Румен Драганов: Туризмът е против връщането на тютюнопушенето в заведенията (ВИДЕО)

Имаме една нова България, обяви експертът

Румен Драганов, Бранимир Ботев
Източник: Канал 3

Туризмът е против връщането на тютюнопушеното в заведенията. Това категорично обяви в предаването „Денят на живо” по Канал 3 Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

„Категорично не. Никакво тютюнопушене. Няма как да бъде даден ход назад. България вече е взела това решение, очевидно печели. Така че никакво тютюнопушене в заведенията. И това е желанието на туризма”, каза Драганов.

Гост в студиото бе и бившият министър на туризма Бранимир Ботев.

 „Аз бях против въвеждането на тези норми и то за сметка на бизнеса. Но сега ми се струва, че при тези условия, които са създадени, при промотирането на България по този начин, не трябва да се възстановява пушенето в заведенията”, обяви Ботев.

Двамата гости коментираха рекордните за последните 10 години резултати в родния туризъм, отчетени през изминалия зимен сезон.

„Потенциалът на България е огромен. Има възможност за развитие на всички видове туризъм и затова трябва да се отърсим от това да развиваме само морския туризъм, където имаме и най-висока конкуренция.

Огромен е потенциалът и на зимния туризъм – Банско вече се превърна в световен бранд, от друга страна Пампорово е най-близкият зимен курорт за Истанбул, където са пазар от 21 милиона, Боровец е най-старият ски курорт на Балканите и най-близък до София. Огромен е потенциалът, още повече, че има сфери, които не развиваме. Например минералните води, където използваме под 1,5%”, заяви Ботев.

Вижте още интервюта и коментари!

„Бизнесът се справя много добре и мисля, че високите резултати са въпреки Министерството на туризма”, изрази позицията си бившият министър.

„Когато говорим за зимен туризъм ние обаче не говорим само за ски туризъм, само за Банско, Пампорово и Боровец. От 1,2 милиона туристи през този сезон само 200 хиляди практикуваха ски и сноуборд”, разясни Румен Драганов.

„Това е и поради причината, че януари и февруари бяха много топли, но зимният сезон вече не трябва да се разглежда само като ски сезон. Имаме и културен туризъм в градска среда. Фактически бумът, за който говорят от Министерството и който е факт благодарение на Министерството, е културният туризъм в градска и историческа среда. Два са факторите, които доведоха повече туристи тази зима – нискотарифните компании и европейското председателство”, каза още Драганов.

„Като цяло имаме една нова България, която разглежда четирите сезона по коренно различен начин. Имаме пренареждане на картата, което е феномен за България”, категоричен бе Румен Драганов, като изтъкна, че и през лятото градовете са пълни, а не морето, и прогнозира 200 хиляди повече туристи през това лято.

„Аз не съм такъв оптимист, защото ние сме яхнали добрата вълна, но не виждам как управляваме този процес”, изказа се скептично Бранимир Ботев.

По отношение на готвените промени в Закона за туризма, свързан с по-високите глоби за за шум по курортите Румен Драганов е на мнение, че те трябва да се случат и да няма шум в курортите.

„Категорично не трябва да има шум на открито. От границата на собственост, след определен час, не трябва да има шум. Ако искат да има шум, трябва да направят нещо като в Ибиса, строят си едно хале в своя имот и шумоизолират. Няма значение колко струва”, обяви Драганов.
 

19:26 | 21 Март 2019 г.

Хасан Адемов: Излизане на ДПС от парламента означа...

19:26 | 21 Март 2019 г.
Излизане на ДПС от парламента означава едно - предсрочни парламентарни избори при всички положения, независимо от тази нова структура (на...
17:36 | 21 Март 2019 г.

Борисов: Толкова добри неща правим, а цялата гадос...

17:36 | 21 Март 2019 г.
Мъчно ми е, че толкова добри неща направихме, и цялата енергия, цялата гадост, която ни удря е за нещо толкова битово, елементарно, гадно...
18:51 | 20 Март 2019 г.

Александър Маринов: Има огромна ножица между хорат...

18:51 | 20 Март 2019 г.
С президента нямам проблеми да говорим по теми, защото той е високо образован човек, за разлика от много други хора. Колкото и да ви звуч...
17:56 | 20 Март 2019 г.

Румен Христов: С ГЕРБ сме само и единствено за евр...

17:56 | 20 Март 2019 г.
Просто един разум беше проявен и от двете формации. Ние си даваме сметка, че ако се бяхме явили сами, нямаше да имаме депутат в европейск...
Сова Харис: Три партии ще влязат в новия европарламент
12:58 | 20 Март 2019 г.

Сова Харис: Три партии ще влязат в новия европарла...

12:58 | 20 Март 2019 г.
Основната интрига в предстоящите избори за Европейски парламент се състои във въпроса за победителя. Поради това изборите могат да се хар...
18:00 | 19 Март 2019 г.

Александър Томов издига Мая Манолова за кмет на Со...

18:00 | 19 Март 2019 г.
Ако Мая Манолова се яви на избори срещу Йорданка Фандъкова, тя печели. Това заяви в предаването "Всичко коз" Александър Томов &...

гледай на живо

22.03.2019
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 06:15
  "Всичко коз" – политическо токшоу
 • 07:00
  Всяка сутрин