Антоанета Христова: Кабинетът е стабилен и в близко бъдеще ще остане стабилен (ВИДЕО)

Необходими са реформи в някои сектори и са възможни промени в управлението, смята политическият психолог

Източник: Канал 3

Кабинетът е по-скоро стабилен и в близко бъдеще кабинетът ще бъде стабилен. Това прогнозира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политическият психолог Антоанета Христова.

Според нея обаче са възможни промени в управлението.

 "На практика в момента има движение в политическото пространство, особено относно групирането на партиите вдясно, но въпреки всичко нямаме рязка промяна в политическите, поради което никой не вярва, че има на кого другиго да вярва.

В момента Патриотичният фронт е нужен на ГЕРБ. В момента всичко, което правят патриотите им е простено, но това само до момента, в който те не са нужни. Има отигран вариант. Дали трябва да се случват някакви промени в управлението – ще кажа да. Не говоря за коалицията ГЕРБ – патриоти – по-скоро за някои позиции в управлението”, допълни Христова.

Според нея обаче засега има спокойствие заради европредседателството, но след него на дневен ред ще излязат вътрешните проблеми.

В името на председателството, спокойствието, почти няма критики, дори от опозицията. Проблемът обаче е, че се забавиха реформи.

Че до скоро министър-председателят решаваше проблеми на парче. Казвам до скоро, защото вече забелязвам промени. Например социалното министерството, което показва желание и намерение за реформи.  Има опит, но засега той е половинчат. Ясно е, че не всички са доволни и точно това бави реформите. Не казвам, че социалното министерство трябва да бъде ремонтирано, тъй като министърът е голям експерт. Но при него са необходими реформи.

Необходими са реформи и в здравеопазването.

Това са ключови министерства и ресори и там трябва да се случат реформи.

Образованието също ще изпуши в един момент. Поздравления за желанието и действията, но там изпълнението е в доста далечно бъдеще.

Затова казвам, когато мине председателството тези теми ще излязат на преден план. Тези теми ще бъдат захапани и от някои нови политически сили.

Вижте още интервюта и коментари!

Очаквам, че опозицията и управляващите да осъзнаят, че теренът винаги ще бъде атакуван, когато на полето има място за атака. И ако те не успеят да преложат решения, осебено в тези сектори – те тогава ще отворят терен. От кой обаче? Ще видим”, каза още политическият психолог.

Относно възможността за политически проект на президента Румен Радев тя коментира:

"Това ми се струва много хипотетично. Радев обаче има защо да се притеснява от неуспеха на предишните президенти. Едно е да си президент с висок рейтинг, друго е да влезеш в политиката и да предлагаш решения. Защото решенията свалят рейтинга. Смятам, че той претегля всичко, той е разумен човек, но обграден от много амбициозни хора. Към днешна дата обаче ми се струва, че повече си задава въпроси, отколкото взема решения”.

По отношение на репликите между Румен Радев и Цветан Цветанов тя смята, че той в някаква степен дори е изкуствено създаден.

"Някак през цялото време ни се внушава, че има напрежение, че има сблъсък. На моменти обаче ми изглежда, че по-скоро сблъсък няма. От тези взаимни нападки никой не печели. Рейтингът на президента е висок. Според последната социология и положението на ГЕРБ е същото. Този сблъсък не влияе и на отношенията между ГЕРБ и БСП", каза още Антоанета Христова.

 

21:00 | 18 Октомври 2018 г.

Ген. Попов за радиомълчанието на президента: Някои...

21:00 | 18 Октомври 2018 г.
„Нормално е да има различни позиции в малката коалиция. Това са различни хора с различни амбиции, но искрено се надявам, а и съм уб...
20:27 | 18 Октомври 2018 г.

Любомир Кючуков: Не е изключено кралица Елизабет I...

20:27 | 18 Октомври 2018 г.
„Има много въпроси, които са договорени, но докато всичко не е договорено, значи нищо не е договорено. Защото ще има един договор, ...
Александър Симов
16:24 | 18 Октомври 2018 г.

Александър Симов: Разменяме писма като в "Опасни в...

16:24 | 18 Октомври 2018 г.
- Въпреки че не сте от подписалите се под подписката на онези 50-има, възразили срещу новото ръководство на "Дума", сте член на...
20:30 | 17 Октомври 2018 г.

Антоанета Христова: В момента нямаме конкретна сит...

20:30 | 17 Октомври 2018 г.
Кавгите в „Обединени патриоти” са доста отдавна. Имаше доста коментари. Все повече и повече се откриват интересите на малката...
21:00 | 16 Октомври 2018 г.

Иван Димитров: Не се развива по абсолютно никаква ...

21:00 | 16 Октомври 2018 г.
Евротранспланта е неправителствена организация и нейната дейност е да улеснява донорите и тяхното доставяне. Няма как те да трансплантира...
Вида Пиронкова и Роберта
12:13 | 16 Октомври 2018 г.

Вида Пиронкова за Евровизия: По-добре година почив...

12:13 | 16 Октомври 2018 г.
Вида Пиронкова е творец-стихия - композитор, журналист, бижутер и поет. Пише камерна, солова, балетна, театрална, филмова, симфонична муз...

гледай на живо

19.10.2018
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:15
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини