Подновяват делото срещу обвинения в жестоко убийство Йоан Матев (ВИДЕО)

Брат му Марсел отказа да свидетелства в съда

Йоан Матев
Източник: БГНЕС

Йоан Матев

Още по темата

Днес продължава делото срещу Йоан Матев, подсъдим за жестокото убийство на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Процесът започна през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание.

През април родителите на жертвата се появиха за първи път в залата. На процеса присъства и майката на обвиняемия Йоан Матев. Пред съда показания трябваше да даде и братът на Матев - Марсел. Той обаче отказа да даде показания пред съда.

Поискаха 400 000 обезщетение за убийството на Георги в Борисовата градина

Именно Марсел е ключов свидетел по делото. Преди време той уличи брат си като извършител на престъплението и заведе разследващите до мястото, където е изхвърлен ножът след убийството. 

Марсел Матев се възползва от законовата възможност да не дава показания срещу брат си. Така свидетелствата му за зверството останаха само в  кориците на досъдебното производство. Това предизвика полемика, дали те остават като доказателства в процеса, или не.

На последното заседание преди дни стана ясно още, че десетокласникът Марио Тодоров е бил първият заподозрян за убийството на Георги Игнатов. Той беше разпитан като свидетел. Повод за подозренията са обидни съобщения и закани, които с Георги си разменили във Фейсбук. А причината – ревност от страна на Георги към Лора, заради обща снимка с нейния съученик.

Така се стигнало до размяна на обиди между двете момчета в чата. Георги дори писал на Марио, че ще го бие. Приключили с думите, че ще се разберат, като се видят, но не уточнили кога. До среща така и не се стигнало, защото на следващия ден Георги беше убит.

В съда беше разпитан и съученик на Йоан Матев от училището "Езиков свят". Той разказа, че веднага е познал кое е момчето от клипа, разпространен от МВР. И не само той – много от съучениците му също го разпознали.

Делото продължава с разпити на други свидетели от обкръжението на Георги и Йоан. През ноември миналата година прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

Йоан Матев е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк Борисова градина, като непълнолетен, разбирайки постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти. 

Етикети: убийство , дело
Сотир Цацаров: Таен арест няма
13:44 | 21 Януари 2019 г.

Цацаров: Разпоредбите на Закона за адвокатурата да...

13:44 | 21 Януари 2019 г.
Главният прокурор излезе с позиция по повод Отворено писмо от 18.01.2019 г. на г-жа Ралица Негенцова, председател на Висшия адвокатски съ...
Разпитват Александър Ваклин в Спецсъда по делото Иванчева
13:36 | 21 Януари 2019 г.

Разпитват Александър Ваклин по делото Иванчева в С...

13:36 | 21 Януари 2019 г.
Бизнесменът Александър Ваклин влезе в Специализирания съд, където днес ще бъде разпитан заради противоречиви твърдения, които е дал в дос...
Живко Мартинов привикан в следствието за \
10:10 | 21 Януари 2019 г.

Живко Мартинов привикан в следствието за "Суджукге...

10:10 | 21 Януари 2019 г.
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов днес се яви в следствието като подсъдим по така наречения случай "Суджукгейт". Мартинов ...
39-годишната Исения Асенова е българката, обвинена за финансиране на тероризъм
21:50 | 20 Януари 2019 г.

39-годишната Исения Асенова е българката, обвинена...

21:50 | 20 Януари 2019 г.
39-годишната Исения Асенова е жената, задържана и обвинена заедно с още четирима сирийци за финансиране на терористи по системата "х...
Кметът на Стара Загора съди свои съгражданин, нарекъл го \
21:24 | 20 Януари 2019 г.

Кметът на Стара Загора съди свои съгражданин, наре...

21:24 | 20 Януари 2019 г.
5000 лева обезщетение иска кметът на Стара Загора Живко Тодоров от свой съгражданин, нарекъл го "смешник" във Фейсбук, съоб...
Пак циркове в съда! Николай Банев обяви, че делото прилича на селска вечеринка
20:25 | 19 Януари 2019 г.

Банев с писмо от ареста, обвинява в лъжи зам.-глав...

20:25 | 19 Януари 2019 г.
Николай Банев написа писмо от следствения арест, съобщава bTV. Автентичността му e потвърдена от адвоката му - Христо Ботев. В писмот...

гледай на живо

21.01.2019
 • в момента
  Новини
 • 14:30
  Топ шоп
 • 15:00
  Новини
 • 15:30
  Социална мрежа