Хотелиерът, ритал израелска туристка, бе викнат за обяснение и освободен

Версиите на двете страни в конфликта се различават

Източник: Фейсбук

Досъдебно производство за хулиганство е образувано във връзка с нападение срещу туристка в Слънчев бряг, научи Канал 3. Скандален видеоклип показва как собственик на хотел налита с ритник срещу жена от Израел. Случаят получи и международен отзвук след като беше излъчен по телевизиите в Тел Авив. По случая тече проверка като към този момент обвинение не е повдигнато, няма и арестуван. Събират се показания, иззети са записите от охранителните видеокамери в хотела.

Причината за саморазправата на 5 юли, прераснала в сблъсък, всъщност е дублиране на стая. Гости от Тел Авив, които са си харесали стая и са платили за нея, разбират при пристигането си, че ще бъдат настанени в друга. В хотел "Премиум”, който традиционно работи с израелски туристи, днес разказаха своята версия.

"Те дойдоха в 11 часа, а трябваше да се настанят в 2 часа", обясни Хаим Барак, служител в "Премиум". "И започнаха да нервничат. "О не, искаме сега, не може така". Но пък в Израел това се случва във всеки хотел всеки ден. Тези хора са много темпераментни".

Според адвокат Димитър Москоянев, защитник на управителя Иван Тодоров, срещу клиента му е имало вербална атака. "Има един отрязък от време, в който стаята трябва да се подготви, затова общоприето, знаете, чекинг-а е в 2 часа (14 ч.)", изтъкна той. "Те са започнали една вербална и невербална заплаха, плюели са в буквалния смисъл по момичетата на рецепцията, пълно е било с французи и испанци. И просто те са се опитали собственика и портиера, който също е евреин да извадят хората от полезрението, за да не се напрягат останалите гости."

Хаим Барак потвърди: "Тя започна да плюе по нас, по рецепциониста също. Така че знаете ли колко пъти ме третират мен като антисемит, защото говоря техния език? Нападат мен вместо шефа ми."

Потърпевшите жени напускат хотела, а за да няма неприятен отзвук за туризма у нас, туроператорът ги настанява в друг хотел.  Ден преди да отлети от страната ни обаче Керен Хазаз все пак пуска сигнал в полицията в Несебър. Качва в социалните мрежи и клипчето, заснето с телефон. Видеото със скандалното поведение на хотелиера Иван Тодоров е гледано от десетки хиляди души, завъртяно е и в информационните емисии на големите израелски телевизии. Тази сутрин експерти от министерството на туризма направиха проверка на място.

"Това, което установихме е, че туристите имат права, но те имат и някакви задължения които трябва да спазват в България", заяви Аделин Младенов – гл. експерт от министерство на туризма. "От страна на хотелиера мисля че тази случка се установява от други органи. Що касае настаняването от българска страна през туроператора всичко е наред, туроператорът има застрахователна полица действаща."

Хотелиерът Иван Тодоров е изряден по закона за категоризациите. При провeрка от комисията за защита на потребителите от него са изискани и писмени обяснения.

Тази сутрин собственикът беше отведен, за да даде обяснения  и по-късно беше освободен. Потърпевшата Керен Хазаз обаче освен унизителното видео разпространи снимка със следи от нараняване и ще търси правата си в съда.

Ivan Geshev: No personal attacks against magistrates or judicial employees will be allowed
12:45 | 21 Януари 2020 г.

Гешев разпореди специален надзор на разследванията...

12:45 | 21 Януари 2020 г.
Днес, 21.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново ...
10:23 | 21 Януари 2020 г.

МВР не откри данни за престъпления в дома в Горско...

10:23 | 21 Януари 2020 г.
Продължава проверката на Окръжната прокуратура във Велико Търново в дома за хора с деменция в Горско Косово в община Сухиндол. Междинните...
09:38 | 21 Януари 2020 г.

На носилка пристигна в съда убиецът на 5-годишния ...

09:38 | 21 Януари 2020 г.
На носилка пристигна в съда убиецът на малкия Никита. 27-и състав на Софийски градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото с...
09:30 | 21 Януари 2020 г.

Районна прокуратура констатира две престъпления в ...

09:30 | 21 Януари 2020 г.
Прокуратурата в Пловдив проверява Центъра за настаняване на възрастни хора с деменция след случаи за насилие и грубо отношение. Центърът ...
08:31 | 21 Януари 2020 г.

Запорираха всички сметки на община Чепеларе

08:31 | 21 Януари 2020 г.
Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен от частен съдебен изпълнител. Общото дължимо по три изпълнителни дела е над 8...
Убиецът на фелдшер в Орешник остава в ареста
21:53 | 20 Януари 2020 г.

Легендарен автокрадец влиза в затвора

21:53 | 20 Януари 2020 г.
Легендарният автокрадец Пери влиза в затвора. Причината е, че той е арестуван преди няколко дни докато е в изпитателен срок от друга прис...