Подновяват делото срещу обвинения в жестоко убийство Йоан Матев (ВИДЕО)

Брат му Марсел отказа да свидетелства в съда

Йоан Матев
Източник: БГНЕС

Йоан Матев

Още по темата

Днес продължава делото срещу Йоан Матев, подсъдим за жестокото убийство на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Процесът започна през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание.

През април родителите на жертвата се появиха за първи път в залата. На процеса присъства и майката на обвиняемия Йоан Матев. Пред съда показания трябваше да даде и братът на Матев - Марсел. Той обаче отказа да даде показания пред съда.

Поискаха 400 000 обезщетение за убийството на Георги в Борисовата градина

Именно Марсел е ключов свидетел по делото. Преди време той уличи брат си като извършител на престъплението и заведе разследващите до мястото, където е изхвърлен ножът след убийството. 

Марсел Матев се възползва от законовата възможност да не дава показания срещу брат си. Така свидетелствата му за зверството останаха само в  кориците на досъдебното производство. Това предизвика полемика, дали те остават като доказателства в процеса, или не.

На последното заседание преди дни стана ясно още, че десетокласникът Марио Тодоров е бил първият заподозрян за убийството на Георги Игнатов. Той беше разпитан като свидетел. Повод за подозренията са обидни съобщения и закани, които с Георги си разменили във Фейсбук. А причината – ревност от страна на Георги към Лора, заради обща снимка с нейния съученик.

Така се стигнало до размяна на обиди между двете момчета в чата. Георги дори писал на Марио, че ще го бие. Приключили с думите, че ще се разберат, като се видят, но не уточнили кога. До среща така и не се стигнало, защото на следващия ден Георги беше убит.

В съда беше разпитан и съученик на Йоан Матев от училището "Езиков свят". Той разказа, че веднага е познал кое е момчето от клипа, разпространен от МВР. И не само той – много от съучениците му също го разпознали.

Делото продължава с разпити на други свидетели от обкръжението на Георги и Йоан. През ноември миналата година прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

Йоан Матев е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк Борисова градина, като непълнолетен, разбирайки постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти. 

Етикети: убийство , дело
19:11 | 19 Юни 2018 г.

Мярка "подписка" за най-младия кмет, който бе хван...

19:11 | 19 Юни 2018 г.
Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Тодор Танковски, кмет на село Войнягово, по досъдебно производство за опит за лично ук...
13:06 | 19 Юни 2018 г.

Оправдаха и четиримата обвиняеми за взрива в Горни...

13:06 | 19 Юни 2018 г.
И четиримата обвиняеми по делото за взрива във фабрика "Миджур" – Горни Лом, при който загинаха 15 души, бяха оправдани о...
11:55 | 19 Юни 2018 г.

Прокуратурата разкри за какво е бил подкупът за мл...

11:55 | 19 Юни 2018 г.
Районна прокуратура – Карлово пусна прессъобщение, в което обясни как и защо е бил задържан най-младия кмет в общината – 24-г...
Плакатната защита на Иванчева продължи в съда
11:06 | 19 Юни 2018 г.

Държана ли е Иванчева с белезници пред съда? Всъщн...

11:06 | 19 Юни 2018 г.
Гражданските права на арестуваната кметица на "Младост" Десислава Иванчева не са били нарушавани. Това става ясно...
Завод Видекс, Горни Лом
08:19 | 19 Юни 2018 г.

Слагат край на делото за трагедията в Горни Лом

08:19 | 19 Юни 2018 г.
Край на делото за трагедията в Горни Лом. В Окръжния съд на Видин ще бъде прочетена присъдата за взрива във фабриката за боеприпаси, при ...
18:47 | 18 Юни 2018 г.

Отложиха решението за старта на делото срещу Петър...

18:47 | 18 Юни 2018 г.
Държавата търси над 1 млн. лева от Петър Москов и негови подчинени. Толкова са пропуснатите ползи при вноса на ваксини от Турция. Специал...

гледай на живо

20.06.2018
 • в момента
  Повторения
 • 05:30
  Кухнята на Звездев
 • 06:00
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин