Синът на Валери Симеонов призна публично за проблеми с дрогата

Синът на вицепремиера сподели, че най-много употребявал амфетамини, метаамфетамини, кокаин

Синът на Валери Симеонов призна публично за проблеми с дрогата
Източник: бТВ

Синът на Валери Симеонов призна публично за проблеми с дрогата

"Въпреки всичко ми е баща и първата му реакция - естествено, че не беше доволен. Помня, че направи това, което беше нужно, осигури ми най-добрите лекари и най-добрата медицинска помощ, която да ми постави някаква диагноза и да се предприемат съответните стъпки спрямо нея". Това каза пред бТВ синът на вицепремиера Валери Симеонов - Даниел. Той е на 24 години, а баща му разбира за това, че употребява наркотици след инцидент.

"В статистиките се вижда това, че при повечето хора, които употребяват, се вижда някаква травма от детството или загуба на роднина. Всъщност причината за това е, че повечето наркотици са болкоуспокояващи. Има хора и които казват просто ей така "дай ще опитам", но те рядко стават зависими. За да станеш наистина зависим в повечето случаи се изисква някаква сериозна травма". Така обясни Даниел какво най-често може да доведе до посягането към наркотици.

Синът на вицепремиера заяви, че е бил зависим особено към стимуланти, чиито последстия понася и до ден днешен. Най-много употребявал амфетамини, метаамфетамини, кокаин.

"Може би кокаин по-рядко, защото е по-скъп. Но амфетамини и метамфетамини общо взето ежедневно. В нормален ден ще взема половин - 1 грам, а в ден за излизане съм стигал и до над 2 грама", призна синът на Валери Симеонов.

"Имаше предупредителни знаци от това, че употребявам. Доста отслабнах тогава. Дори когато ме приеха в болницата ме изтеглиха на кантара и бях 48 кг, а съм висок 180 см. Ключовият момент, в който усетих не просто вредата от наркотиците, но и удар от смъртта един вид, беше, когато бях на 19. Долу-горе бях употребявал от около година редовно и имах свърхдоза, която доведе почти до смърт", разказа той. 

"Не мога да мисля вместо него, но смятам, че по-скоро ще се срамува", коментира 24-годишният младеж за реакцията, която очаква от баща си, когато разбере за това интервю."Той не разбира тази кауза, това се вижда и в политиката му. Партията, която той ръкововди е строго против наркотици. Той не вижда, че тая прохибиция и забраната на наркотици води до човешка мизерия. Чисто икономически не е изгодно на държавата да се води война против наркотиците. Той е по-консервативен и тези неща не ги вижда. Той е твърдо против дрогата и не смятам, че ще разбере това, което правя. Но аз реших да го направя, защото не става върпос само за мен и него".

От разговора с Даниел стана ясно, че финансово вицепремиерът Валери Симеонов е бил до него, но на въпрос "Беше ли до теб като човек, като любов?" 24-годишният младеж отвърна, че "по-скоро не".

"Вероятно от една страна заради разочарование, от друга страна, защото е израснал в друго време, възпитаван е по различен начин. За него връзкаата баща-син означава едно, за мен друго. Така че е постъпил, спрямо разбиранията си, съвсем нормално", каза още синът на вицепремиера Симеонов.

"Не съм наркоман вече от 5 години или 4. Дали го правя, за да преследвам някаква лична вендета - по-скоро не. Може би той няма да е много доволен, но на мен не ми пука особено, защото тук не става върпос само за мен, а за една кауза, която е много над това", обясни Даниел целта на интервюто си.

Той посъветва тези, които имат проблеми с наркотиците, че трябва да се справят с травмата и че с наркотиците никога няма да избягат. "Единственият начин е по-скоро да бъдеш едно цяло с болката си, вместо да се опитваш да избягаш от нея. Това води само до още повече болка. Също бих казал да ценят живота си повече. Знам какво е да си мислиш "все тая, ако умра", до такава степен да си депресиран, че едва ли не да се опитваш да го предизвикаш, както аз правех. Много добре знам какво е това и докъде води. Бил съм там и мога да кажа, че ще дойде момент, в който ще оценят живота си, така че по-добре този момент да дойде преди да е прекалено късно", каза Даниел.

"Човешка връзка, съчувствие и може би любов е това, което трябва да търсим, за да избягаме от това нещо. Пътят не е лесен, но когато животът ти зависи от това, при всички положения ще го извървиш. Животът е това, което ме дръпна към живота", призна още синът на Симеонов.

"Няма да забравя след като предозирах, излизам от болницата и съм толкова радостен, че мога да виждам, мога да ходя, мога да видя, ако щеш, птичките около мен, дръвчетата и количките и т.н. Желанието за живот е това, което ме изкара оттам", разказа той.

21:49 | 17 Август 2018 г.

В София: Все по-малко улични кучета, а повече котк...

21:49 | 17 Август 2018 г.
Броят на безстопанствените кучета на територията на Столична община е 3589, в сравнение с минали години тенденцията показва, че популация...
Драма в чужбина! Българин от Хасковско почина в Германия от изгаряния при трудова злополука
20:12 | 17 Август 2018 г.

Загиналият край Куклен огнеборец оставя жена и дец...

20:12 | 17 Август 2018 г.
Загиналият при тежката катастрофа край Куклен пожарникар е 48-годишният Илиян Попов. Той е дългогодишен служител в системата на пожарната...
Моторист падна от 5-метрова рампа след гонка с полицаи във Велико Търново
20:00 | 17 Август 2018 г.

Мотоциклетист с опасност за живота след удар в Гол...

20:00 | 17 Август 2018 г.
Мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа на бул. "8-ми приморски полк" във Варна, съобщиха от пресцентъра на О...
17:46 | 17 Август 2018 г.

Пийнал бездомник край Владая вдигна на крак полици...

17:46 | 17 Август 2018 г.
Пийнал бездомник, легнал в тревата край Владая, вдигна на крак полиция и Бърза помощ, и предизвика километрични опашки в петъчния следобе...
17:34 | 17 Август 2018 г.

Трагедия: Обърна се пожарна край Пловдив, огнеборе...

17:34 | 17 Август 2018 г.
Двама пожарникари пострадаха, а друг техен колега загина при пътен инцидент с пожарен автомобил в района на град Куклен. Това съобщиха от...
17:27 | 17 Август 2018 г.

Регистрираха слаб трус от 2,9 по Рихтер край Кърдж...

17:27 | 17 Август 2018 г.
Слабо земетресение е регистрирано в района на село Ябълковец, сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и...

гледай на живо

18.08.2018
 • в момента
  „Холивуд” с Ивелина Кунчева
 • 07:30
  Интервю с Наделина Анева
 • 08:00
  Денят на живо
 • 09:00
  „Пулс” с Гергана Добрева - избрано