до такава степен да си депресиран, че едва ли не да се опитваш да го предизвикаш, както аз правех. Много добре знам какво е това и докъде води. Бил съм там и мога да кажа, че ще дойде момент, в който ще оценят живота си, така че по-добре този момент да дойде преди да е прекалено късно", каза Даниел.

"Човешка връзка, съчувствие и може би любов е това, което трябва да търсим, за да избягаме от това нещо. Пътят не е лесен, но когато животът ти зависи от това, при всички положения ще го извървиш. Животът е това, което ме дръпна към живота", призна още синът на Симеонов.

"Няма да забравя след като предозирах, излизам от болницата и съм толкова радостен, че мога да виждам, мога да ходя, мога да видя, ако щеш, птичките около мен, дръвчетата и количките и т.н. Желанието за живот е това, което ме изкара оттам", разказа той.

14:07 | 25 Май 2018 г.

От 1 юли сметките за топлото на софиянци с около 1...

14:07 | 25 Май 2018 г.
Oт 1 юли абонатите на топлофикацията в София ще плащат с около една десета по-скъпо за топлата вода и парното, сочат предварителните ...
Времето се оправя за новата седмица
11:09 | 25 Май 2018 г.

Времето се оправя за новата седмица

11:09 | 25 Май 2018 г.
Следващата седмица ни очаква време с повече слънце, по-малко облаци и по-малка вероятност за превалявания. Това сочи за момента сред...
Абитуриент от Добрич отиде с ГАЗ-ка на бала
10:05 | 25 Май 2018 г.

Абитуриент от Добрич отиде с ГАЗ-ка на бала

10:05 | 25 Май 2018 г.
Украсена с балони ГАЗ-ка с надпис „Абитуриент” събра погледите на добричлии. С нея на бала си отиде зрелостник от Професионал...
По-строги изисквания за защита на личните данни в ЕС (видео)
08:21 | 25 Май 2018 г.

По-строги изисквания за защита на личните данни в ...

08:21 | 25 Май 2018 г.
Нови по-строги правила за защита на личните данни влизат в сила от днес в Европейския съюз. Според тях, във всяка компания трябва да има ...
За повече здравословна храна за подрастващите (видео)
08:06 | 25 Май 2018 г.

За повече здравословна храна за подрастващите (вид...

08:06 | 25 Май 2018 г.
Повече плодове и зеленчуци и по-малко тестени изделия в учебните заведения поискаха учители и неправителствени организации. Идеята е да с...
Времето днес: Дъжд и гръмотевици и този следобед
07:14 | 25 Май 2018 г.

Дъжд и гръмотевици и този следобед

07:14 | 25 Май 2018 г.
Днес ще преобладава слънчево време. Около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотр...

гледай на живо

25.05.2018
 • в момента
  Всеки следобед
 • 17:00
  Новини
 • 17:10
  Телемаркет
 • 17:15
  Имате думата