Антоанета Христова: Кабинетът е стабилен и в близко бъдеще ще остане стабилен (ВИДЕО)

Необходими са реформи в някои сектори и са възможни промени в управлението, смята политическият психолог

Източник: Канал 3

Кабинетът е по-скоро стабилен и в близко бъдеще кабинетът ще бъде стабилен. Това прогнозира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политическият психолог Антоанета Христова.

Според нея обаче са възможни промени в управлението.

 "На практика в момента има движение в политическото пространство, особено относно групирането на партиите вдясно, но въпреки всичко нямаме рязка промяна в политическите, поради което никой не вярва, че има на кого другиго да вярва.

В момента Патриотичният фронт е нужен на ГЕРБ. В момента всичко, което правят патриотите им е простено, но това само до момента, в който те не са нужни. Има отигран вариант. Дали трябва да се случват някакви промени в управлението – ще кажа да. Не говоря за коалицията ГЕРБ – патриоти – по-скоро за някои позиции в управлението”, допълни Христова.

Според нея обаче засега има спокойствие заради европредседателството, но след него на дневен ред ще излязат вътрешните проблеми.

В името на председателството, спокойствието, почти няма критики, дори от опозицията. Проблемът обаче е, че се забавиха реформи.

Че до скоро министър-председателят решаваше проблеми на парче. Казвам до скоро, защото вече забелязвам промени. Например социалното министерството, което показва желание и намерение за реформи.  Има опит, но засега той е половинчат. Ясно е, че не всички са доволни и точно това бави реформите. Не казвам, че социалното министерство трябва да бъде ремонтирано, тъй като министърът е голям експерт. Но при него са необходими реформи.

Необходими са реформи и в здравеопазването.

Това са ключови министерства и ресори и там трябва да се случат реформи.

Образованието също ще изпуши в един момент. Поздравления за желанието и действията, но там изпълнението е в доста далечно бъдеще.

Затова казвам, когато мине председателството тези теми ще излязат на преден план. Тези теми ще бъдат захапани и от някои нови политически сили.

Вижте още интервюта и коментари!

Очаквам, че опозицията и управляващите да осъзнаят, че теренът винаги ще бъде атакуван, когато на полето има място за атака. И ако те не успеят да преложат решения, осебено в тези сектори – те тогава ще отворят терен. От кой обаче? Ще видим”, каза още политическият психолог.

Относно възможността за политически проект на президента Румен Радев тя коментира:

"Това ми се струва много хипотетично. Радев обаче има защо да се притеснява от неуспеха на предишните президенти. Едно е да си президент с висок рейтинг, друго е да влезеш в политиката и да предлагаш решения. Защото решенията свалят рейтинга. Смятам, че той претегля всичко, той е разумен човек, но обграден от много амбициозни хора. Към днешна дата обаче ми се струва, че повече си задава въпроси, отколкото взема решения”.

По отношение на репликите между Румен Радев и Цветан Цветанов тя смята, че той в някаква степен дори е изкуствено създаден.

"Някак през цялото време ни се внушава, че има напрежение, че има сблъсък. На моменти обаче ми изглежда, че по-скоро сблъсък няма. От тези взаимни нападки никой не печели. Рейтингът на президента е висок. Според последната социология и положението на ГЕРБ е същото. Този сблъсък не влияе и на отношенията между ГЕРБ и БСП", каза още Антоанета Христова.

 

Борисов целува икони в манастир преди заседанието в Струмица
, 6
10:59 | 18 Август 2018 г.

Защо Русия има интерес да скара България и Македон...

10:59 | 18 Август 2018 г.
Коментар на Иван Бедров за "Дойче Веле"   Ако човек е следил българските медии в последно време, навярно е останал...
FAZ: Тръмп унищожава свободните медии
19:16 | 17 Август 2018 г.

FAZ: Тръмп унищожава свободните медии

19:16 | 17 Август 2018 г.
Коментар на Клаус-Дитер Франкенбергер във Frankfurter Allgemeine Zeitung Свободата на печата е положена в самата сърцевина на америка...
22:23 | 13 Август 2018 г.

Washington Post: Ердоган води загубена битка срещу...

22:23 | 13 Август 2018 г.
В петък турската лира изживя най-голямото си обезценяване в рамките на един ден, губейки повече от 14% спрямо долара. Министърът на финан...
14:44 | 13 Август 2018 г.

Петър Богоески: Русия подкопава отношенията между ...

14:44 | 13 Август 2018 г.
Анализът от зам.-генералния секретар на ВМРО-ДПМНЕ Петър Богоески за БГНЕС Македония и България имат една алтернатива и това е насърч...
Рекордни жеги засдтигнаха и Париж това лято
11:11 | 10 Август 2018 г.

Лято 2018 - и все пак има глобално затопляне

11:11 | 10 Август 2018 г.
Коментар: Катарина Векер, "Дойче Веле" Рекордни горещини в Германия, пожари в Швеция и останалите скандинавски държави, отр...
Бенчо Бенчев
12:33 | 06 Август 2018 г.

Емануил Йорданов: Бенчо Бенчев е от явлението полу...

12:33 | 06 Август 2018 г.
Интервю на агенция БГНЕС  Групата на Митьо Очите е идеален пример за безхаберието на институциите.  „Сега я разби...

гледай на живо

18.08.2018
 • в момента
  Топ шоп
 • 11:30
  Кухнята на Звездев
 • 12:00
  Вечните песни
 • 13:00
  Уикенд с Роси