Жената на председателя на ВКС: Щях да зашлевя един шамар на Димитър Узунов, ако бях на мястото на съпруга ми

Елисавета Панова с нова медийна изява, темата за криминалната й регистрация пак е табу

Елисавета Панова с нова медийна изява

Елисавета Панова с нова медийна изява

В началото на седмицата съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета Панова, реши да представи на обществото своята позиция по разкритията за тайните от миналото й, които биха могли да поставят съдия № 1 в зависимост.
 
 
Шумната акция на обявената от бившия правосъден министър Христо Иванов за “Черен лебед” госпожа, очевидно целеше да измести фокуса от истината. За да прекратим опитите, вместо с факти и доказателства, да се отговаря с обиди и нападки, а дебатът да бъде принизяван до циничното ниво, което стори самонареклата се “и.д. булка на преЦедателя на ВКС”, то нека изясним преди всичко истината и да оставим истерията, коментира днес в. "Труд". 
 
От факсимиле на документ, с което „Труд“ разполага, става ясно, че Столичната дирекция на вътрешните работи изпраща до Софийския районен съд изискана от съда Справка за наличните данни в “автоматизираните информационни фондове на МВР” за лицето Елисавета Николова Панова.
 
В този документ е записано, че на 14 юли 2004 г. в 11.00 часа Елисавета Панова (към онзи момент Ганева) e регистрирана като извършител на деянието „хулиганство” – съпротива орган на властта – престъпление по чл. 325 ал. 2 от Наказателния кодекс, което се наказва с до 5 години затвор.
 
От справката на СДВР се разбира още, че деянието е извършено на две дати – 8-ми и 14 юли 2004 г., като на база на заявителския материал № 043492, регистриран в Първо Районно Управление (отговарящо за територията на центъра на столицата), дори е образувано дознание.
 
В памфлета си от онзи ден Панова охулва бившите и настоящи колеги на Панов от ВСС, персонално посочва с подигравателен тон главния прокурор Сотир Цацаров, а премиерът Бойко Борисов нарича с махленското "бат Бойко".
 
Днес репортер на Канал 3 попита Цацаров, какъв е коментара му на писмото на госпожа Панова, но той отговори само с репликата: "Нямам". От тона му стана ясно, че обвинител номер 1 не смята да пада до нивото на съпругата на председателя на ВКС. 
 
Случайно или не първото интервю на Елисавета Панова, след фамозното й писмо, е за сайта "Дневник" на обвиняемия Иво Прокопиев. Последният бе участник в сбирките на кръга "АРГО", където се коментираше президентската номинация на Лозан Панов. Именно там и Елисавета получи прозвището Черен лебед от правосъдния министър Христо Иванов.  
 
“Ако има Черен лебед, това е жената на Лозан…”, коментира тогава Иванов.
"Ежедневно съм атакувана с лъжи, клевети и манипулации от много дълго време. Единственото, което направих за себе си, бе да потърся справедливост в съда и да мълча. Второто считах за свой принос за опазването на авторитета на институцията ВКС", казва Елисавета Панова в интервюто си за "Дневник" пред ресорната репортерка Лора Филева (б.р. - дъщеря на Румяна Бъчварова). 
 
Случайно или не в интервюто не се повдига темата за нейната криминална регистрация. Това беши и най-отричаният факт от биографията на съпругата на председателя на ВКС. И въпреки че документите потвърждават това, че това е самата истина, Панова продължава да увърта. 

"В тази връзка тиражираните лъжи, клевети и манипулации за мен в медиите на г-н Пеевски за щастие няма как да променят биографията ми. Дори Бог не е в състояние да промени миналото, защото там не може да се пипа", казва Панова пред "Дневник". 

В същото интервю съпругата на председателя на ВКС твърди, че е била готова да упражни физическо насилие срещу съдия Димитър Узунов, който председателстваше Висшия съдебен съвет:

"Признавам, че на мястото на съпруга ми щях да зашлевя един шамар на господин Узунов, но нека не забравяме, че аз все пак съм хулиганката (През 2017 г. по време на дебат в предишния състав на съдебния съвет Узунов попита председателя на ВКС Лозан Панов дали съпругата му се казва "черен лебед".).

Онзи ден председателят на ВКС призна, че съпругата му е автор на откритото писмо. Все още не е ясна позицията му по новата медийна изява на г-жа Панова. 

20:30 | 12 Декември 2019 г.

Осъдиха "Топлофикация Русе" да плати 80 бона на же...

20:30 | 12 Декември 2019 г.
"Топлофикация Русе“ бе осъдена да заплати 80 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на жена, пропаднала в дупка с вряла в...
20:20 | 12 Декември 2019 г.

Данаил Кирилов на 60-годишнината на Софийски градс...

20:20 | 12 Декември 2019 г.
"Радвам се, че на съдебната карта на Република България Софийски градски съд има едно достойно място. Вълнувам се да застана пред ва...
15:46 | 12 Декември 2019 г.

Глобиха мъж, продавал свинско в мръсно мазе във Ве...

15:46 | 12 Декември 2019 г.
Пазарджишкият Административен съд е потвърдил глоба в размер на 1500 лв. на търговец от Велинград, който продавал свинско месо в мръсно м...
15:02 | 12 Декември 2019 г.

Пленумът на ВКС избра съдия за член на Комисията п...

15:02 | 12 Декември 2019 г.
Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) с 35 гласа „за“ избра за член на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийс...
14:01 | 12 Декември 2019 г.

Освободиха кмета на Несебър срещу 40 000 лева

14:01 | 12 Декември 2019 г.
Специализираният наказателен съд гледа мярката срещу обвиняемите Николай Димитров - кмет на община Несебър, и общинския съветник Петър То...
12:30 | 12 Декември 2019 г.

Съдът отказа да признае еднополов брак между бълга...

12:30 | 12 Декември 2019 г.
Върховният административен съд потвърди решение на Административен съд София град и окончателно отказа регистрация в ГРАО на брак на двой...