Организаторка от "Спаси Перник" се разпозна в коментар на Любо Огнянов, иска право на отговор

Камелия Радева е регистрирана като адвокат през 1991 г., сега се почувствала засегната, че е представена като адвокат

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

Традиционният коментар на водещия на "Офанзива с Любо Огнянов" от 11 януари предизвика реакция в ръководството на инициативния комитет "Спаси Перник". Въпреки че не е спомената поименно, една от организаторките на протестите срещу водната криза в миньорския град Камелия Радева се е разпознала. 

Цитатът от коментара на Любо Огнянов, който предизвика реакцията на Камелия Радева, е следният: "Днес се проведе поредния протест-автошествие в Перник. То обаче се ръководи от столична адвокатка, която оглавява комитета "Спаси Перник”. Звучи ви сигурно доста познато. Може би перничани няма да са много доволни, че водачката им всяка вечер се прибира в дома си в София, където има вода." 
 
Според разпоредбите на Закона за радио и телевизия лица и държавни и общински органи, засегнати в линейни медийни услуги, в които не са участвали лично или чрез свой представител, имат право на отговор. В чл. 18 ал.2 е посочено, че в 7-дневен срок от деня на предаването лицата или органите имат право да поискат писмено от съответния оператор предоставянето за разпространение на техния отговор. В искането трябва да са посочени оспорваните твърдения, както и датата и часът на предаването". 
 
 
Независимо, че не е спомената поименно, след получаването на писмото от електронната поща, водещият Любо Огнянов предложи на Камелия Радева да участва в предаването на 18 януари. Тя обаче отказа, като изрази желание сайтът на телевизията да публикува в интернет нейния отговор. Ето го и него – публикуваме го без съкращения, запазвайки оригиналния правопис.
 
"Благодаря Ви, че проблемът с безводието, сполетяло Перник, Батановци и още 17 селища в община Перник, е фокусирал Вашето внимание. Същевременно желая да заявя своето мнение по повод Вашата статия "Протестъри на "Демократична България" стоят зад блокадите в Перник“ с подзаглавие "Колаборацията между БСП и розово-зелените първо в София, сега в Перник".
 
Смятам, че като журналист Вашата етика изисква да проверявате фактите, преди да правите изявления и публикации. Статията Ви прави внушения, които нямат нищо общо с истината:
 
1. Не съм адвокат. Информацията е невярна и това е лесно установимо.
 
2. Като човек, израсъл в Перник, Ви заявявам по пернишки: личният ми живот не Ви засяга и къде точно спя, не е Ваша работа.
 
3. Когато "излязохме" от Фейсбук и се събрахме наяве повече от 20 човека, за да помогнем на града си заради бедственото положение относно водата, не сложихме "Чекпойнт Чарли". Не зададохме въпроса кой на коя партия е симпатизант, за кого е гласувал, кой на кого е роднина, защото в случая това няма никакво значение.
 
4. Продължаваме работата си, търсейки отговори на исканията на перничани за вода и нормален живот.
 
P.S. Другата седмица ще купувам хидрофорна система. Ще Ви изпратя фактурата, за да спрете да коментирате къде спя и какъв е битът ми.”
 
Въпреки твърденията си, след проверка от предаването "Офанзива с Любо Огнянов" в адвокатска колегия Перник се оказа, че Камелия Радева Е РЕГИСТРИРАНА КАТО АДВОКАТ още през 1991 г. след като е завършила специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Тя сама представя себе си като човек, който е работил като адвокат. 
 
Понастоящем Камелия Радева е управляващ собственик на фирма "Оптимум Консулт", която е с адрес в София, на бул. "Дондуков". В предмета на дейност на фирмата е посочено, че извършва юридически консултации, изготвяне на документи и управление на документооборот. Прави впечатление, че в отговора си Камелия Радева не отрича, че живее в София. 
 
Освен това посочените поименно лица – Ирена Шаренкова и Антон Шаренков, който е бил кандидат за общински съветник от Демократична България, не поискаха право на отговор заради коментара на водещия със заглавие "Протестъри на "Демократична България" стоят зад блокадите в Перник". Междувременно от ИК "Спаси Перник" обявиха, че ще проведат протест, този път в София на 25 януари, събота.  
 
14:05 | 24 Февруари 2020 г.

Лотарийните игри могат да се използват за изпиране...

14:05 | 24 Февруари 2020 г.
Д-р Алдимиров, на 18 февруари "Държавен вестник" обнародва приетите от парламента промени в Закона за хазарта. Така тотото офиц...
19:16 | 23 Февруари 2020 г.

Председателят на КТ “Подкрепа“: Политиците не бива...

19:16 | 23 Февруари 2020 г.
Никой не бива да използва националните празници за своите користни политически цели, смята председателят на Димитър Манолов в предаването...
Гостите на \
18:39 | 23 Февруари 2020 г.

Валери Жаблянов: Ред в БСП могат да сложат хора с ...

18:39 | 23 Февруари 2020 г.
"От основно значение е как изглежда държавният протокол, импровизации не могат да бъдат адмирирани, не може да се предвиди поведение...
Гостите на \
17:54 | 23 Февруари 2020 г.

Александър Маринов: Проблемите на България не запо...

17:54 | 23 Февруари 2020 г.
"Нашата задача е да изготвим проект за документ, който трябва да мине през широки обсъждания, виждане дългосрочно за необходимите пр...
Гостите на \
17:15 | 23 Февруари 2020 г.

Томислав Дончев: Проблем за Радев и Корнелия Нинов...

17:15 | 23 Февруари 2020 г.
Томислав Дончев, вицепремиер и член на ИК на ГЕРБ, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновск...
12:47 | 23 Февруари 2020 г.

Беновска пак пита в неделя, 23 февруари 2020 г. от...

12:47 | 23 Февруари 2020 г.
Илиана Беновска пак пита в неделя, 23 февруари 2020 г. от 5 часа след обед в Канал 3 и К2: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да...