Антон Тодоров разкри още подробности около миналото на скандална директорка в МО

Росица Русева изпълнява поръчка и зад гърба й стоят много хора, включително министърът на отбраната

Антон Тодоров

Антон Тодоров

Спечелих дело срещу Цветан Василев, спечелих и срещу Росица Русева. Това заяви в "Денят на живо" политологът Антон Тодоров, който спечели дело за клевета.

Антон Тодоров отиде в съда, след като една от най-близките сътруднички на военния министър Николай Ненчев от младежкото движение на БЗНС Росица Русева не получи допуск за класифицирана информация като шеф на дружеството „Снабдяване и търговия“ на МО. Тогава той обяви в национален ефир, че има три регистрации за проституция. Впоследствие Русева бе отстранена от министерството. 

На въпроса, от къде има информация за скандално назначената от Ненчев Русева той отговори, че са важни фактите, а не как се е сдобил с информацията.

"Оказа се, че дамата наистина е проституирала в миналото и има доста криминални регистрации", допълни той.

По думите му Русева изпълнява поръчка и зад гърба й стоят много хора, включително и министърът на отбраната Николай Ненчев. Водещата Мая Костадинова съобщи, че е поканила министъра в Канал 3 и очаква реакция от ведомството.

"Самата съдийка каза, че е странно, че тази госпожа тръгва да съди някого, като знае какво е правила", добави той. В досието на Русева е отбелязана проституция като малолетна, както и криминално проявени съпруг и син. "Цялата история около нея е много мръсна", добави политологът. 

Тодоров продължи със скандалните си твърдения и попита в студиото.

"Министър Ненчев като войник отклонявал ли се е от военна служба, имал ли е катастрофа и комуникирал ли е с ВКР? Той е участвал и във фондация с Росица Русева. И тази фондация участвала ли е в открадването на три имота на депутат от БЗНС и прави ли се проверка от прокуратурата? Аз задавам тези въпроси, но знам отговорите", коментира още Тодоров и каза, че е готов да отиде в съда, където да докаже твърденията си, ако военният министър има кураж да го направи.

Фондацията, в която Ненчев и Русева участвали се казва "Селска чест". И още едно съвпадение - военният министър и неговата вече бивша служителка са от едно и също село - Кукорево.

Антон Тодоров добави, че е доволен от решението на съда, защото в момента 4-5 журналисти, които търсят истината, са подсъдими. Някои от тях не можели да си платят съдебните разноски. 

Агнета
13:35 | 18 Юли 2018 г.

Съдът отхвърли жалбата на БСП, отказа да спре евта...

13:35 | 18 Юли 2018 г.
Административният съд на София-град отказа дa cпpe зaпoвeдтa зa избивaнeтo нa живoтни в Cтpaнджaнcĸo. Магистратите бяха сезирани от депут...
22:30 | 17 Юли 2018 г.

Случаят с непроверения самолет на "Летище София" б...

22:30 | 17 Юли 2018 г.
Министерството на вътрешните работи е изискало от ръководството на "Летище София" ЕАД да проведе заседание на Летищния комитет ...
Конституционен съд
13:42 | 17 Юли 2018 г.

КС решава за Истанбулската конвенция в последния р...

13:42 | 17 Юли 2018 г.
Конституционният съд насрочи решението си за Истанбулската конвенция и за това дали тя противоречи на Конституцията за последния работен ...
Атанаска Дишева пред ВСС
11:09 | 17 Юли 2018 г.

Членът на ВСС Атанаска Дишева и моралът

11:09 | 17 Юли 2018 г.
Коментар: в. "Труд" Морал (на латински – moralitas) – тълкува се като разграничаване на намерения, решения и де...
Конституционен съд
07:07 | 17 Юли 2018 г.

Конституционният съд решава за Истанбулската конве...

07:07 | 17 Юли 2018 г.
Конституционният съд ще заседава днес по един от най-обществено значимите въпроси в последните години – противоречи ли Истанбулскат...
Герман Костин
16:09 | 16 Юли 2018 г.

Доживотен затвор за Герман Костин за убитото дете ...

16:09 | 16 Юли 2018 г.
Софийският градски съд осъди руския гражданин Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита, на доживотен затвор без право на ...

гледай на живо

19.07.2018
 • в момента
  Повторения
 • 04:30
  Спорт в обектива
 • 05:30
  Кухнята на Звездев
 • 06:00
  Денят на живо