Антоанета Христова: Кабинетът е стабилен и в близко бъдеще ще остане стабилен (ВИДЕО)

Необходими са реформи в някои сектори и са възможни промени в управлението, смята политическият психолог

Източник: Канал 3

Кабинетът е по-скоро стабилен и в близко бъдеще кабинетът ще бъде стабилен. Това прогнозира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политическият психолог Антоанета Христова.

Според нея обаче са възможни промени в управлението.

 "На практика в момента има движение в политическото пространство, особено относно групирането на партиите вдясно, но въпреки всичко нямаме рязка промяна в политическите, поради което никой не вярва, че има на кого другиго да вярва.

В момента Патриотичният фронт е нужен на ГЕРБ. В момента всичко, което правят патриотите им е простено, но това само до момента, в който те не са нужни. Има отигран вариант. Дали трябва да се случват някакви промени в управлението – ще кажа да. Не говоря за коалицията ГЕРБ – патриоти – по-скоро за някои позиции в управлението”, допълни Христова.

Според нея обаче засега има спокойствие заради европредседателството, но след него на дневен ред ще излязат вътрешните проблеми.

В името на председателството, спокойствието, почти няма критики, дори от опозицията. Проблемът обаче е, че се забавиха реформи.

Че до скоро министър-председателят решаваше проблеми на парче. Казвам до скоро, защото вече забелязвам промени. Например социалното министерството, което показва желание и намерение за реформи.  Има опит, но засега той е половинчат. Ясно е, че не всички са доволни и точно това бави реформите. Не казвам, че социалното министерство трябва да бъде ремонтирано, тъй като министърът е голям експерт. Но при него са необходими реформи.

Необходими са реформи и в здравеопазването.

Това са ключови министерства и ресори и там трябва да се случат реформи.

Образованието също ще изпуши в един момент. Поздравления за желанието и действията, но там изпълнението е в доста далечно бъдеще.

Затова казвам, когато мине председателството тези теми ще излязат на преден план. Тези теми ще бъдат захапани и от някои нови политически сили.

Вижте още интервюта и коментари!

Очаквам, че опозицията и управляващите да осъзнаят, че теренът винаги ще бъде атакуван, когато на полето има място за атака. И ако те не успеят да преложат решения, осебено в тези сектори – те тогава ще отворят терен. От кой обаче? Ще видим”, каза още политическият психолог.

Относно възможността за политически проект на президента Румен Радев тя коментира:

"Това ми се струва много хипотетично. Радев обаче има защо да се притеснява от неуспеха на предишните президенти. Едно е да си президент с висок рейтинг, друго е да влезеш в политиката и да предлагаш решения. Защото решенията свалят рейтинга. Смятам, че той претегля всичко, той е разумен човек, но обграден от много амбициозни хора. Към днешна дата обаче ми се струва, че повече си задава въпроси, отколкото взема решения”.

По отношение на репликите между Румен Радев и Цветан Цветанов тя смята, че той в някаква степен дори е изкуствено създаден.

"Някак през цялото време ни се внушава, че има напрежение, че има сблъсък. На моменти обаче ми изглежда, че по-скоро сблъсък няма. От тези взаимни нападки никой не печели. Рейтингът на президента е висок. Според последната социология и положението на ГЕРБ е същото. Този сблъсък не влияе и на отношенията между ГЕРБ и БСП", каза още Антоанета Христова.

 

20:55 | 23 Май 2018 г.

Зам.-министърът на правосъдието получил предложени...

20:55 | 23 Май 2018 г.
„Бях изненадан от постъпката на затворника Пелов. Любопитното е, че точно в деня, в който излезе това писмо, отваряйки своя телефон...
20:24 | 23 Май 2018 г.

Христо Гаджев: Два са проблемите, които Борисов ще...

20:24 | 23 Май 2018 г.
„Както се видя от визитата на президента в Русия е, че от руска страна очакват премиерът да отиде, за да се вземат решения.  ...
Жельо Бойчев: АЕЦ \
21:01 | 22 Май 2018 г.

Жельо Бойчев: АЕЦ "Белене" има всички разрешителни...

21:01 | 22 Май 2018 г.
Радвам се, че правителството прие аргументите за АЕЦ Белене, които в годините сме изтъквали многократно. В момента е внесен доклад от мин...
22:16 | 21 Май 2018 г.

Икономистът Майкъл Грийн: Югоизточна България се п...

22:16 | 21 Май 2018 г.
За България има добра и лоша новина. Лошата новина е, че един от най-зле представящите се региони в ЕС е Югоизточният регион на България....
20:47 | 21 Май 2018 г.

Проф. Тасев: Газова тръба край Крим за България сп...

20:47 | 21 Май 2018 г.
Логически, икономически и, бих казал, геостратегически, вариантът втората тръба от Турски поток, да се нарича Балкански, Български или ка...
Среща на ЕС и Западни Балкани
22:02 | 20 Май 2018 г.

И Сърбия каза на Българския Батман: Данке, Бойко!

22:02 | 20 Май 2018 г.
Ели Юрукова, кореспондент на БГНЕС в Белград Сърбия очевидно е доволна от българското европредседателство. Сръбският президент Алекса...

гледай на живо

24.05.2018
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Без монтаж
 • 10:00
  Спорт в обектива
 • 11:00
  Времето, календар, хороскоп