Антоанета Христова: Кабинетът е стабилен и в близко бъдеще ще остане стабилен (ВИДЕО)

Необходими са реформи в някои сектори и са възможни промени в управлението, смята политическият психолог

Източник: Канал 3

Кабинетът е по-скоро стабилен и в близко бъдеще кабинетът ще бъде стабилен. Това прогнозира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политическият психолог Антоанета Христова.

Според нея обаче са възможни промени в управлението.

 "На практика в момента има движение в политическото пространство, особено относно групирането на партиите вдясно, но въпреки всичко нямаме рязка промяна в политическите, поради което никой не вярва, че има на кого другиго да вярва.

В момента Патриотичният фронт е нужен на ГЕРБ. В момента всичко, което правят патриотите им е простено, но това само до момента, в който те не са нужни. Има отигран вариант. Дали трябва да се случват някакви промени в управлението – ще кажа да. Не говоря за коалицията ГЕРБ – патриоти – по-скоро за някои позиции в управлението”, допълни Христова.

Според нея обаче засега има спокойствие заради европредседателството, но след него на дневен ред ще излязат вътрешните проблеми.

В името на председателството, спокойствието, почти няма критики, дори от опозицията. Проблемът обаче е, че се забавиха реформи.

Че до скоро министър-председателят решаваше проблеми на парче. Казвам до скоро, защото вече забелязвам промени. Например социалното министерството, което показва желание и намерение за реформи.  Има опит, но засега той е половинчат. Ясно е, че не всички са доволни и точно това бави реформите. Не казвам, че социалното министерство трябва да бъде ремонтирано, тъй като министърът е голям експерт. Но при него са необходими реформи.

Необходими са реформи и в здравеопазването.

Това са ключови министерства и ресори и там трябва да се случат реформи.

Образованието също ще изпуши в един момент. Поздравления за желанието и действията, но там изпълнението е в доста далечно бъдеще.

Затова казвам, когато мине председателството тези теми ще излязат на преден план. Тези теми ще бъдат захапани и от някои нови политически сили.

Вижте още интервюта и коментари!

Очаквам, че опозицията и управляващите да осъзнаят, че теренът винаги ще бъде атакуван, когато на полето има място за атака. И ако те не успеят да преложат решения, осебено в тези сектори – те тогава ще отворят терен. От кой обаче? Ще видим”, каза още политическият психолог.

Относно възможността за политически проект на президента Румен Радев тя коментира:

"Това ми се струва много хипотетично. Радев обаче има защо да се притеснява от неуспеха на предишните президенти. Едно е да си президент с висок рейтинг, друго е да влезеш в политиката и да предлагаш решения. Защото решенията свалят рейтинга. Смятам, че той претегля всичко, той е разумен човек, но обграден от много амбициозни хора. Към днешна дата обаче ми се струва, че повече си задава въпроси, отколкото взема решения”.

По отношение на репликите между Румен Радев и Цветан Цветанов тя смята, че той в някаква степен дори е изкуствено създаден.

"Някак през цялото време ни се внушава, че има напрежение, че има сблъсък. На моменти обаче ми изглежда, че по-скоро сблъсък няма. От тези взаимни нападки никой не печели. Рейтингът на президента е висок. Според последната социология и положението на ГЕРБ е същото. Този сблъсък не влияе и на отношенията между ГЕРБ и БСП", каза още Антоанета Христова.

 

20:23 | 23 Януари 2019 г.

Милен Михов: Личните и партийните пристрастия тряб...

20:23 | 23 Януари 2019 г.
Кавгата с Валери Симеонов не е точната дума. На нас ни се разминават вижданията за общата ни работа. Не е най-важното изборите. Важно е к...
11:37 | 23 Януари 2019 г.

"АФИС" предвижда голяма битка между ГЕРБ и БСП за ...

11:37 | 23 Януари 2019 г.
Междинните електорални нагласи, броени месеци преди изборите за Европейски парламент, предвещават оспорвана борба за първото място. Шансо...
10:49 | 23 Януари 2019 г.

“Файненшъл таймс“: Западният либерализъм разочаров...

10:49 | 23 Януари 2019 г.
Хората се разочароваха от западния либерализъм поради грешки на правителствата и търговския елит, пише коментаторът Мартин Уулф във вестн...
21:00 | 22 Януари 2019 г.

Политолози: Червените лампи, които визираше Бойко ...

21:00 | 22 Януари 2019 г.
Червените лампи, които визираше Бойко Борисов са въпрос на това всеки как се самооценя. Разбира се, че има виц в неговото изречение, той ...
08:50 | 22 Януари 2019 г.

Две години Румен Радев на "Дондуков" 2

08:50 | 22 Януари 2019 г.
На днешния 22 януари се закръглят две години от стъпването на Румен Радев на "Дондуков" 2. Президентът, издигнат от БСП, но съб...
22:54 | 21 Януари 2019 г.

Владимир Тодоров: При пътно нарушение хората не са...

22:54 | 21 Януари 2019 г.
Хората в България не са склонни при нарушение на пътя да си плащат, защото мисленето ни е такова. За тези 30 г. демокрация ние отидохме н...

гледай на живо

24.01.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини