Явор Нотев: Бой между Сидеров и Касабов не е имало, само повишен тон (Видео)

Димитър Главчев възмутен, че Корнелия Нинова не кара български велосипед, въпреки че сме трети по производство на колела

Явор Нотев: Бой между Сидеров и Касабов не е имало, само повишен тон
Източник: Канал 3

Явор Нотев: Бой между Сидеров и Касабов не е имало, само повишен тон

Бих припомнил безспорна истина, мероприятия от такива мащаб съдържат послания до най-малкия детайл, това натоварва с отговорности всички, които участват в него. Не знам кой е авторът на този проект на Бузлуджа. Не му е там мястото.

Така коментира зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3 във връзка с традиционния събор на БСП на Бузлуджа и продажбата на чаши с лика на лидера на левицата Корнелия Нинова. 

Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев пък заяви, че се е зарекъл да не коментира събора на БСП, за да придава важност на такова събитие.

"Да защитаваш всичко българско, но да не караш български велосипед, при положение, че сме на трето място по производство на велосипеди. Когато правиш рожден ден, го правиш както си искаш. Иначе личи си грациозност в танците. Представете си да си празнувате рождения ден и да развивате негативни тези. В мероприятието нямаше нищо европейско, но защо нямаше нещо азиатско. Видяхте как изглеждаше поляната след него".

"Ако БСП защитава Босия, в това има перверзия. Той е човешко същество и трябва да се отнасяме човешки. Има съчетание между лявото и дясното. В БСП е човек, който е бил част от дясна партия и се е възползвал от приватизицията", добави Главчев.

За мен е странно председател на НС да ходи на гости на протестираш. Най-вероятно Цвета Караянчева е отишла в лично качество, коментира той решението й да посети дома на Босия.

Явор Нотев, каза че е на мнението на Главчев. „Г-жа Караянчева се върна по-спешност от Варна за да осъществи тази среща. Моето виждане е, че причините по които тя се реши да отиде са чисто медицински.”, заяви той. „Когато тя посети дома му с медицински екип, попитах я защо не са му пуснали система, но са срещнали категоричен отказ”, добави още Нотев. „Оправдавам решението й, тя беше притеснена за здравето му”, категоричен бе зам.председателят на НС.  

Той седи пред НС и има твърдения и трябва да се направи нещо, дали това е вярно или не. Не знам дали това е правилното място, а не пред Автомобилната администрация. Подкрепям колегите в решението си да направят такава комисия и да установят дали това е вярно, каза от своя страна Димитър Главчев. Той е избрал тази позиция, но след като имаше комисия, трябваше да омекоти гладуването.

Бяхме поставени в недостиг на време, в което трябваше да реагираме. Когато стои въпроса за този човек, който протестира и на следващия ден можеше да се каже той умря за каузата и си, а тези бездушни депутати не направиха нищо. Не можехме да го допуснем., каза пък Явор Нотев.

„Не може да работим ведро, като майките на децата с увреждания слагат чучела пред Народното събрание. Всеки би могъл да се поинтересува, че там има манекени, които изглеждат зловещо. Видяхме децата, те не изглеждат така. Те не бива да бъдат представяни по този начин”, каза той за протестът на майките на децата с увреждания, който продължава.

„Проблемите са много отдавна, но сега име е дошло до не знам до къде. Куклите са някакъв символ, на смъртта и по този начин насочват, но не са само те има много хора При министъра трябва да се решават проблемите. Сега имаме палатка и контрапалатка. Разликата между двете групи е, че едните са национално представени, а другите не. Трябва да се обединят и да се решат Правилният начин е на стъпки да се удовлетворят исканията. Ако има диалог по-лесно се решават проблемите.”, каза Главчев.

„Те настояха да остане, а сега отказват да се срещнат.”, подчерта Явор Нотев.

„1,2 млрд е сумата, ако трябва да се реши проблемът изцяло. Бисер Петков е откровен с тях”, добави Главчев.

„Не бих могъл да говоря от името на Симеонов, но от името на една от партиите в малката коалиция. Късите съединения стават на ниво, което не засяга програмата ни. Не може да очаквате и не бива да очаквате, че тримата лидери ще заговарят на един тон. Шума в курортите ли е най.-важното? Хората, които не могат да заделят пари за почивка не могат да стъпят в  Слънчев бряг, тя това не ги интересува, коментира още Явор Нотев”

Бой не е имало. Имало е повишаване на тон, обясни Нотев относно скандала и физическото съприкосновение между Волен Сидеров и Валентин Касабов в Народното събрание. Според него повишен тон е привлякъл вниманието на журналистите в парламента. „Една стъклена врата ни дели от медиите. Нещо такова се е случило”, категоричен бе зам.- председателят на НС..

„Имаме управленско споразумение и работим по него. Спазва се това споразумение”, заключи Димитър Главчев.

 

 

Етикети: Беновска пита
18:56 | 16 Декември 2018 г.

Дечо Дечев: Една държава се преценява по това как ...

18:56 | 16 Декември 2018 г.
Общият проблем е здравето на цялата нация. Една държава се преценява по това как е организирала здравеопазването си, за да може да предос...
18:44 | 16 Декември 2018 г.

Румен Петков: Във "Визия за България" няма един на...

18:44 | 16 Декември 2018 г.
Не е въпроса дали критикувам Корнелия Нинова, а че критикувам председателят на БСП, заради различни виждания. Партията винаги се е характ...
18:25 | 16 Декември 2018 г.

Теменужка Петкова: Смятам, че „Турски поток”, тряб...

18:25 | 16 Декември 2018 г.
С бизнеса имаме дългогодишен добър диалог. Понякога има теми, в рамките на които , бизнеса има претенции, които ние мислим, че не са дост...
17:58 | 16 Декември 2018 г.

Румен Порожанов: Българското производство върви на...

17:58 | 16 Декември 2018 г.
Равновесието безспорно е нещо, без което не може да се живее. Относно пчелите, направихме много срещи и разговорите са за това, дали опра...
17:43 | 16 Декември 2018 г.

Пламен Димитров: Времето на евтиния труд в Българи...

17:43 | 16 Декември 2018 г.
Президента има по конституция доста ограничени правомощия, но на моменти те са доста важни. Аз смятам, че има моменти, в които има въпрос...
17:18 | 16 Декември 2018 г.

Пламен Георгиев: Лозан Панов беше първият, който н...

17:18 | 16 Декември 2018 г.
За мен с едно решение ВКС наруши баланса между трите власти. Въпросът е, че законодателят беше пределно ясен. Прекратяването на производт...

гледай на живо

17.12.2018
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин