И Европа пада под хватката на коронавируса (СНИМКИ)

Заразата достигна и до “Стария континент“

Всички здравни организации в Италия са вдигнати на крака
Източник: БГНЕС

Всички здравни организации в Италия са вдигнати на крака

Паниката около коронавируса удари с пълна сила и Европа, като вече имаме първите регистрирани смъртни случаи на “Стария континент“.

Италия изглежда е ударена най-силно от вируса, като вече има регистрирани 3 смъртни случая и общо повече от 150 заразени. Това наложи спешни мерки от правителството и здравните организации, за да блокират цели области в северната част на страна.

Карнавалът във Венеция бе закрит преждевременно от опасения, че множеството хора, които биха се събрали по улиците, би създало излишни рискове за общественото здраве.

Още новини от България и света четете тук

Дори футболният шампионат на “Ботуша“ отложи голяма част от срещите, като предпазна мярка за зрителите по трибуните на стадионите.

Българският Лудогорец отправи официално запитване към ръководството на Интер Милано, за да проучи вероятността срещата-реванш помежду им от турнира Лига Европа да бъде отложена.

В Англия също има първи случаи на болни хора. Четирима от евакуираните от злощастния кораб “Даймънд принсес“ са дали положителни тестове за коронавируса, с което броят на заразените се увеличи до 13.

В българския курорт Банско за кратко се стигна до паника, след като мъж от китайски произход почина с опасения от зараза с коронавирус, но здравният министър Кирил Ананиев опроверга слуховете, потвърждавайки, че човекът е издъхнал в следствие на сърдечен инфаркт.

Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева сподели опасенията си, че епидемията представлява заплаха за световната икономика. Голяма част от технологичните гиганти вече отчитат понижения в пазарната си активност, след като заводите им в Китай затвориха врати за известен период от време.

Най-сериозна продължава да е епидемията в Китай и Южна Корея, където загинали от вируса вече са общо над 3000 души.

20:48 | 07 Април 2020 г.

Лекарите от ВМА и "Пирогов" получиха дарените от П...

20:48 | 07 Април 2020 г.
  В деня на професионалния си празник медиците от ВМА и "Пирогов", които работят в отделенията с пациенти с коронавиру...
УМБАЛ Света Анна
18:25 | 07 Април 2020 г.

36-годишен мъж с коронавирус почина в София

18:25 | 07 Април 2020 г.
Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 23. Днес в УМБАЛ "Света Анна" (Окръжна болница), София, е починал 36-годише...
18:16 | 07 Април 2020 г.

Д-р Ангел Кунчев: След Великден ще се обсъди облек...

18:16 | 07 Април 2020 г.
  Логично е след Великденските празници да се очаква част от противоепидемичните мерки да бъдат намалени, но това ще зависи от с...
14:24 | 07 Април 2020 г.

Мутафчийски: Наблюдавахме безпрецедентна мобилизац...

14:24 | 07 Април 2020 г.
Безпрецедентна е мобилизацията на обществото по време на глобалната пандемия у нас. Това мнение изрази председателят на Националния опера...
11:27 | 07 Април 2020 г.

Националният оперативен щаб проверява кооперативни...

11:27 | 07 Април 2020 г.
Днес представители на Националния оперативен щаб в лицето на проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев ще посетят кооперативни пазари в...
10:28 | 07 Април 2020 г.

Корнелия Нинова поздрави медиците за празника

10:28 | 07 Април 2020 г.
Днес е Световният ден на здравето, а по този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави работещите в здравеопазването с послание на св...