DJ Mascota! За новите си проекти и без какво не може, разказва най-добрият на клубната сцена у нас

Кога и какво да очакваме от Bedroom Autumn Fashion 2015, разкрива Mascota пред Канал 3

DJ Mascota! За новите си проекти и без какво не може разказва най-добрият на клубната сцена у нас
Източник: Facebook

DJ Mascota! За новите си проекти и без какво не може разказва най-добрият на клубната сцена у нас

Той не се нуждае от представяне, защото едва ли има любител на клубната музика у нас, който да не е танцувал до сутринта под съпровода на неговите сетове. Вечерите, в които той "дирижира" музиката най-често приключват с изгрева, а настроението не се описва, то се чувства. И няма как да е по друг начин, защото Миро е израснал с музиката и застава за пръв път зад пулта едва на 17 години.

За изминалия летен сезон, за това какво го вдъхновява и без какво не може разказва DJ Mascota:

Над милион слушания на Bedroom Spring Fashion 2014! Знам, че е като да избереш любимо сред децата си и все пак това прави ли го твоят личен фаворит сред сетовете ти, или друг заема по-специално място в личната ти класация?

Трудно ми е да кажа, че някой от сетовете ми ми е фаворит, имайки предвид и това, че музиката и звученето постоянно се променят. Друг е въпросът, че някои от сетовете наистина се открояват като интерес и популярност. Конкретно за Spring Fashion 2014, мога да кажа само, че тогава в един и същ момент се издадоха много добри парчета, (а това не се случва често) които аз сложих на едно място плюс моя ремикс на "Freed From Desire". Наистина след това, голяма част от тези тракове станаха хитове и се радвам, ако аз имам поне малък принос за това.

Лятото не спря и за секунда да радваш феновете на клубната музика, как ти се стори сезонът, разкажи някоя дивя лятна случка и си признай за някой гаф.

Ако трябва да бъда наистина честен, сезон може би имаше само при нас в Bedroom Beach. Не искам да звучи нескромно, просто това, което наблюдавам с всяка изминала година, е че интересът към нашите черноморски курорти намалява драстично. Разбира се, това не се дължи на клубния живот, а по-скоро на нивото и качеството, в което се намира туристическият бизнес в България.

Диви случки безброй, но по-дива от тази, в която видях каруца с кон на плажа Каваци буквално на 2 метра от мен, да се движи плискайки я вълните и уж отговаряща за чистотата, някак си се запази в моето съзнание, като нещо диво и лятно smiley

"...хората го приеха като провокация от моя страна да извикат още по-силно"

Колкото до гафовете, веднага се сещам за момента, в който реших да използвам интрото от едно наше парти в друг клуб. Всичко беше супер, до момента, в който се сетих, че в него има войс, който казва името на друг клуб. По интересното обаче е, че се сетих 1-2 секунди преди да се чуе войса. Тогава спасението беше публиката, която толкова викаше, че аз просто намалих интрото до нула, за да не се чуе войсът, а всъщност хората го приеха като провокация от моя страна да извикат още по-силно.

Няма да губя време и започвам да мрънкам, да ни издадеш нещичко за Bedroom Autumn Fashion 2015? Kога да го очакваме и повдигни малко завесата за всички нетърпеливци.

Аз никога не си поставям краен срок или дата, когато става дума за сет и все пак се стремя да е в сезона, за който е предназначен, но желанието ми е Bedroom Autumn Fashion 2015, да се появи до края на месец октомври. За да повдигна малко завесата ще кажа, че тази компилация ще се опитам да представя по-друг начин, който мисля, че ще бъде интересен за всички и понеже това е свързано с доста техническа подготовка, може да не успеем да го направим за този сет, но със сигурност ще се случи в следващите издания.

И като си говорим за Bedroom, там ли се чувстваш най-уютно зад пулта? Казваш в интервюта, че екипа на клуба най-много те е подкрепял през годините.  В Bedroom ли се получават най-силните партита?

Предпоставките за силно парти са различни, но приоритетът на Bedroom (Bedroom Beach) е в това, че нивото на клуба е толкова високо, (звук, осветление, интериор, екип и т.н.) че на теб ти остава само това да пускаш добра музика. Може би едни от най-силните партита са получават в летния Bedroom, но там и самия въздух помага!

Написах си домашното и проверих, (а и слушах в часовете по испански) затова питам Mascota има ли си талисман и кой е той? И като цяло суеверен ли е Миро?

Добър въпрос. Като се замисля задълбочено май си нямам талисман поне засега.

Затова дали съм суеверен, по-скоро не съм. Вярвам в енергията, която ни заобикаля и се стремя да се намирам в полето с положителната.

Разкажи ни затова, което правиш така все едно го обясняваш на 5-годишно дете?

Натискам всички тези копчета, които светят, въртя тези колелета и по този начин се чува музика.

Повече самоуверен или повече самокритичен е Маскота?

Повече самокритичен.

Като изключим музиката, без какво не може Миро?

Без спорт.

Какво те вдъхновява и кога разбираш, че едно парче си заслужава да го "докоснеш"?

Този уикенд си мислих точно това, как едно парти, (визирам това в Jim Beam) ме вдъхновява, да не казвам надъхва да направя следващите идеи и проекти, които са ми в съзнанието.

Не разбирам, просто усещам - чувствам кога едно парче си заслужава. Смятам, че диджеите трябва повече да вярват на себе си, когато решават какво да пуснат или миксират.

Кой е любимият ти момент от деня?

Сутринта, още от дете. Независимо дали тогава ставам или лягам smiley

Да си поговорим за съня и тишината, липсват ли ти?  Кога държиш задължително да ти е тихо?

Съня особено уикендът никога не е достатъчен. В последните години обаче през седмицата рядко имам участия и наваксвам с изгубените часове сън. Колкото до тишината, тя наистина ми липсва още повече в град като София. Държа да ми е тихо задължително в неделя, както и времето в което спя, защото чувам абсолютно всичко.

Време за самооценка: Как ти се отрази популярността?

Положително разбира се, но дори и за момент да се замисля, че може това да ме натовари си казвам – "Ами, ако беше на мястото на Кристиано Роналдо или пък Джони Деп?"

И въпросът, вълнуващ всички фенки – обвързан ли е Маскота?

Обвързан е.

Какви са бъдещите ти планове?  Безспорно си един от най-добрите у нас, имаш ли амбиции да се развиваш и извън страната? Да очакваме ли други съвместни проекти с чужди диджеи, след този с Ruben Alvarez?

Планове има много, кои от тях ще се осъществят само времето ще покаже. На мен не ми пречи да се развивам и тук, но ако става дума за участия извън страната, аз мисля, че те са една нормална част от развитието на един диджей и продуцент. Ние заедно с D-Trax последната година влязохме 2 пъти в топ 100 за хаус и дийп музика на две от най-големите електронни музикални магазини Beatport и Traxsource, с ремиксите, които направихме за Crazibiza. Скоро също открих, че най-слушаното радио в Гърция "Radio 1" ни е поставило на 6-то място в класацията за денс музика с ремикса ни на "Waiting For".  Ние продължаваме с новите проекти и се надявам, интересът от чужди лейбъли и букинг агенти да расте.

И накрая, но не по важност поздрави феновете с нещо старо, но златно.

Jamiroquai – Cosmic Girl

Етикети: музика , звезди
18:00 | 14 Октомври 2019 г.

Акад. Руменин: Колкото повече се занимавам с наука...

18:00 | 14 Октомври 2019 г.
Моето верую е следното: колкото повече се занимавам с наука, навлизам в технологичните тайности някъде там, встрани от утъпкания път, тол...
22:26 | 13 Октомври 2019 г.

Асен Павлов от "Чинари": Изкуството е моят живот (...

22:26 | 13 Октомври 2019 г.
"Завърших танцовото училище в края на 80-те години. Излизайки на свободния пазар – бях готов, но и не чак толкова за това, кое...
Александър Петров: Демокрацията по български на моменти е тягостна, трябват ни четка и сапун, а не дезодорант
18:50 | 13 Октомври 2019 г.

Александър Петров: Демокрацията по български на мо...

18:50 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с поета Александър Петров, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Канал 3" и "Радио К2" на 13 о...
Велислава Кръстева и кандидати на ДПС за ОС в Плевен: Програмата ни с 55 идеи за Плевен ще го превърне в уютен град, привлекателен за младите хора
18:20 | 13 Октомври 2019 г.

Велислава Кръстева и кандидати на ДПС за ОС в Плев...

18:20 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с кандидатите за общински съветници в Плевен от листата на ДПС, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Кан...
Галин Григоров: Русе има нужда от загърбване на противоборствата и край на деленето на „наши“ и „ваши“
18:03 | 13 Октомври 2019 г.

Галин Григоров: Русе има нужда от загърбване на пр...

18:03 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с кандидата за кмет на Русе от ВМРО-НФСБ Галин Григоров, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Канал 3" ...
Таня Христова: Габрово е неповторим град със силен дух, щастлива съм, че съм част от съвременното му развитие
17:40 | 13 Октомври 2019 г.

Таня Христова: Габрово е неповторим град със силен...

17:40 | 13 Октомври 2019 г.
Интервю с кандидата за кмет на Габрово от ГЕРБ Таня Христова, излъчено в предаването "Беновска пита" по "Канал 3" и &...