Каракачанов от Войводиново: Циганите в България станаха изключително нагли, повече не може да продължава

Военнослужещият има средна телесна повреда, може би ще бъде изписан след няколко дни, каза министърът на отбраната

Източник: Канал 3

Предстои операция на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили, който пострада при побой от цигани в село Войводиново, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е в селото. "Човекът има кръвонасядания около очите и спукана скула. Циганите в България станаха изключително нагли, но това не може да продължава повече. Търпимостта на хората се изчерпа",  добави пред журналисти министърът на отбраната, който се срещна с местната управа и жителите.

Двамата братя, които пребиха 33-годишният военен във Войводиново, са го нападнали в гръб и завързали с якето му, за да не може да се защитава, подчерта още Каракачанов. 

"Нужна е цялостна програма за решаване на проблема. Не може да си мислят, че имат само права без задължения. Ето и част от мерките, които трябва да бъдат взети: обвързване на социалните помощи с образование и труд; задължително училище, иначе няма помощи; трудово-образователна повинност", продължи Каракачанов.

"Незаконните постройки също са друг проблем. В гетата е скотска история - без морал. Хлапета бият наред. Това не може да продължава повече. Програмата е направена и ще я внеса за обсъждане в Министерския съвет. Няма смисъл да се чака и търпи повече".

"Докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост. Това население не желае да работи, не учат, и на практика стават една маргинализирана общност, която си живее в свои закони", продължи вицепремиерът. "А човек, свикнал да живее на готово, най-лесната работа е да прави деца, за да взима помощи. Те нямат никакъв стимул да работят, да се усъвършенстват."

Още новини от страната ще намерите тук

Каракачанов добави, че е посетил военнослужещия в болница "Св. Пантелеймон“, където е настанен. "Операция ще му бъде направена утре. Нападателите са го удряли предимно в главата“, каза още Каракачанов.

Той изтъкна, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни. "Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, заяви още Каракачанов. 

Той подчерта, че местните хора имат право да протестират, като ги призова, да не търсят саморазправа.

С министър Красимир Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, както и директорът на ОДМВР в Пловдив ст. комисар Атанас Илков, който разясни как са задържани братята.

"Нападателите са задържани веднага след инцидента, макар и в друго населено място, обект са на бързо полицейско следствие и им предстои да застанат пред съда. Досега не са имали криминални прояви", каза старши комисар Илков. По думите му криминогенната обстановка в селото по принцип не е сложна, миналата година тук са станали 28 престъпления, голямата част от които са разкрити.

 

Мълния удари младеж в градинка в столичния квартал Люлин
23:16 | 17 Юни 2019 г.

Мълния удари младеж в столичния квартал Люлин

23:16 | 17 Юни 2019 г.
Мълния уби 20-годишен младеж в София тази вечер.  Инцидентът е станал между блоковете в ж.к. "Люлин". Младежът е разх...
Слънчево и топло, но с превалявания, ще е времето утре
21:00 | 17 Юни 2019 г.

Слънчево и топло, но с превалявания, ще е времето ...

21:00 | 17 Юни 2019 г.
През нощта ще бъде предимно ясно, в повечето райони и тихо, но до полунощ на отделни места все още ще има гръмотевична дейност и преваляв...
Ето го теста и отговорите на матурата по БЕЛ за 7 клас
16:47 | 17 Юни 2019 г.

Ето го теста и отговорите на матурата по БЕЛ за 7 ...

16:47 | 17 Юни 2019 г.
Министерство на образованието публикува теста и отговорите на матурата по Български и литература за 7 клас.  Вижте отговорите на...
Ето я прогнозата за цялото лято по месеци
15:17 | 17 Юни 2019 г.

Ето я прогнозата за цялото лято по месеци

15:17 | 17 Юни 2019 г.
Лятото вече започна. Климатично сезонът започва на 1 юни и приключва на 31 август. Не бива да го бъркате с астрономическото лято, което з...
Продължават малките матури за четвъртокласниците
12:04 | 17 Юни 2019 г.

"Богатствата на момъка" на Георги Русафов се падн...

12:04 | 17 Юни 2019 г.
Произведението за преразказ, което се падна на 7 клас тази година, е приказката "Богатствата на момъка" от Георги Русафов, съоб...
11:52 | 17 Юни 2019 г.

Верижна катастрофа край Враца! 5 коли се нанизаха ...

11:52 | 17 Юни 2019 г.
5 коли се нанизаха във верижна катастрофа край Враца, сподели BulNews.bg. Инцидентът е станал преди минути на пътя за Оряхово, като кол...