Любомира Будакова: Гебрев влиза в "Дунарит" 8 месеца след историята с натравянето му (ВИДЕО)

Имиджът на България се черни от хора, които опитват да обслужат с това своите интереси, каза гл. редактор на "Монитор"

Източник: Канал 3

Историята с отравянето на Емилиян Гебрев е димка, пусната от една група хора, за да заблуждава противника, в конкретния случай това е обществото. Документално Гебрев е в "Дунарит" от 2016 г., 8 месеци след историята с отравянето му - той е хоспитализиран през април 2015 г.. Това заяви в "Денят на живо" главният редактор на в. "Монитор" Любомира Будакова за гигантската манипулация, с която обкръжението на Гебрев опита да го изкара жертва на отравяне с Новичок от руското ГРУ на територията на страната.
 
Както изясни на специална пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров става дума за натравяне с хлорпирифос, веществото, открито от разследващите в салатата от рукола в ресторанта, а също и в кафемашината в дома на Гебрев, както и в повърнатото от сина му. Този пестицид се води органофосфорен инсектицид за борба срещу неприятели по лозя, овощни, технически и житни култури, и е силно токсичен. Разследването е стигнало и до земеделския производител, а съдържанието на веществото е било в минимално количество. Медицинската експертиза е показала остра интоксикация с форсфоро-органично съединение.
 
За Любомира Будакова това е поредната димка, като разследване на "Монитор" доказва безспорно, че Емилиян Гебрев документално се появява в "Дунарит" през януари 2016 г ., а е хоспитализиран за въпросното отравяне през април 2015 г., тоест 8 месеца преди влизането му в "Дунарит".
 
"Трудно можем да видим в тази история друга руска следа, освен следата между Гебрев и Москва, неговите партньори. Намесата на "Дунарит" изобщо няма връзка и няма нищо общо с историята с отравянето. Не може да се подлъгваме на димките на едни хора, които в момента обслужват собствените си интереси", подчерта главният редактор на "Монитор".
 
"България губи това, че в момента нейния имидж и нашия имидж се чернят от група хора, които опитват чрез този случай да обслужат собствените си интереси, да избягат от правосъдието", изтъкна Любомира Будакова негативите за страната от шума около предполагаемо отравяне с Новичок на обвиняемия Емилиян Гебрев.
 
"Нашето разследване показва как група хора опитва да хвърля димки в обществото. Всичко изглежда изключително сложно, докато не сложиш фактите на масата с неговата връзка с опитите за кражба на "Дунарит", защото групата около "Дунарит" дължи около 200 милиона лева на КТБ, в конкретния случай на ужилените от Цветан Василев вложители", посочи Любомира Будакова.
 
 
По думите й държавата си остава основен кредитор на "Дунарит". "Това, което ние започнахме като разследване, е че той за първи път прави опит за кражба на "Дунарит" през 2016 г. Гебрев заявява своя интерес, когато опитва да закупи акции с мижава себестойност. Той твърди, че бил поканен да "спаси" "Дунарит" - слагам кавички, защото "Дунарит" и сега е в отлично състояние, неговата пазарна стойност и в момента е 300 млн. лв.", каза Любомира Будакова.
 
Тя видя връзка между димките около Гебрев и действията на правосъдието - "самият Гебрев се сдоби с първото си обвинение миналата година, сега му бе прецизирано".
 
Цялото интервю с Любомира Будакова в "Денят на живо" - във видеото:

Етикети: Денят на живо
Цветан Василев
14:16 | 17 Август 2019 г.

Държавният резервен фонд на Оман окончателно се от...

14:16 | 17 Август 2019 г.
Доказателствата срещу Цветан Василев по "Делото КТБ" допринесоха за важно за държавата решение, свързано с източената от укрива...
Прокуратура на действието и законността вижда Иван Гешев
10:30 | 15 Август 2019 г.

Прокуратура на действието и законността вижда Иван...

10:30 | 15 Август 2019 г.
Коментар на вестник "Труд"   "Ще чуете моето мнение за номинирания за главен прокурор Иван Гешев, след като р...
проф. Георги Близнашки
12:55 | 14 Август 2019 г.

Георги Близнашки: Концепцията на Гешев беше много ...

12:55 | 14 Август 2019 г.
В интервю за Нова ТВ конституционалистът проф. Георги Близнашки изложи становището си по представената концепция на кандидата з...
12:50 | 14 Август 2019 г.

Урсула Фон дер Лайен стъпва внимателно при избора ...

12:50 | 14 Август 2019 г.
Докато други прекарват август на плажа, избраната за председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен работи над деликатната задача да с...
Евгений Иванов
09:25 | 14 Август 2019 г.

Шеф на КРИБ: Банки въведоха драконовски мерки за с...

09:25 | 14 Август 2019 г.
Необходимо е законодателство, което да сложи край на опитите да се решават вътрешнофинансови проблеми във фирми с рекет на големия бизнес...
Свидетели сме на безпрецедентна атака срещу прокуратурата
11:40 | 12 Август 2019 г.

Свидетели сме на безпрецедентна атака срещу прокур...

11:40 | 12 Август 2019 г.
Нови становища в подкрепа на номинацията на Иван Гешев за следващ "обвинител №1" публикуваха от Висшия съдебен съвет (ВСС). Под...